Home > > Petitie vóór feestgedruis met Koninginnedag

Petitie vóór feestgedruis met Koninginnedag

Voor wie het nog niet heeft gehoord: U kunt dit jaar uw leuke dag met sloep en DJ voor Koninginnedag vergeten. De gemeente heeft namelijk besloten dat het meest ultieme plezier van Amsterdam (Koninginnedag vieren op een grote boot met muziek) niet meer mag, en gaat rigoureus controleren of de feestvierders wel in het gelid staan.

Het Parool weet: "Als feestvierders te veel lawaai maken, kan de politie hun geluidsapparatuur in beslag nemen. Vanaf 21.00 uur mogen pleziervaarders helemaal geen muziek meer draaien. De politie controleert vanaf dat tijdstip extra en tolereert geen overtredingen." Boten langer dan tien meter zijn verboden in de leukste grachten van de Binnenstad.

Het bericht komt twee weken voor de nationale feestdag, waardoor verschillende groepen mensen zich nu last-minute moeten gaan bedenken over hun feestplannen. Heeft het nog wel zin om met veel man een grote boot te huren, als die sloep vervolgens niet eens het centrum in mag en het volume op de kinderstand moet? Daarom is Amsterdam Centraal een petitie gestart, samen met CampusTV en De Speld.
Campus TV-baas en ex-AT5 journalist Wouter Laumans is woest, nu hij zijn Koninginnedagplannen in rook heeft zien opgaan. Vorig jaar zat hij nog met 52 mensen op een feestboot, dit jaar wordt het oranjebitter drinken tussen de provincialen: "Het is Amsterdam weer op z'n aller-, allersmalst," foetert hij. "Hoe lukt het ze toch steeds weer op het stadhuis om de mooiste feesten te verzieken? De vertrutting is compleet!"

Amsterdam Centraal, studentenzender Campus TV en satirisch magazine De Speld starten de gezamenlijke petitie, om aan te geven dat het mooi is geweest met de Amsterdamse regeldrift, en al helemaal met Koninginnedag. Dat DJ's niet dagelijks door de grachten hoeven te toeren lijkt iedereen duidelijk, maar nu mag er zelfs één dag per jaar niet meer écht gepartied worden?

Om uw ongenoegen te uiten, kunt u lid worden van de speciaal opgerichte Hyve. De petitie tekenen kan hier!

117 reacties op "Petitie vóór feestgedruis met Koninginnedag"

Marco
-1-  Marco:
Sja de vertrutting begon al een jaar of 15 geleden toen Koninginnenacht met bijbehorende vrijmarkt werd afgeschaft. De enige partij die nog lucht geeft aan ondernemers in de stad en vrijheid met terrassen, verwarming ed is de VVD. Mensen die PVDA en Groen Links hebben gestemd voor de gemeenteraad moeten nu ook niet gaan zeiken. You get what you want.
Vinus
-2-  Vinus:
hehe, eindelijk eens iemand die wat DOET in plaats van alleen maar KLAAGT.

Het allerergst vond ik een bardame die zei dat ik geen stoelen mee naar buiten mocht nemen want amsterdam is aan het vertrutten...!
Ja, en jij nog het meest, dacht ik. Want klagen kunnen we allemaal maar iets doen, tja, dat kost energie...

Overigens: Kdag is altijd ieder jaar een chaos. Die 364 andere dagen mogen ook wel minder truttig.
WK
-3-  WK:
“Als feestvierders te veel lawaai maken, kan de politie hun geluidsapparatuur in beslag nemen. Vanaf 21.00 uur mogen pleziervaarders helemaal geen muziek meer draaien. De politie controleert vanaf dat tijdstip extra en tolereert geen overtredingen.” Boten langer dan tien meter zijn verboden in de leukste grachten van de Binnenstad.

Eerst zien - dan geloven.

De laatste jaren was de herrie binnenshuis niet te harden en klagen bij de politie bleek zinloos.
Ik neem het zekere voor het onzekere.
Ik vlucht.
Thijs Roes
-4-  Thijs Roes:
WK: Dat lijkt me dus een prima oplossing. Eén dag in het jaar je huis uitvluchten moet kunnen :).

(On the other hand: Doe een keer mee. Net zo leuk)
Anneke uit Zeeburg
-5-  Anneke uit Zeeburg:
Ik kijk uit naar de eerstvolgende gemeenteraad-verkiezingen en zal dan persoonlijk de heer J. Cohen wegstemmen!
O. Schmidt
-6-  O. Schmidt:
Ik ben het helemaal eens met de gemeente! Dat zuipende volk dat doet allemaal maar en maakt er een grote rotzooi van, maar voor een doorsnee burgelijk gezin (immers de hoeksteen van de samenleving) is er niets aan op deze manier.

Koninginnedag moet weer een mooie vermakelijke familiedag worden en geen dronkemansfeest, dus wat mij betreft verbieden ze het drinken van alcohol in het openbaar ook. En we kunnen toch ook gewoon met z'n allen voor 18.00 uur stoppen met feesten? Dan sta je maar wat vroeger op hoor, je kunt ook gewoon eerder beginnen. Waarom moet het altijd tot zo laat doorgaan? Er zijn ook mensen die behoefte hebben aan rust!

Nee bah, dat ordinaire feest mag best wel wat normaler.
Esther
-7-  Esther:
@Anneke: Dat wordt lastig. Job Cohen is burgemeester en dus niet gekozen, maar benoemd.
Anneke uit Zeeburg
-8-  Anneke uit Zeeburg:
@ O. Schmidt
Niet te filmen dit.....
Ik quote: Er zijn ook mensen die behoefte hebben aan rust!

Godsamme zeg, en keer per jaar mag het toch wel feest zijn.....
O. Schmidt
-9-  O. Schmidt:
@Anneke:
Ja natuurlijk mag het feest zijn, maar laat het potverdorie een gezinsfeest zijn in plaats van deze losgeslagen bende! Ik durf met mijn jongen bijvoorbeeld niet in de buurt van de Blauwbrug te komen met al die homoseksuelen daar. Schandelijk.
dan
-10-  dan:
O. Schmidt: ik neem aan dat dat een kunstig verholen staaltje van ironie is.
Arnoud de Jong
Het leuke van Koninginnedag bestaat voor mij vooral uit al die bandjes die her en der optreden. En met de kinderen ga je toch lekker naar een fijn park met vrijmarkt en musicerende talentjes?
Rafiq
-12-  Rafiq:
@Thijs:
Mijn stem heb je!

