Home > > Clubliefde op zaterdagochtend

Clubliefde op zaterdagochtend

Wedstrijdkaartjes

Iedere zaterdagochtend om tien uur spoed ik mij door weer en wind naar de sigarenboer in winkelcentrum Ganzenpoort. Niet omdat ik zo'n verstokt roker ben - integendeel. En ook niet omdat mijn sigarenboer tevens wedkantoor is, waar chaotische groepen mannen en vrouwen zich verdringen rond de balie, zwaaiend met formuliertjes van alle lotto's van Europa. Nee, mijn sigarenboer heeft een Ticketbox: zo'n groen kastje waarmee loten en concertkaarten verkocht worden, of entreebiljetten voor musicals. En natuurlijk de kaarten voor wedstrijden van Ajax.

Stipt om tien uur begint de verkoop van de schaarse kaartjes voor uitwedstrijden. Meestal zijn dat er maar enkele honderden, en wie vijf minuten te laat is, vist vaak achter het net. Dat overkwam me vroeger nog wel eens, omdat de verkoper in winkelcentrum Kraaiennest niet begreep hoe de Ticketboxterminal werkte. Tegen de tijd dat hij het juiste "evenement" op zijn scherm had liep het tegen half elf, en kon ik het schoolreisje naar Willem II of RKC Waalwijk op mijn buik schrijven. Heel vervelend, want als ik er niet ben, verliest Ajax altijd! (Toegegeven: als ik er wél ben, gaat het ook wel eens mis. Maar dat ligt aan de scheidsrechter.)

In winkelcentrum Ganzenpoort gaat het beter. Als ik om tien uur binnen kom, staat de verkoper al achter het apparaat op me te wachten, en in een oogwenk rolt het kaartje uit de printer. De enige keer dat ik bot ving, had ik me tien minuten verslapen. Gelukkig werd die wedstrijd uiteindelijk tóch zonder publiek gespeeld.

Maar nu dreigt mijn clubliefde zwaar op de proef gesteld te worden. Want kennelijk ben ik de enige buurtbewoner die maandelijks tientallen euro's aan het groene kastje uitgeeft, en dat is Ticketbox te weinig. Dat dreigt het verkooppunt nu op te heffen als de klandizie niet snel aantrekt, waarschuwde de verkoper me onlangs. En dat betekent dat ik straks helemaal naar de andere kant van de Bijlmer moet fietsen voor mijn wedstrijdkaarten!

Vandaar dat ik deze site voor één keer, uit ordinair eigenbelang, ga misbruiken voor reclame: of u nou in de Bijlmer woont, of in Noord, of in West: koopt allen uw loten, concertkaarten en voetbalbiljetten bij mijn sigarenboer in winkelcentrum Ganzenpoort. Doet u het niet voor uzelf, doe het dan voor Ajax.


Een reactie op "Clubliefde op zaterdagochtend"

yari
-1-  yari:
Je schijnt voor wedstrijden van Ajax nu ook online via ticketbox te kunnen kopen, weet alleen niet of dat ook voor uitwedstrijden van Ajax geldt. zie:
http://www.ticketbox.nl/voe...

mzzl
Yari

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.