Home > > IamsterdamToo

IamsterdamToo

Gisteren liep ik toevallig tegen de fototentoonstelling op van Iamsterdam. In het fotomuseum Foam zag ik een groot aantal foto's naar aanleiding van de promotiecampagne die Amsterdam in de wereld weer 'op de kaart moet zetten'.

IK zag foto's van mannen in pak, oudjes die aan het vechtsporten zijn en blije allochtonen op de bank. Allemaal zo voorspelbaar en zo gezichtloos, zo blij en kritiekloos, dit is helemaal geen Amsterdam.

Waar zijn de Krakers van de stad, de graffity-spuiters, de slikkers? Ik mis de Hells Angels, de dubbelparkeerders, de zwartkijkers en de plakkers. Waar zijn de hooligans en kutmarokkanen? Kortom, ik mis de rafelranden van de stad. De mensen die de stad kleur geven, en Amsterdam mede maken tot wat Amsterdam nu is, positief en negatief.

De tentoonstelling geeft een aardig beeld hoe de beleidsmakers de stad graag zouden zien: saai en kleurloos, burgerlijk en zonder enige vorm van spanning of een smetje. Daarom lanceer ik de campagne IamsterdamToo, met en over alle mensen die uit de boot dreigen te vallen. Laten we de toeristen een echte indruk geven van Amsterdam, niet door reclamemakers, maar door Amsterdammers zelf.

(Wordt vervolgd)


zeven reacties op "IamsterdamToo"

susan
-1-  susan:
Als Utrechtse heb ik natuurlijk wel een mening over, maar ja, IamnotAmsterdamseToo
k.
-2-  k.:
vergeet de vele “foutgeparkeerde” fietsen niet op de foto te zetten, rickert! dat is toch veel mooier dan alles keurig netjes op een rijtje?
RA
-3-  RA:
Trouwens, wist je dat nota bene Almere zich in het buitenland met dezelfde slogan profileert?
Frank
-4-  Frank:
Ik vind “Iamsterdam” een nogal rare slogan voor Almere. Of begrijp ik je niet, RA?
Frank
-5-  Frank:
Oh, wacht. Almere afficheert zich misschien als ‘saai en kleurloos, burgerlijk en zonder enige vorm van spanning of een smetje’. Ja, dat klinkt wel geloofwaardig inderdaad.
Suzanne
-6-  Suzanne:
Ha Rickert,
Misschien is het leuk om een reportage te maken over jouw nieuwe campagne in het programma Kort Amsterdams van AT5.
Interesse? Bel 020-5551131
Job
-7-  Job:
Waar kan ik me aanmelden?
Als bijna half-amsterdammer kijk ik nog met een frisse blik…

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.