Werkelijk Amsterdam op zijn kleinst: op Koninginnedag na 21:00 geen muziek meer!
Benieuwd of de politie dat allemaal zal kunnen controleren en registreren.
Arnoud de Jong
@ O. Schmidt:
Kijk maar uit, straks roept Cohen nog: er waren ook positieve reacties! En dan bedoelt ie de jouwe! ;-)
WK
-14-  WK:
Ook ik heb niet op Cohen gestemd.
Op Beatrix trouwens ook niet.
Muggenzifter
-15-  Muggenzifter:
O.Schmidt is een typische homofoob die altijd braaf zal zeggen: “nee hoor, heb helemaal niets tegen homo's, zolang ik maar geen last van ze heb”. Zum kotse. Één van de redenen dat Amsterdam vertrut, door dit soort tutten.

Wat is er schandelijk aan een paar homo's op een Blauwbrug? En als ze 5x per week naar de sportschool gaan, stoor ik mij er niet aan als ze met warm weer hun shirtje uitgooien. Zie liever deze getrainde lijven die van elkaars aanwezigheid genieten, dan die van bleke, uitgezakte zeurpieten die maar wat langs de kant zitten te mopperen.

Homo, hetero, wat dan ook - een beetje bloot is niet meer dan normaal (breaking news: we zijn allemaal naakt onder onze kleren!!) en gun ieder z'n feestje. Wil je iets niet zien, ga dan niet naar die plek toe maar blijf lekker veilig thuis met de deuren op slot en Nederland 3 op de buis.

Opdat ook O. Schmidt een fijne Koninginnedag mag hebben,

groet ik,

Muggenzifter
Ronald
-16-  Ronald:
Prima mensen die niet houden van Koninginnedag en graag met gezin iets anders willen doen en of zien. ga lekker naar de Provinciale feesten maar laat Amsterdammer hun feestje vieren. de hoofdstad maar....er kan dus helemaal niets meer dank zij mensen/bewoners zoals meneer/mevr O.Schmidt. Wat een zeiksnorren
Metten
-17-  Metten:
Het moge duidelijk zijn dat deze maatregel doelt op de overlast voor mensen die aan of in de directe nabijheid van de prinsengracht wonen. Als je verkiest daar te wonen (en daar dus flink voor betaalt) dan raad ik je aan die ene dag chaos voor je deur voor lief te nemen. Of de stad te ontvluchten, maar dan heb je wat mij betreft niks te zoeken op een dergelijke locatie. Rust en ruimte zoek je maar in de provincie!

PS. Of het nou serieus is of niet: er zijn al genoeg familiefeestjes. In het vondelpark bijvoorbeeld.
Arnoud de Jong
Bij nader inzien ben ik het helemaal eens met O. Schmidt... Misschien dat ik inderdaad een petitie moet starten die niet alleen oproept tot het verbieden van vals gejengel in het Vondelpark, maar ook een die het dragen van sloffen verplicht wil stellen op de Brouwersgracht. Anders hebben de mensen aan de rand van de gordel zo'n last van dat ge-tik-tak van alle bezoekers, en dat lijkt me nooit de bedoeling geweest van wonen aan de rand van het centrum. (Dat doe je toch voor je rust...)

Wat dat betreft is deze avond verlichtend geweest. Een vriend van me had ook genoeg van het zero-tolerance beleid, en pleitte voor het -1 - tolerance beleid.

Dat is zoiets als een overtreding straffen voor ie gebeurt is...

En dus lijkt het me toch een goed idee om al het water uit de grachten te pompen, en op 30-4 gewoon opgedroogde grachten te tonen aan onze bezoekers.
Metten
-19-  Metten:
Lach maar, het is met de huidige ontwikkelingen een kwestie van tijd dat Amsterdam op een heel andere manier drooggelegd gaat worden. Met bijpassend -1-tolerancebeleid.
Rick
-20-  Rick:
Eerlijk gezegd vind ik al die ophef nogal hypocriet. Het systematisch controleren en reguleren van elke activiteit van de Nederlandse burger, en het langzaam ausradieren van alles dat buiten de gristelijk burgerlijke norm valt is al meer dan een decennium aan de gang, en niet beperkt tot een bepaalde politieke stroming. Ook de zogenaamde liberalen doen er net zo hard aan mee als het gaat om levenstijlen en bevolkingsgroepen die hen niet zo aan staan (denk aan krakers, woonwagenbewoners).

En ondertussen kijkt iedereen braaf de andere kant op, en pas als hun eigen feestje dreigt te worden aangetast beginnen mensen zich te verzetten. Alhoewel, “verzetten” is een groot woord, een beetje tegenpruttelen is het eerder.

Overigens heb ik niet het idee dat hier sprake is van een grote conservatieve samenzwering. Eerder van een gigantisch overschot aan ambtenaren (met Amsterdam voorop) en subsidievretende belangengroepjes, die niets beters te doen hebben dan voor zichzelf werk te verzinnen. Als daar eens goed het mes in wordt gezet houdt een groot deel van deze onzin vanzelf op.

For the record: ben zelf helemaal niet zo'n feestvierder, ik woon midden in de Jordaan waar de hele godganse dag tenenkrommend valse versies van “geef mij maar Amsterdam” in allerlei provinciaalse accenten ten gehore wordt gegeven, en zal blij zijn als die dag voorbij is. Maar ik gun mijn medeburgers graag dat pleziertje een dag in het jaar.
Anneke uit Zeeburg
-21-  Anneke uit Zeeburg:
@ O. Schmidt

Hahahahaha, bent u daar nog???
Jan Vensters
-22-  Jan Vensters:
Ik vind het heel goed dat de gemeente er voor zorgt dat het voor iedereen een beetje leuk is met Koninginnedag. Natuurlijk moet er meer kunnen dan op andere dagen. Maar nu worden de grachten wel heel erg gedomineerd door met megainstallaties rondvarende boten en bezopen passagiers. Leuk als je er op zit hoor, maar voor de omgeving alleen maar vervelend.
Dus heel goed van de gemeente!
Michel van Zwanenburg
-23-  Michel van Zwanenburg:
Hartstikke goed van de gemeente!
Gewoon vragen van de mensen dat ze een beetje gewoon doen is echt niet te veel gevraagd hoor.
Died
-24-  Died:
lekker heb ik een boot geregeld van 13 meter en geluid voor 50man wat nu?? Is het ergens te declareren i.v.m. afzeggingen..

