Home > > Het is geel en je struikelt erover

Het is geel en je struikelt erover

De laatste tijd bevind ik me in een nieuwe wereld. De wereld van haaientanden, stopborden, vluchtstroken en rotondes. Ik ben begonnen met autorijles. Op zich een geweldige ervaring. Maar een minder fijne ervaring drong zich op. Ik maakte kennis met het STRUIKELBLOK. In al die dagen dat ik door de stad heb gelopen of gefietst zijn ze me nooit echt opgevallen, maar nu kan ik er niet meer omheen. Het gele betonnen blok langs de stoeprand is een ware plaag.

Je moet namelijk niet alleen bedacht zijn op deze gele monsters bij het inparkeren, maar ook als je de deur opendoet en uit wilt stappen. Ik bleek overigens een absoluut groentje te zijn als het gaat om de struikelblokken, want inmiddels heb ik geconstateerd dat ze eveneens voor problemen zorgen bij smalle bus- en tramhaltes (een stap naar achter en je ligt op je snufferd), voor bejaarden met rollators (elke keer weer om die blokken heen; als je het ding al had gezien) en voor mensen met een visuele handicap lijken ze me helemaal een ramp (iemand met goed zicht ziet de blokken al over het hoofd). Laatst nog zag ik een automobilist in gevecht met de schuine driehoek-variant van het blok. De man was per ongeluk achteruit over het hoogste deel van het blok gereden en zat muurvast op het blok. Pas met behulp van drie mensen kon de auto van het blok af worden geholpen.

De blokken zijn ongetwijfeld geplaatst om foutparkeerders geen ruimte te bieden; een initiatief dat ik alleen maar kan toejuichen. Helaas is wel het foute middel gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken. De amsterdammertjes uit de binnenstad zie je tenminste staan, die zijn hoog genoeg om in je blikveld te vallen tijdens lopen, fietsen en/of autorijden. De gele gevaar-blokken liggen echter stiekem op de loer, ver onder het gezichtsveld, totdat er weer een wandelaar overheen struikelt of een fietser tegenaan knalt.

Is dit alweer een voorbeeld van ‘tekentafel’ denken? Heeft nou echt nog niemand bij de gemeente bedacht dat deze ondingen eigenlijk gevaarlijk zijn?


Een reactie op "Het is geel en je struikelt erover"

Joost
-1-  Joost:
interessant, weet ik eigenlijk niet

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.