Home > > Het culinaire leven van Zuidoost

Het culinaire leven van Zuidoost

Foodstrip
Op de kleffe broodjes kroket en de bremzoute kippesoep in de bedrijfskantine raakt ieder mens snel uitgekeken. Vreemd is de klacht van het personeel van bedrijven in kantorenpark Bullewijk dus niet dat er zo weinig eetgelegenheid in de buurt is. Gelukkig is stadsdeel Zuidoost een culinaire oase in de barre woestijn van de Hollandse keuken. Surinaams, Turks, Nigeriaans of Chinees, het is allemaal even lekker, en allemaal binnen loopafstand ruim verkrijgbaar. Voor overwerkers een ideale manier om eens te gaan kijken of er aan de andere kant van het metrospoor werkelijk een griezelig ghetto ligt. Eén goed gecoördineerde reclamecampagne zou zowel de Bijlmer als de horeca in de wijk veel goed kunnen doen. Maar het stadsdeel beschikte anders.
Nee, wij houden de roti en de pom het liefste voor ons zelf, en al die rare forenzen kunnen maar beter wegblijven. Als ze honger hebben, kunnen ze zich voor een uitgebalanceerde maaltijd per auto naar de uiterste punt van Zuidoost begeven, waar ze in de schaduw van een gevangeniscomplex kunnen genieten van Double Whoppers with Cheese, Twister Fries en Extra Crispy Chicken Wings op de zogenaamde food strip. Jammer voor de restauranthouders in de Bijlmer, maar de werkgelegenheid op de afdeling hartbewaking van het naastgelegen AMC is voorlopig gegarandeerd.

Wat een gemiste kans!

vier reacties op "Het culinaire leven van Zuidoost"

Karel
-1-  Karel:
Wat ook niet meehelpt is de onmogelijkheid om een beetje efficiënt fietsend naar de Amsterdamse Poort te komen als je tussen de Hoogoorddreef en Hogehilweg zit. Dan maar lomp over de Hoogoorddreef, met gevaar voor eigen leven de Foppingadreef op en de fiets het trappetje af dragen. Maar de beloning is daar: Toko De Poort met heerlijke Chicken Biryani (een eenpersoonsportie is genoeg voor twee!).
estherd
-2-  estherd:
Heeft Iens van Iens Index niet tegen dit plan gestreden? Helaas voor niks..
E.R.
-3-  E.R.:
zomulticuli.nl ?
Woestijnvis
-4-  Woestijnvis:
Wacht effe Wieland. Als de huizen on de Bijlmer zichzelf moeten kunnen verkopen zonder reclame campagne, dan onze hoogstaande culinaire veelzijdigheid toch zeker ook?

Maar goed wat mij betreft, onslaat het stadsdeel dat deel van het personeel dat er voornamenlijk op uit is om problemen in stand te houden en ze vooral niet op te lossen.

Het uitgespaarde geld kan dan inderdaad mooi gebruikt worden de Bijlmer te promoten: wonen, eten, recreeeren, muziek, rond hangen op hoeken van straten: you name it, promote it!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.