Laten we het feest een feest houden.
Haakie
-25-  Haakie:
Wij gaan varen !! ..No Matter What !! en Ja onze boot is 15 meter en heeft 6 m2 boxen aan boord...en 100 bezopen gasten....!!
F@#K the rules....it's Queensday !!!!
roy
-26-  roy:
Ik dacht altijd dat het 'gele' gevaar van de bruggen mensen weerhield van bootje varen op Koninginnedag (Pissende provincialen....)
George
-27-  George:
Het valt me op dat de laatste tijd, wellicht jaren, allerlei lieden in toenemende mate strooien met termen als truttig, vertrutting en natuurlijk de provincialen.

Ik heb kort gewoond in NY, twee jaar in Madrid en nog langer in Azie (India).
Nooit iets gehoord van dergelijke
wij en zij van buiten- sentimenten. Bevestigd dit niet alleen maar het dorpse van Amsterdam?

Uiteraard ben ik voor een vrij koninginnedag, met veel lawaai en feest.
(Ik wil het alleen maar even gezegd hebben vrees ik)
Gertjan Verbeek
-28-  Gertjan Verbeek:
Voor alle mensen die het met het gemeentebesluit eens zijn:
Vlucht 1 dag per jaar de stad uit of met de kinders het Vondelpark of Watergraafsmeer in (bredewegfestival).

Wees dan ook zo consequent als het Grachtenfestival voor “muzikale overlast” zorgt en schrijf uw “protest” middels een brief naar Burgemeester Cohen. Beter bekend als beschermheer van het Grachtenfestival.
Asperge
-29-  Asperge:
Wij gaan gewoon varen. Bootje net iets langer dan een meter of 10 maar dat mag de pret niet drukken. En ja, de muziek gaat vol aan.
Corrie
-30-  Corrie:
Petitie? gewoon massaal maar eens deze regels overtreden zou ik zeggen. Hoe noemen we dat ook alweer? Burgerlijke ongehoorzaamheid geloof ik! Wat ook kan, massaal Koninginnenacht en dag in een andere stad vieren. Dat zal ze leren die regelneven en nichten!
O. Schmidt
-31-  O. Schmidt:
@Anneke: Ja, lacht u maar. Ik zit in ieder geval met mijn telefoon in de aanslag op Koninginnedag. Iedere overtreding die ik waarneem wordt door mij beloond met een telefoontje naar de politie. Daaaag!
amsterdammer
-32-  amsterdammer:
Wat een vreselijk idee: lekker idiote regeltjes invoeren over hoe je de nationale feestdag mag vieren: ga zo door amsterdam!!! SCHAAM JE NIET?!!
Jeroen
-33-  Jeroen:
@ O.Schmidt ....waar woon je precies ?
dan komen we even een uurtje voor je deur liggen!!! zullen we zien of die politie je uberhaupt wel verstaat :-))))
Jeroen koek aan je Schoen
-34-  Jeroen koek aan je Schoen:
@ O. Schmidt

Typerend met wat voor een verzuurde grachtengordel heer/dame we te maken hebben, die zijn/haar eigen persoonlijke 'belangen', boven dat van een half miljoen feestvierende mensen stelt....
Erg triest hoor dat je uitgerekend op de verjaardag van de koningin, de gehele dag met je telefoon in de aanslag feestvierende mensen erbij gaat lappen...
Heb je soms die ene dag in het jaar niets beters te doen???
Bah bah bah!
O. Schmidt
-35-  O. Schmidt:
@Jeroen:

Op een gracht in de buurt van de Vijzelstraat. Waarschijnlijk ben ik de enige die geen debiel XXL oranje shirt aan heeft, dus je kunt me makkelijk vinden.
O. Schmidt
-36-  O. Schmidt:
@Gertjan Verbeek:

Op het Grachtenfestival is tenminste kwaliteitsmuziek te horen en ik kan ik rustig genieten op mijn bootje met een goed glas wijn in plaats van op mijn hoede te zijn voor hossend en schreeuwend dronken volk uit de onderklasse.
bram
-37-  bram:
waarom is iedereen zo verbaasd? Amsterdam is al jaren op weg om een burgerlijk dorp te worden. als je echt wilt feesten moet je allang niet meer in amsterdam zijn.
Sigi
-38-  Sigi:
Als je denkt dat “echt feesten” gelijk staat met je trommelvliezen eruit laten blazen terwijl je je resterende hersencellen wegzuipt dan baal je hier natuurlijk van.
Anneke uit Zeeburg
-39-  Anneke uit Zeeburg:
@ O. Schmidt

Tuig dat je bent!
Grrrrrrr....
O. S. fan
-40-  O. S. fan:
Republikeinse rooie rakkers en grachtengordels vrinden slaan de handen tijdelijk ineen.

Op de campus site wordt gemeld dat in samenwerking met AC.....
Heeft AC een mening dan, dat was toch niet de bedoeling. Dit was toch een forum? Graag correctie redactie.

Roes slaat weet eens de plank mis.

