Home > > Wegwerpdemocratie

Wegwerpdemocratie

Ik heb zojuist voor het eerst in mijn leven op de ouderwetse wijze, met potlood en papier, gestemd (althans voor de Kamerverkiezingen). Voorheen, toen ik nog geen legale woonruimte in Amsterdam had, stemde ik op wisselende locaties in de provincie en later op Uilenstede (in Amstelveen), waar allang de stemcomputer was ingevoerd.

Maar nu, dankzij de anti-stemcomputer-aktiegroep, de Amsterdamse stemcomputers afgekeurd zijn, mocht ik dan toch nog het genoegen meemaken te vechten met een veel te groot vel papier in een te krap houten hok.

Alleen qua stembus kwam ik bedrogen uit. Ik moest mijn stembiljet niet in zo'n mooie klassieke stembus gooien, type Leger der Heils-collectebus in het groot, maar na op het biljet "het witte rondje voor de kandidaat van uw [mijn] keuze" rood te hebben gekleurd, mocht ik het in een echte vuilniscontainer (met gleuf er bovenop) deponeren.

Als dat allemaal maar goed gaat. Immers morgen vroeg komen ze al weer langs.


Een reactie op "Wegwerpdemocratie"

f.bol
-1-  f.bol:
Ja onze stem ging rechtsreeks het vuilnisvat in. Waar deze ook thuishoort, gezien de idiote uitslag.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.