Home > > Overlast of klanten?

Overlast of klanten?

Sinds kort geen gezellige buurtborrels meer op de Bilderdijkstraat in Oud-West. Er is namelijk een alcoholverbod ingesteld. Aanleiding is, volgens de website van het stadsdeel, de toenemende overlast door mensen die alcohol gebruiken rondom het inloophuis in de Bilderdijkstraat.

Niet echt groot nieuws, zo'n alcoholverbod. Maar ik moest toch even lachen toen ik zag waar de klachten die geleid hadden tot het verbod vandaan waren gekomen.
Van de website:

In 2004 hebben de bewoners van de Bilderdijkkade en Jacob van Lennepkade een verzoek om een alcoholverbod ingediend, in 2006 de supermarkt Dirk van de Broek.

Goh, de Dirk van de Broek kon blijkbaar twee jaar langer dan de rest van de buurt leven met de overlast in de straat. Waar zouden die alcoholverslaafden eigenlijk hun drankjes vandaan halen?

Maar naast deze ironische noot ook nog een kritische. Waarom lijkt het erop dat er pas daadwerkelijk tot actie is overgegaan na de klacht van een groot commercieel bedrijf en heeft de buurt twee jaar moeten wachten totdat er iets gebeurde met hun klachten?

vijf reacties op "Overlast of klanten?"

daniel schut
-1-  daniel schut:
[SP-modus on]

Dat komt natuurlijk omdat al die politici van vandaag een zakkenvullers en dieven zijn en alleen maar iets doen als ze daar mee het grootkapitaal mee helpen!

[SP-modus off]

Is dat ongeveer wat je wilde suggereren met je kritische noot? ;)
IMBY
-2-  IMBY:
Allemaal leuk en aardig Vincent en Daniel, maar de verbouwing van deze supermarkt was indertijd o.a. ingegeven door het uitblijven van een alcoholverbod: de ingang aan de Bilderdijkkade werd met die verbouwing afgesloten.
Kortom, het verzoek uit 2006 kent een langere voorgeschiedenis dan die van bewoners.

Moraal van het verhaal: ook de site van dit stadsdeel ontsnapt niet aan het fenomeen van de menselijke fout.
-3-  :
@IMBY: dat is en heel sterk punt, waar Vincent inderdaad geen rekening mee hield. Ik hoop dat je ook snapte dat ik als liberale VVD/D66-stemmer mijn SP-modus zelf óók niet serieus nam?
bas
-4-  bas:
donderdag 26 oktober 2006
Stadsdelen vooral behouden. Groter mag wel.
In het Parool van vandaag staat weer dat minister Remkes echt van de stadsdelen af wil. Naar mijn idee slaat 'ie daarmee de plank volledig mis. Laat hem nu eerst eens kijken hoe die stadsdelen functioneren en hoe zich dat verhoudt t.o.v. de situatie van voor de stadsdelen. Die stadsdelen zijn uiteindelijk immers niet meer dan een aantal gekozen buurtbewoners die het in hun eigen buurt voor het zeggen hebben, en die - gelukkig - de beschikking hebben over een flink aantal ambtenaren om te doen wat we in die buurt belangrijk vinden.
Een paar resultaat van de afgelopen vier jaar. Parkeergarage voor buurtbewoners onder het Staringplein, parkeergarage op de plek van het voormalige Swammerdam - weer voor buurtbewoners, opgeknapte Kinkerstraat, veel speelplaatsen voor kinderen opgeknapt en allemaal gezamenlijk met ondernemers én bewoners.

Ik ben het er het helemaal mee eens dat het efficiënter en goedkoper door stadsdelen groter te maken. Vooral hier in Oud en Nieuw West valt daar veel winst te halen. Maar hou svp op met die onzin vanuit Den Haag om stadsdelen af te schaffen, zonder op de hoogte te zijn van de meerwaarde van die stadsdelen. Stap dan eens gewoon in de trein en kom op werkbezoek.
Reacties:

vr 27 okt 2006 01:27
bas
wat mij betreft afschaffen, of alleen zitting door mensen die er geboren zijn en feeling en liefde voor de buurt hebben, hollandsche manege verkopen, ibis-hotel in de kinkerstraat zonder bestaande gevel te behouden, it's a bloody shame...

--------------------------------------------------------------------------------
vr 27 okt 2006 01:34
bas
bilderdijkpark is ook zoiets, jaren geleden wilde ik daar al een theetuin openen in het lijkenhuisje (annex galerie),voor moeders van de school en anti junk effect, onbespreekbaar, nu heeft er kennelijk een vriendje wel de weg gevonden..het blijft niet lang meer stil(dicht?)daar, mij is het niet gegund
IMBY
-5-  IMBY:
Gauw kijken, shouf shouf

Er is een nieuw verkeersbord Einde Alcoholverbod!

Voordat het collectors item weg is, ga hoek Kwakersplein - Kwakersbrug.
It wasnot me.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.