Nee wij onderschatten Roes niet (Roes was per slot van rekening in de US van Amerika !!!).
Alleen jammer dat hij niet meer schrijft over het Lommeriaanse in West. Feest, feest en nog eens partie. Veelzijdig auteur, zijn buurt laat ie in de steek. Waar is Esther!
Regina
-41-  Regina:
O.Schmidt, Volk uit de onderklasse, wat bedoelt u dan. Vindt u dat zelf niet een hele walgelijke onbeschofte opvatting? Dat is een opmerking die Amsterdam onwaardig is, wel of geen liefhebber van Koninginnedag. U verheft zich dus boven andere? Ik denk dat u zich heel erg zou moeten gaan beraden of u wel in Amsterdam thuishoort. Ik zou me op Koninginnedag gaan zitten schamen in een hoekje. Ik denk dat u Koninginnedag aangrijpt om tal van frustraties die u kennelijk heeft, bot te vieren. Ik zou u niet eens op het grachtenfestival willen zien. U bent Amsterdam niet waard. Amsterdam is u ook niets waard. Kortom, schaam u!
O. Schmidt
-42-  O. Schmidt:
@Regina: U bent een exponent van het verval van onze samenleving. Uw reactie toont aan dat oude deugden als rust, zelfbeheersing en diepgang tegenwoordig belachelijk gemaakt worden. Zelfs op een forum als deze. U ziet mij dus het liefst vertrekken in ruil voor volk uit de onderklasse. Daarmee bedoel ik mensen die de hele week luidruchtig op terrassen zitten, geen smaak hebben, die bij het horen van de naam Rachmaninov slechts een onwetende, lege blik vertonen!
O. Schmidt
-43-  O. Schmidt:
@Jeroen:
Is dat een dreigement?? Dan bel ik de politie nu al.
Van Inkel
-44-  Van Inkel:
@ O. Schmidt

Ja, ga jij maar lekker de politie bellen enorme misbaksel dat je er bent!
Ik word zo ontzettend moe van dat kleine groepje verzuurde figuren die in hartje Amsterdam gaan wonen en alleen maar de lusten willen en niet de lasten!
Dat kleine groepje met hun eeuwige geklaag, weet het altijd weer te verpesten voor een grote groep welwillende feestvierders!
En als je een keer per jaar al dat “sodom en gemorra” niet wil zien op Koninginnedag, dan ga je maar lekker buiten het centrum feest vieren, want 'helaas' is het centrum niet alleen van jou!
De Studentjes
-45-  De Studentjes:
Nou, wij gaan gewoon lekker feest vieren met z'n allen......op een 12 meter lange boot!
Lekker genieten van koninginnedag in Amsterdam zoals het hoort.
DJ's met ruim 8000 watt aan geluid, privé toilet, drank binnen handbereik, genoeg ruimte om helemaal uit je stekker te gaan of juist te chillen met een stukje kip-saté vers van de BBQ.
En dat allemaal onder begeleiding van een ervaren en zeer relaxte schipper, door de grachten van Amsterdam wordt rond gevaren, de enige rondvaartboot die je niet mag missen!

Groeten De Studentjes
Arnoud de Jong
Volgens mij is er wel een onderscheid te maken tussen de overlast van een clubje olijke snuiters die, op hun bootje en vanaf serene hoogten op hun theewater neerkijkend, tot in de late uurtjes een rumoerig feest vieren, en de overlast van een stelletje straalbezopen randdebielen die vanaf één of andere tobbe tot diep in de nacht met hun gebral en gekrijs een hele buurt wakker houden.

Maar goed, overlast is en blijft een subjectief begrip, hoewel er kennelijk mensen zijn die menen te moeten bepalen wat anderen overlast vinden en wat niet...
O. Schmidt
-47-  O. Schmidt:
@De Studentjes:

Belachelijk. Waarom gaan jullie niet lekker naar studentensteden Groningen of Delft om daar de corpsbal uit te hangen? Dan hoef ik me niet aan jullie te ergeren.

Ik kreeg gisteren al een mailtje van hoofdagent met zijn 06-nummer, zodat ik hem direct kan bellen als mensen hun boekje te buiten gaan.

Overigens is mijn buurvrouw het hardgrondig met me eens, dus ik ben absoluut geen roepende in de woestijn, mochten jullie dat denken.
O. Schmidt
-48-  O. Schmidt:
@Van Inkel:

'Helaas' is het centrum ook niet van het gepeupel dat zich zo graag een coma in drinkt terwijl de omgeving zich daaraan stoort. Sterker nog, ik woon in het centrum en veel van dat volk niet, die komen gezellig de boel verstieren en stappen daarna vrolijk weer in de trein richting provincie, terwijl ik de mayonaise van mijn panden moet halen.
Mandy
-49-  Mandy:
@O.Schmidt, whaaaaaaaaaaaaaaa, wat een leuke ludieke Koninginnedag actie van u. Dat iedereen erin trapt is nog leuker.
Ellen
-50-  Ellen:
@O. Schmidt
Een vrijblijvende tip: volgens mij zou u zich veel meer thuis voelen op de Veluwe of in Zeeland.
Germaine
-51-  Germaine:
@O.Schmidt. Van mijn kant een aantal geheel vrijblijvende vragen. Waarom bent u eigenlijk in Amsterdam gaan wonen? Wat waren u verwachtingen? Wat trok u zo aan in Amsterdam? Wat is uw leeftijd? Waarom voelt u zich zoveel beter dan andere bewoners/bezoekers van Amsterdam? Ach zomaar wat vragen.
O. Schmidt
-52-  O. Schmidt:
@Ellen:
Bedankt voor de tip. Het bevalt me echter prima in Amsterdam. Om nog even terug te komen op het prachtige Grachtenfestival, of de Stadsschouwburg, het Concertgebouw: dat heb je daar niet. Ik vind de mensen op de Veluwe ook ietwat bekrompen, past niet bij mijn levensinstelling.
O. Schmidt
-53-  O. Schmidt:
@Germaine:
Ik ben naar Amsterdam gekomen om te studeren. Inmiddels ben ik 55 en heb ik drie bedrijven. Het lijkt wel alsof de stad met me mee is veranderd. Vroeger kon hier alles nog (geweldige studententijd!), maar de huidige tijdsgeest vraagt om een nieuw moreel besef. We moeten wat meer rekening houden met elkaar, en vooral met mensen die behoefte hebben aan rust. Want de stad is voor iedereen.
mrc
-54-  mrc:
KONINGINNEDAG IN AMSTERDAM IS VOOR BOEREN UIT DE PROVINCIE, 3 kwart van de binnenstadbewoners ontvlucht de stad ivm pissende, kotsende, slopende, schreeuwende, lompe, boeren uit de provincie. Het helpt ook niet echt als Stadsdeel oud-Zuid, het museumplein WEDEROM verhuurt aan de grootst betalende commerciele partij, RADIO 538, Museumplein weer weken naar de klote, en die politici maar weer janker als het gras op het plein WEDEROM naar de klote is.
Manuel
-55-  Manuel:
@ O. Schmidt

