Home > > Aaah... Fuck!

Aaah... Fuck!

afuck
Vlak voor de vakantie was de fiets van mijn zoon gestolen vanaf de Kamperbrug bij het Centraal Station. De fiets had er anderhalve dag gestaan en weg was ie. Na de vakantie realiseerde ik me dat het eigenlijk verboden is om je fiets aan die brug vast te maken, dus misschien was de fiets wel weggeknipt door de fietsenhalers van de AFAC, de Amsterdamse Fiets Afhandel Centrale. We zochten op internet naar de juiste locatie van de AFAC. Dat bleek een teringeind weg te zijn in de uitgestrekte binnenlanden van Sloterdijk III. Je moest de bus nemen vanaf Station Sloterdijk richting IJmuiden, na 7 minuten uitstappen bij Halte Herwijk en dan nog vier minuten lopen. Ik besloot hem met de auto te brengen.
We verwachtten een uitgestrekt terrein met duizenden fietsen, waar we op zoek moesten naar een naald in een hooiberg, een bruine oude fiets, waarvan we dachten dat het wel eens een Batavus zou kunnen zijn en waarvan we het framenummer in ieder geval niet wisten. Dat van het uitgestrekte terrein klopte, het zoeken naar de naald in de hooiberg niet. We werden geholpen door uiterst vriendelijke dames, die natuurlijk wel liefst een framenummer wilden hebben, maar die ook al blij waren met de juiste datum waarop de fiets was verdwenen. We moesten vervolgens met iemand mee het terrein op en verdomd, na vijf minuten hadden we hem gevonden!

De reden van wegknippen was ‘hinderlijk plaatsen op het Stationseiland’ en het kostte 10 euro om de fiets weer terug te krijgen. Een koopje! Wat een prachtige opvoedkundige actie van de Gemeente. Eerst baal je vreselijk omdat je fiets weg is. Dan moet je je begeven naar een afgelegen terrein, waarbij je de moed in de schoenen zinkt als je al die weggehaalde fietsen ziet staan. De vreugde is groot als je dan snel je fiets terug hebt en slechts een tientje hoeft te dokken. Je moet dan nog wel dat hele roteind terugfietsen, maar dat is een onderdeel van deze opvoedkundige actie. Mijn zoon bedenkt zich nog wel drie keer voor hij zijn fiets daar aan die brug op het Stationseiland zal vastzetten...

elf reacties op "Aaah... Fuck!"

engine 54
-1-  engine 54:
Leuk stukje, maar moet dat nou: teringeind?
-2-  :
Wat leuk, al die persoonlijke verhaaltjes over je kinderen. Maar waarom is het niet erg als je zoon een straf krijgt voor iets verkeerd doen, maar wel als je dochter dat doet? Of is dit stuk ironisch bedoeld?
Frederik Rudolfsen
-3-  Frederik Rudolfsen:
Leest u de stukjes wel meneer schut?
-4-  :
Welzeker, meneer Rudolfsen, en dank voor uw warme belangstelling. Leest u ze ook? Vindt u ze een beetje leuk? Heeft u een leuk weekend gehad? Kunt u goed koken? Hout u van lezen?

En tot slot: Heeft u ook nog een zinnig standpunt te melden of wilt u het bij onduidelijke retorische vragen houden?
-5-  :
hout moet natuurlijk houdt zijn, mea culpa, ik typte iets sneller dan goed voor me was.
O. Schmidt
-6-  O. Schmidt:
@ Engine 54:
Ik houd ook niet zo van dit taalgebruik. 'Kankereind' past mijns inziens beter.
PanMan
-7-  PanMan:
Hoewel de AFAC inderdaad vrij goede mensen in dienst heeft, en mij ook een keer goed heeft geholpen, is het IMNSHO raar dat de gemeente fietsen wegknipt, terwijl de fietsflat bij centraal altijd volstaat (ongetwijfeld deels met achtergelaten wrakken). Voor er handhaving plaats kan vinden, zou er eerst een redelijk alternatief (lees: meer fietsenrekken!) moeten zijn...

Overigens is de AFAC wel een reden om een ketting te kopen, en geen kabelslot: een ketting wordt netjes 1 of 2 schakeltjes afgezaagd, bij een kabelslot kan dat natuurlijk niet, en moet je een nieuw slot kopen.
Arnoud de Jong
Ik kan eveneens niet enthousiast worden voor het gebruik van het woord 'teringeind'. Gebruik dan het woord 'balkeneind' of zoiets, dan weten we tenminste dat we echt héél ver van huis zijn! ;-)
Eugarious Laagsteppe
-9-  Eugarious Laagsteppe:
@ O. Schmidt:
Weet u wel dat kanker een hele nare ziekte is, waar vele liefdevolle mensen aan overleden zijn?
Opa Jelle
-10-  Opa Jelle:
Na veel gehannes met zoeken naar beginpunt bus 92 en 91 richting Zaandam ben ik via Victoria Hotel naar achterkant CS verwezen en niets kunnen vinden .Daarna naar Nikolaaskerk waar ze vroeger eens stopten,niets.Alleen de 22.Op deze bus gestapt naar Pr.Hendrikkade ook niets.Ten einde raad naar huis met 22 en verontschuldigd dat ik niet langs kon komen.Kamperbrug?????niemand weet dit.
Theo
-11-  Theo:
@Eugarious Laagsteppe:
Helaas, helaas, de tering eveneens, mijn waarde.

Edoch, een krachtterm om frustratie uit te drukken is hier toch wel op zijn plaats.

Kan 'pokke-eind' een ieders goedkeuring wegdragen?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.