Home > > Hufterproof?

Hufterproof?

In de Vrolikstraat wonen ruim 3500 mensen inclusief veel kindvolk. Indertijd, met de herinirchting van de straat wilden we niet één speeltuintje, maar drie! Het kostte ons weinig moeite: de gemeenteambtenaren gingen zomaar akkoord, en er werd voor drie speelplekken speelmeubilair aangeschaft.

Het moesten echte speeltuintjes worden voor de Kleintjes van de wipkippenleeftijd zeg maar. Ook daar was het stadsdeel snel van overtuigd. De Hangjeugd moest zijn vertier maar elders zoeken: in de vensterbanken van de school aan het Eikenplein, of in de kastanjes van het Kastanjeplein.
Zodoende kwamen er blauwe en rode wipkippen, ladders met dakjes en glijbanen en een draaimolen. Allemaal van stevig en verantwoord rvs en superhufterproof. Het mocht wat kosten, het imago van de Vrolikstraat kon wel een duwtje in de goede richting gebruiken. Alles werd keurig omtegeld met zacht rubber, want ja, die stumpers mochten eens vallen en de mooie groene stoeptegels beschadigen. Ten tijde van de feestelijke opening zag het er allemaal prachtig uit.

Het ging jaren goed. De Hangjeugd ging inderdaad hangen op het Iepenplein, Eikenplein en de bosjes in het Oosterpark. Dat was fijn, zo hadden wij er geen last van. En de Kleintjes tolden op en rond het verantwoorde rvs-speelmeubilair.

Tot voor kort dus. Ongeveer een maand terug werd de draaimolen ontdekt door een groepje jeugd in leeftijd variërend van twaalf tot zestien. Ze ontdekten dat de draaimolen niet alleen kon draaien, maar dat je er ook prima mee kon wippen. Twee, drie man aan de ene kant, en evenzoveel aan de andere kant, en dan lekker hossen.

Een achttal bouten, van die fikse jongens zeg maar, niet berekend op deze wipkrachten, begaf het één voor één. Mijn geweldige gehoorhulpjes brachten het geluid van het knappen der bouten tot mij. En nu? Nu is de draaimolen niet meer.

vier reacties op "Hufterproof?"

E.R.
-1-  E.R.:
@Foto
Deze afbeelding lijkt regelrecht overgenomen uit de Simms. Is dit misschien de uitbreiding Suburbia Paradise II?
Joop
-2-  Joop:
en wat wil je hier mee zeggen? Dat het ding niet hufterproof was? Dat er allang een nieuwe had moeten staan? Dat er hangjeugd in de Vrolikstraat is?
-3-  :
@ E.R., dank voor het compliment, maar deze afbeelding is niet ergens van overgenomen. Ik heb de foto zelf genomen met mijn prettig gestoorde amateurcameraatje.

@ Joop, Inderdaad, je zou kunnen concluderen dat het ding niet hufterproof genoeg is geweest. Maar wat is er wel bestand tegen vijf of zes hossende jongeren? Over waar de oude is en/of de nieuwe heb ik niets gezegd. En dat er hangjeugd in de Vrolikstraat is, dat heb ik wel gezegd. Met deze gegevens mag je doen wat je wilt en je eigen mening vormen.
Jeroen
-4-  Jeroen:
Misschien de zoemtoon tegen de hangjeugd een optie???

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.