Ik erger kapot aan kortzichtige mensen zoals jij!
Zelf wel een 'leuke' studententijd hebben, maar de huidigen studenten hun plezier niet gunnen...
En waarom zouden die jongens en meisjes naar typische studentensteden zoals: Groningen of Delft moeten verkassen om Koninginnedag te vieren, terwijl deze jongens en meisjes hun studie in Amsterdam volgen...
En behoefte hebben aan rust en in midden in het centrum van Amsterdam wonen, klinkt als een contradictie..


Nou, ik zal je vertellen, 30 april ga ik gewoon gezellig met mijn vriend hand in hand lopen, langs de grachten en af en toe heerlijk zoenend uitkijken naar de voorbij varende boten met daarop feestende mensen met keiharde beats uit de speakers!
O. Schmidt
-56-  O. Schmidt:
@Manuel:
Ik zou maar uitkijken, de gemiddelde bijstandstrekker heeft het niet zo op hand in hand lopende mannen...
Madelon
-57-  Madelon:
@O.Schmidt. Uw reacties is toch wel een hele egoistische. Zelf wel in eerste instantie alle voordelen halen uit een grote stad, maar nu wenst u rust. Typisch de reactie van een Babyboomer uit de jaren zestig. Dit zijn nu ook de mensen die zich hebben opgeworpen als bestuurders van deze stad. Jammer dat mensen zoals u hun eigen jeugd zo snel vergeten en nu zijn verwoorden tot een stel verzuurde mensen die een ander geen licht in de ogen gunnen. Heel erg moraal ridder spelen en alleen maar denken aan uw eigen zaken. Kortzichtig, egoistisch en vooral onbegrijpelijk.
Rogier
-58-  Rogier:
@O.Schmidt. Het lijkt er bijna op dat u er plezier in heeft op dit log alleen maar te provoceren. Makkelijk en beetje laf om allerlei uitspraken te doen en u niet bekend te maken. U vindt uzelf kennelijk heel erg goed, geslaagde zakenman en behoorlijk profiterend van voordelen van een stad. Vergeet vooral niet dat u ook heel erg hard omlaag kan vallen. U voelt zich verheven boven alles en iedereen, heel intolerant maar vooral erg kortzichtig. Mensen zoals u zijn eigenlijk nu juist die types die deze stad naar de klote helpen omdat ze alleen maar bezig zijn met zichzelf. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.
O. Schmidt
-59-  O. Schmidt:
@Madelon:
Moeten we hier nu een generatieconflict van maken? Dankzij de babyboomergeneratie zit jij nu in alle weelde achter je computer. Wij hebben dit land potverdorie opgebouwd en voor al dat werk hoef ik slechts één beloning: begrip!
O. Schmidt
-60-  O. Schmidt:
@Rogier:
Ik ben totaal geen egoïst. Ik zou het echter prettig vinden als we op respectvolle wijze met elkaar zouden omgaan. Dus met begrip voor de standpunten van een ander. Doordat ik mijn mening hier ventileer krijg ik direct een golf van modder over me heen. Dat vind ik onterecht.
Manuel
-61-  Manuel:
@ O. Schmidt

Gaat u nu ook al de politie voor mij bellen als ik als homoseksueel, hand in hand ga lopen met mijn vriend???
Euhhh, smell the coffee and welcome in 2009!
Het moet niet gekker worden in deze: “ikke-ikke-ikke maatschappij”
Meisje uit de provincie
-62-  Meisje uit de provincie:
@ O. Schmidt

Ja hoor, u vraagt om “begrip” voor uw standpunten, terwijl u complete groepen hier in het openbaar loopt te beledigen en alles en iedereen over een kam scheren.....
Ik citeer een paar reacties eerder: “Op het Grachtenfestival is tenminste kwaliteitsmuziek te horen en kan ik rustig genieten op mijn bootje met een goed glas wijn in plaats van op mijn hoede te zijn voor hossend en schreeuwend dronken volk uit de onderklasse”

Ja u bent lekker bezig zeg!
O. Schmidt
-63-  O. Schmidt:
@Meisje uit de boerderij:
Je hebt objectief en subjectief. Ik verkondigde hier slechts een feit, want het is namelijk zo. Ik kan ook niet helpen dat de grootste lastpakken bij Koninginnedag uit de onderklasse komen.
Arnoud de Jong
@O.Schmitt: hoe kan je dat zien? Hebben ze O.K. op hun mouw geborduurd?
Jan Peter de Waal
-65-  Jan Peter de Waal:
@ Suffie

Volgens mij wil die O. Schmidt terug naar een bedenkelijke bladzijde in de geschiedenis, die we gelukkig met z'n allen zo'n dikke 60 jaar geleden achter ons hebben gelaten met elkaar verklikken en namen op de mouw spellen...
O. Schmidt
-66-  O. Schmidt:
@Jan Peter de Waal:
Gefeliciteerd, jij bent de eerste die de Tweede Wereldoorlog erbij weet te halen. Chapeau! Voor jou de irrelevantie-award.
O. Schmidt
-67-  O. Schmidt:
@Suffie:
Dat nog net niet. Aan de rest van de kledij kun je het vaak wel zien.
Arnoud de Jong
En natuurlijk aan hun lage voorhoofd en doorlopende wenkbrouwen. Heel duidelijk bij die gasten!
Dirk Wijngaard
-69-  Dirk Wijngaard:
Volgens mij wordt hier fundamenteel afgedreven. Daarom wat drijvende kurken:

1. Na 21.00 is het sowieso 'rustig';
2. 10 meter argument is ingevoerd vanwege de veilgheid. Ouders etc. moeten dus niet zeiken, claimen en overheid bashen als kindlief iets overkomt.
3. Veel Boten die max tien metere hoorbare muziek maken, maken met z'n allen toch nog steeds veel herrie.

