Home > > Peppraat

Peppraat

Gebeuren er nog leuke dingen in Bos en Lommer, behalve dat je met een pendelbus gratis naar de Albert Heijn kan in een nabijgelegen stadsdeel? Het is even zoeken, maar volgens mij wel.
De bouwvak was al enorm genieten- wij Bos en Lommerianen zijn snel tevreden dezer dagen. Een beetje rust en wat minder stof, wat wil een mens nog meer.
Een wandeling door het stadsdeel doet ook wonderen. De wijk is meer dan het Bos en Lommerplein alleen.
De Rijpgracht, de woonboten, het Erasmuspark, de kinderboerderij met bijbehorend speeltuintje, het Gibraltarbadje en bovenal Podium Mozaïek zijn plekken om op adem te komen en te bedenken dat het zo gek nog niet is om hier te wonen.

Dat niet alleen ik dat denk, blijkt uit websites als www.bosenlommer.info en de Bos en Lommer Hyvesgroep, waar enthousiastelingen hun hart voor de wijk uitdragen en proberen te bedenken hoe het leuker kan. Leuker kan het namelijk, zoals iedereen begrijpt.
Want de voorzichtig de kop opgestoken goede reputatie van de wijk lijkt wel zo'n beetje om zeep geholpen, als ik de geluiden om me heen hoor.
Vanmiddag nog noemde iemand Bos en Lommer 'Sicilie aan de A10'. En T-shirts met het opschrift 'Bos en Dommer' vinden ook gretig aftrek. Zo onderhand lijkt Bos en Lommer de risee van de stad te zijn geworden.

Contacten tussen de bewoners onderling lijken er niet onder te lijden. Zo'n pleindrama is een goed gespreksonderwerp in de lange rijen bij de enige supermarkt in de buurt die nog open is, en ook in de speeltuintjes en in het park is er altijd wel iemand te vinden die er een leuke boom over opzet.
In Sicilie aan de A10 wonen is schijnbaar een bindende factor.

Kortom, wij Bos en Lommerianen maken er wel wat van. Ondanks de onduidelijkheid over de toekomst, het schimmige politieke spel rondom het plein en ontregelende maatregelen zoals een tentenkamp met ondernemers willen opzetten, houden we de moed erin.
Als straks die tachtig hijskranen weg zijn, het plein heropend is en de pendelbus weer bejaarden kan gaan vervoeren, is Bos en Lommer weer helemaal da bomb.

dertien reacties op "Peppraat"

engine 54
-2-  engine 54:
En niet te vergeten:
17 september het Bos en Lommerfestival, dit jaar rondom het Wachterliedplantsoen, bij mij om de hoek. Met braderie, stands en veel muziek. Allemaal komen dus!!
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
Tsja Esther, Na alle bes'Lommeringen' werd het zeker tijd voor een 'peptalk'.. Ik hoop niet dat je het erg vindt dat ik nog geen 'Halleluia' roep?

De Bos en Lommer is voor mij een oud huis; je ziet de mooie binnenkant, maar er moet nog ,heel veel, aan worden opgeknapt... Groet; Yanny
Ramon
-4-  Ramon:
Ik kan niet wachten!
Marieke
-5-  Marieke:
Dank voor de vermelding!
Stein
-6-  Stein:
En nu ook kunstzinnige krakers in de toekomstige culturele broedplaats bruggebouw A-10. Het wordt herfst, maar weer zomer in B&L!
Woestijnvis
-7-  Woestijnvis:
... en van je hela hola.....
estherd
-8-  estherd:
Ja, daar heb ik van gehoord, ik ben benieuwd!
Stein
-9-  Stein:
Het gebouw is ieder geval veilig want die is niet meegenomen in het onderzoek. Of is dat een rare redenering?

Overigens wel weer slecht (buitensporig intimiderend gedrag) nieuws over de Gibraltarbuurt.... Tsja
estherd
-10-  estherd:
En onder blok 4 en 5 van het plein staan nu stutten, en in het Parool van vandaag staat iets over 'gruwelkamer bos en lommer'; welja welja, zo kan ie wel weer!
Stein
-11-  Stein:
Morgen is het “gruwelkamer festival”. Gaat dat zien; nu minder braderie, maar cultureler dan ooit! (en dat op de laatste zomerdag van 2006).
fons deen
-12-  fons deen:
http://www.nosheadlines.nl/
kijk eens op deze link dan zie je positieve zakne in Bos en Lommer
-13-  :
Ha die Fons! Hoe staat het met de buurtsoap?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.