Home > > Pagina helaas niet meer in gebruik

Pagina helaas niet meer in gebruik

swift
Op het terrein naast het veld van Korfbalvereniging Swift bij het Wertheimpark waren de afgelopen maanden allerlei werkzaamheden te aanschouwen: graven, stratenmakers, enzovoort. Ik was benieuwd wat er op dat voormalige parkeerterrein ging komen. Een paar jaar geleden was het bezoekers en medewerkers van Swift verboden om daar nog langer te parkeren en er was toen allerlei gedoe in de Deelraad Centrum over wat er met dat terreintje moest gebeuren. Omdat ik wilde weten hoe dat ook al weer zat, googlede ik naar informatie.
Ik kwam uit bij een stukje op de site van de de PvdA Amsterdam Centrum waarin werd aangekondigd dat er schriftelijke vragen gesteld zouden worden aan het bestuur de de deelraad over het probleem voor de korfbalvereniging dat het parkeren op zaterdag en op de trainingsavonden op het stukje grond naast het speelveld niet meer gedoogd werd en dat het daardoor opzeggingen regende bij Swift.

Ik was benieuwd naar de antwoorden op die schriftelijke vragen. Dat moest toch te vinden zijn op de site van de deelraad, dacht ik zo. Een zoektocht naar parkeerbeleid Swift leverde me een flink aantal hits op. Mooi, ik hoopte in ieder geval te vinden wat de antwoorden waren op de vragen en wat er nu met het parkeerterreintje zou gaan gebeuren.

Dat viel vies tegen. Bijna alle links die waren gevonden met de woorden parkeerbeleid Swift liepen dood: de pagina die u zoekt is helaas niet meer in gebruik op onze website. Huh? Wat is dat nu weer voor onzin? Niet meer in gebruik? En waarom dan wel niet? Het leuke van het wereldwijde web is dat er op dat web, op de servers waarop dat web draait, plaats genoeg is voor al die oude webpagina’s. Het is het ideale opslagmedium, de ideale doorzoekbare database waarin informatie niet verloren hoeft te gaan. Bij het stadsdeel Centrum dus blijkbaar wel. Belachelijk.

Nu weet ik dus nog niet precies hoe het bij Swift in elkaar zit. Er wordt al tijden niet meer geparkeerd. Het hek om het terrein is sinds deze week weg. Er is inmiddels iets aangelegd: twee jeu-de-boule-banen? Een klein voetbalveldje? Er stonden twee kleine doelen, maar die zijn weer weg. De bankjes zijn ook weer op een hoop gegooid. Hoe zit dat? Geen idee en ik kan het ook niet meer opzoeken. Met dank aan stadsdeel Centrum.

vijf reacties op "Pagina helaas niet meer in gebruik"

henk
-1-  henk:
Het transparante stadsdeel zullen we maar denken. Of nee, er wordt natuurlijk aan allerlei nota's gewerkt. Tot die tijd overal een pas een op de plaats. Of gewoon schoon schip gemaakt. Al die informatie, leest toch geen hond.
Zal je zien, zijn inmiddels de bestuurders en evenzoveel ambtenaren weer van plekje gewisseld en hup, bureaus leeg etc.etc.. Continuieteit, wat is dat nu voor een raar woord!
PanMan
-2-  PanMan:
Laten we in ieder geval hopen dat het geen jeu-de-boulesbanen zijn. Nadat die op het amstelveld met veel gedoe is aangelegd en geopend, heeft er volgens mij nog nooit iemand gejeudebouled, en is het inmiddels verworden tot een hondenuitlaat/wildgroei plek.
Opa-Buiswater
-3-  Opa-Buiswater:
De html-versie van het betreffende link is nog gewoon te lezen op internet, en daar staat het volgende:
Antwoord Dagelijks Bestuur
Aanleiding om het parkeren niet langer te gedogen is de uitspraak van de Raad van State uit 2000,
waarin de Gemeente in het gelijk werd gesteld inzake het weigeren van een door Swift in 1997
aangevraagde garagevergunning.
Omwonenden hebben het Dagelijks Bestuur vanaf 2002 gewezen op de uitspraak van de Raad van State.
Dirk
-4-  Dirk:
Ha Hans, wat ben je weer lekker zuur vandaag. Tis inderdaad niet best met de (zoekfunctie van de) website. Jammer. Toch vond ik gewoon het antwoord van oud-wethouder Frankfurther op de vragen, zoals ongeveer door opa Buiswater omschreven.
Zoek je overigens op Plantage Parklaan, dan lees je dit:

Aan de Plantage Parklaan bevindt zich het sportpark Parkschouwburg. Naast de activiteiten die worden georganiseerd door de afdeling Sportstimulering van Stadsdeel Amsterdam-Centrum kunt u onder andere ook ruimte huren voor sportactiviteiten voor uw vereniging of voor commercieel gebruik. Het sportpark heeft een kunstgrasveld dat geschikt is voor korfbal en tennis. Op korte termijn kan ook van de splinternieuwe jeu de boules-banen gebruikgemaakt worden.

Weten we dat ook weer.
Judith de Groot, ex-deelraadslid PvdA
-5-  Judith de Groot, ex-deelraadslid PvdA:
Ik heb destijds de schriftelijke vragen gesteld. Ik weet nog dat er een enorm afpoeier-antwoord kwam, waar niemand iets wijzer van werd.
Overigens had ik me al eerder met het parkeerprobleem van SWIFT beziggehouden. Er is toen, mede dankzij de inzet van Guido Frankfurther, een regeling getreoffen waarbij SWIFT-ers tegen gereduceerd tarief konden parkeren in Markenhoven. Maar ook dat was kennelijk niet toereikend.
Hoe het nu zit met die jeu de boules-banen weet ik niet; ik ben geen deelraadslid meer

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.