4. Denk je nu echt dat al die regels te handhaven zijn? Misplaatste verontwaardiging (realiteitszin stoornis?).
Jan Stender
-70-  Jan Stender:
Dit jaar beleef ik voor het eerst Koninginnendag in Enschede
Zal mij benieuwen wat voor feest die tukkers er van maken
1 ding weet ik wel,door het centrum van Amsterdam lopen met Koninginnendag,doe ik nooit meer
Denk je met een vriendin een leuke dag te hebben,raak je betrokken bij een vechtpartij
Echt zielig van sommige gasten,dat ze alcohol nodig hebben,om de stoere jongen uit te hangen
Richard
-71-  Richard:
Beste meneer of mevrouw O.Schmidt. U beklaagt zich erover dat u slechts modder over zich heen krijgt. Dat is toch terecht? U meldt iets en geeft daarbij aan iedereen die kennelijk afwijkt van uw leefstijl minderwaardige kwalificaties. Sterker nog, u bevindt zich op het randje van het betamelijke. U lijkt wel een ambtenaar of bestuurder. Die kijken ook slechts naar de incidenten en maken daar iets algemeens van. Weet u dat de meerderheid van Amsterdam heel leuk en plezierig Koninginnedag viert? U wordt uw feestje gegund (Grachtenfestival, waar je niet alleen rustige mensen aantreft. Ook daar gaan mensen door het lint als ze rekening met een ander moeten houden) en dat feestje legt een hele grote claim op een buurt en de bewoners. Heeft u daar wel eens rekening mee gehouden?
Daphne
-72-  Daphne:
@ O. Schmidt

Voor het in uw opinie “drukbezet” persoon met welgeteld '3' bedrijven, heeft u opvallend veel tijd om andersgestemden hier op het internet af te kraken.
O. Schmidt
-73-  O. Schmidt:
@ Suffie:
Dat zijn jouw woorden, niet de mijne. Ik houdt niet van de onderklasse, maar ik zal daar nooit een soort 'rassenleer' op toelaten. Dat jij dit soort 'rassenleer' ventileert zegt meer over jou dan over mij. Jammer dat de discussie afglijdt tot een dergelijk niveau.
Arnoud de Jong
Tja, die onderklasse.. Betaal je zóveel belasting, moet je er nog iedere dag mee geconfronteerd worden! Eigenlijk wordt het gewoon tijd om al dat plebs als vanouds buiten te stadspoorten te jagen zodat wij zakenmensen gewoon onder elkaar naar mooie muziek kunnen luisteren.

Toppertje, meneer Schmitt!
O. Schmidt
-75-  O. Schmidt:
@ Richard: Hoe gaan mensen dan “door het lint” op het Grachtenfestival? Het verschil tussen het Grachtenfestival en Koninginnedag is juist dat het Grachtenfestival geen overlast veroorzaakt. U heeft gelijk dat ook de muziek op dit festival niet naar ieders smaak is. Maar de toevallige voorbijganger die deze muziek niet kent krijgt zo tenminste kans om kennis te maken met een stukje hogere cultuur, en zijn smaak te verdiepen. Dat kan niet gezegd worden van de Death Metal en andere bonkiebonkmuziek die door je trommelvliezen heen knalt op Koninginnedag.
O. Schmidt
-76-  O. Schmidt:
@ Suffie: Wederom, dat is jouw mening, niet de mijne. Met dergelijke harde standpunten kan ik me niet verenigen.
Marco
-77-  Marco:
O. Schmidt, je komt van buiten de stad geef je aan - dus zelf ook provinciaal. Sowieso heb je dan geen recht van klagen. Je moet niet zeiken als je vrijwillig in t drukste deel van Nederland - Centrum Amsterdam - wil wonen.
Arnoud de Jong
Kom kom, meneer Schmitt, wij vertegenwoordigen toch allebei de bovenklasse op deze site? Ik bedoel, als er een onderklasse is moet er ook een bovenklasse zijn! En volgens mij vindt u het maar wat lekker om daar bij te horen! Lekker neerkijken op het gemene volk...!
O. Schmidt
-79-  O. Schmidt:
@Suffie:
Ik kijk niet op ze neer, ik respecteer hun bestaan, maar ik heb er niks mee. Net als met homoseksuelen: zoenende mannen prima, maar niet voor m'n neus en al helemaal niet als m'n zoon erbij is. Verder zullen het best prima mensen zijn.
O. Schmidt
-80-  O. Schmidt:
@Marco:
Maar natuurlijk Marco, en ik mag ook niet zeiken als ik een hogedrukspuit moet huren om de gevel van m'n huis te ontdoen van provincialenpis... jij zou me het liefst de mond snoeren, nietwaar?
Arnoud de Jong
Tuurlijk, iedereen gaat het liefst met z'n eigen klasse om. Til je wel eens een onderklassebaby op? Voor de foto?
Herbert
-82-  Herbert:
Marco schreef:“Sja de vertrutting begon al een jaar of 15 geleden toen Koninginnenacht met bijbehorende vrijmarkt werd afgeschaft.”

De Koninginnenacht liep steevast uit op rellen. Dat was de reden dat die was afgeschaft. En de vrijmarkt is niet afgeschaft geweest.
Marco
-83-  Marco:
@Herbert, 15 jaar geleden begon de vrijmarkt rond een uur of 11 's avonds, de nacht voor Koninginnedag. Die vrijmarkt is er niet meer door strengere regels van t gemeentebestuur. Dus 'afgeschaft'.
Was 's nachts fantastisch, verkopen en grillen op straat. net zo druk als overdag bijna - mediterraanse taferelen. Geweldig. Nogal logisch dat met zoveel mensen de poltiie af en toe moest optreden, maar niet meer dan in een gemiddelde weekend op t Leidseplein.

Nogmaals, Amsterdam is totaal vertrut geraakt en dat is al minimaal 15 jaar aan de gang, met mensen als O. Schidt voorop.
O. Schmidt
-84-  O. Schmidt:
@Marco: Mediterraanse taferelen, u zegt het zelf al. Ik ben er trots op dat ik in de kopgroep loop die die taferelen heeft af weten te schaffen. De geschiedenis zal op ONS terugkijken als de mensen die Amsterdam weer leefbaar hebben gemaakt, die Amsterdam terug hebben gegeven aan de Amsterdammers.
Thijs Roes
-85-  Thijs Roes:
Ik respecteer de act van de heer O. Schmidt zeer. Maar hij doet het wel eng realistisch :).
Thijs Roes
-86-  Thijs Roes:
“KONINGINNEDAG IN AMSTERDAM IS VOOR BOEREN UIT DE PROVINCIE”

Op zich is dat natuurlijk wel waar. Maar de mensen die hier wonen, zitten op het water, in de Jordaan of in hun eigen buurt. Vandaar dat het zo zuur is dat nou juist DAAR de boel aan banden wordt gelegd.
Marco
-87-  Marco:
@O. Schmidt: vergeet je alleen dat jij geen Amsterdammer bent.
O. Schmidt
-88-  O. Schmidt:
@Marco: Als je goed had opgelet had je kunnen lezen dat ik hier al sinds mijn studententijd woon (1972 om precies te zijn)...
Metten
-89-  Metten:
Gnorg. Die O. Schmidt toch. Een échte Amsterdammer kraakt niet iedereen te pas en te onpas af, zeker niet wbt koninginnedag. Dus ÓF je bent een act aan het uitvoeren hier (opzich knap, respect+kudoos in dat geval) ÓF je bent gewoon écht een kloodtzak die zichzelf boven anderen stelt en die ook niks gunt. Zeg jij het maar!
Jan Stender
-90-  Jan Stender:
@O.Schmidt:
Een agent die jou z,n 06 nummer geeft?
Geloof je het zelf?
Geen een agent,gaat zomaar z,n mobiele nummer,aan iemand geven
Hooguit aan een goede collega,of familie,maar zeker niet aan een persoon,die denkt dat ie Amsterdammer is
Al 37 jaar woon je in Amsterdam,dan vind ik niet dat je moet zeiken over die ene dag,dat er gefeest wordt
Ik ben vanwege omstandigheden verhuisd,naar Enschede
Maar de boten optocht en de muziek mag ik nog steeds graag zien
Nu dat aan banden wordt gelegd,is inderdaad vertrutting van Amsterdam
Echt zielig besluit van de gemeente Amsterdam
En ene O Schmidt vind het allemaal prima
Niet toevalig kennis/familie van ene Guus Rombouts of zo?
O. Schmidt
-91-  O. Schmidt:
@ Metten: mij een klootzak noemen vindt ik nou niet bepaald een inhoudelijke bijdrage leveren aan de discussie.

@ Jan Stender: Wie is Guus Rombouts? Je maakt me wel benieuwd!
Jan Stender
-92-  Jan Stender:
@O. Schmidt: je reactie,s komen aardig overeen met betreffende persoon
Zoek op Amsterdam Centraal maar eens naar de reactie,s van Guus Rombouts,en je zult vast iets van je zelf er in herkennen
Corrie
-93-  Corrie:
Kunnen we stoppen met dhr. of mevr. O.Schmidt hier zijn eigen weblog te geven. Gewoon doodzwijgen deze man/vrouw. Niet de moeite waard hier tijd aan te besteden. We gaan gewoon met z'n allen lekker Koninginnedag vieren. Op het water, op de straten/pleinen. Klaar!
O. Schmidt
-94-  O. Schmidt:
@ Corrie: als je de reacties zou lezen zou je doorhebben dat ik hier een van de weinigen ben die nog inhoudelijk reageert, en niet simpelweg anderen de grond intrapt, zoals jij nu weer doet.
Dus, allemaal, graag weer over het onderwerp verder en niet over mij.
Marco
-95-  Marco:
@O. Schmidt, nogmaals, dan ben je dus GEEN Amsterdammer. Ik kan wel de komende 20 jaar in Parijs gaan wonen, dat maakt me nog geen Parijzenaar, ben namelijk gevormd in Amsterdam.
Jij bent gevormd in je jeugd en puberteit die je in de provincie hebt doorgebracht. Jammer voor je, ik weet t.

Niet-Amsterdammers als jij moeten niet zeiken als mede-provincialen van je ook es in Amsterdam komen.
Tom
-96-  Tom:
Ah, ik snap het al. We moeten met z'n allen gaan koekhappen, hoela hoepen, sjoelen, blaas voetballen, volksdansen, schapen scheren, etc.etc. En....vooral luisteren naar koorzangen, violen etc.. Maar beste O.Schmidt u bent in de war met de situatie dat u in Amsterdam graag zou willen dat de hele Koninklijke familie op bezoek komt. Als u dit graag ziet/hoort dan moet u toch echt even gaan kijken waar dit jaar de Oranje familie naartoe gaat. In alle grote steden (Utrecht, Den Haag, Roterdam en Amsterdam) wordt Koninginnedag al jaaaaaren heel anders gevierd. Wij maken ons eigen feestje. Op tal van plekken zijn er leuke dingen te doen. Helaas, maar dan moet u gewoon, als u er echt niet tegen kunt dit dagje ergens anders doorbrengen. 364 dagen wordt Amsterdam op uw verzoek al aan banden gelegd en kunt u volop genieten van uw eigen zwanenzang. Dat heeft u, met in uw kielzog nog tal van gelijk gestemden, inmiddels al weten te bereiken. U hoeft van mij Amsterdam niet uit maar er zijn hele rustige plekjes te vinden in Osdorp, Zuid Oost, Noord waar u met heel veel plezier kunt genieten van de stilte. U heeft zelf besloten een woning in het centrum te confiskeren dan moet u af en toe ook dulden dat het plebs ook gebruik wil maken van de grachten. De stad is van iedereen namelijk, niet alleen van de hogere intellectuele goed geklede bovenklasse. Hoe voelt dat nu dat neerkijken op de “gewone” mens? Wrijft u elke avond de handen dat u gelukkig tot de meest uitverkorene behoort?
Bart
-97-  Bart:
Beste hr/mevr O. Schmidt,
over smaak valt te twisten, uw smaak ik blijkbaar anders dan die van de meeste andere reageerders.
U heeft het over vervuiling zoals mayonaise op uw panden. Dat is vervelend, dat begrijpen we allemaal. Maar iedereen die op een boot zit/staat, kan dat daar niet gesmeerd hebben hoor... en het dimmen van muziek zal voor dit probleem GEEN oplossing bieden.
De manier waarop u reageert doet mij veel denken aan iemand die het leuk vindt om anderen dwars te zitten, om zo een gevoel van macht te ervaren.

Het genoegen waarmee u vertelt dat u lekker met de telefoon klaar gaat zitten om te gaan bellen met oom agent... Heeft u echt niets leukers te doen?

Oorverdovende muziek is ook niet persee nodig, maar het 10 meter-idee is wel het andere uiterste. Praten is al harder...

Goedenavond, en blijf lekker dromen.
Rene
-98-  Rene:
Beste mevr./meneer O.Schmidt. U bent niet te benijden. Een prachtig pand aan de gracht. Drie zaken waar u het in deze tijd best moeilijk mee zult hebben. Een zoon die u in hele goede banen moet leiden en dagelijks van en naar school/sportclub/muziekschool moet (laten) begeleiden om hem niet te confronteren zodat zijn tere ziel beschadigd raakt. Vast een vrouw die de hele dag de boel moet poetsen of moet toezien dat er goed gepoetst wordt. Een torenhoge telefoonrekening van al die telefoontjes die u voortdurend moet plegen om de overlast te beteugelen. Dan ook nog uw bootje in de gaten houden. Voor uw eigen auto en fiets heeft u natuurlijk een inpandige garage onder uw prachtige woning of u heeft vast een parkeerplek ergens gekocht/gehuurd om uw kostbare bezit veilig te stellen. Mijn hemel, dan komt ook het jaarlijkse provinciale zooitje op 30 april uw stukje gracht verpesten. Tja, ik zou er overspannen van worden. Ga maar na, u bent er al bijna een maand mee aan de gang. U heeft echt geen leven. Ik voel met u mee. Heeft u al connecties gelegd met deze of gene om te zorgen dat de jaarlijkse Gay Pride niet in uw directe omgeving wordt gevierd? Want laten we eerlijk zijn, wederom een aanslag op uw tere gestel. En ach, natuurlijk ook dat gedonderjaag nog met Oudjaar. Was ik ook nog vergeten, dat jaarlijkse idiote Jordaanfestival. Brrrrrrr, je moet er even niet aan denken. Maar gelukkig het dagelijkse geklingel van het carillon van de Westertoren, dat is bijna de kiem in gesmoord. Gelukkig want uw nachtrust was wel erg verstoord. De terrassen in uw directe omgeving hebben ze ook goed ingeperkt, dus dat lawaai is gelukkig ook al stukken minder geworden. Nu alleen nog al die rokers nog naar Pampus verbannen, want laten we eerlijk zijn, al die sigarettenpeuken voor uw deur, geen gezicht. Erg onsmakelijk en funest voor de gezondheid. Ach beste O.Schmidt ik voel met u mee, even op de tanden bijten, maar volgend jaar schaft Amsterdam haar Koninginnedag af. Wat zult u een gelukkig mens zijn!
Arnoud de Jong
Om het weer over het onderwerp te hebben: Ik stond gisteren m'n boot te verven, en toen kwamen de buren langs met Hazes zachtjes kabbelend op de radio. Ik zwaaide. Ze zwaaiden terug. Ik hoorde Andre zachtjes zingen.

Ze voeren minstens vijftien meter van me vandaan.
O. Schmidt
-100-  O. Schmidt:
@Thijs Roes:
Dat bedoel ik nou. De gemeente is veel te slap met die 10 meter-regel. Ik zeg: doorpakken en gewoon een algeheel verbod op versterkt geluid.
Gertjan Verbeek
-101-  Gertjan Verbeek:
@ O. Schmidt:
Vindt u dan ook niet dat tijdens het Grachtenfestival de muziek niet verder dan 10 meter van de viool hoorbaar mag zijn?
Allemaal zachter dus?
Allemaal koptelefoons op?
robbie
-102-  robbie:
wat een gelul dat boten langer dan 10 meter
de gracht niet in mogen.. en dan commentaar op at5..boten die van ver komen dat het te druk wordt,op de verjaardag van de koningin is toch iedereen welkom in onze hoofdstad met of zonder boot... gewoon een beetje meer op elkaar letten thats all.... maar het wordt weer een knaller
Jan Stender
-103-  Jan Stender:
En wel die volumeknop op 10!
Justin
-104-  Justin:
Wij doen dit jaar weer gewoon mee, stelletje kans arme ambtenaren die in Almere wonen loosers allemaal.
http://www.koninginnedagboo...
PS: O. Schmidt: ga lekker naar het vondelpark en geniet van pasen later.
Brumbol
-105-  Brumbol:
O. Schmidt: Leuke trol-rol die u speelt, jammer dat uw vermogen tot inbeelding enigszins tekort schiet. Op welke manier heeft u last van zuipende mensen op het water, als u zich zelf niet op het water bevindt? Wat hebben boten langer dan 10 meter te maken met provincialen in het Vondelpark?
Brumbol
-106-  Brumbol:
Oh, en voor de mensen die 1 dag feest in de stad niet aan kunnen, rot alsjeblieft lekker een dagje op. Nederland heeft veel meer te bieden dan alleen Amsterdam, kun je het niet aan, ga dan op zoek naar een rustig plekje in de provincie om daar samen met het gezin nog wat af te geven op de zuipende massa in de stad.
Marga van Schendel
-107-  Marga van Schendel:
Gewoon allemaal massaal het verbod negeren. Ze kunnen moeilijk iedereen gaan bekeuren toch? En harde muziek mocht al jaren niet meer, maar het gebeurde toch. Wat een vertrutrutting is gaande in Nederland. Ben blij dat ik op tijd richting Portugal ben verkast. Maar voor Koninginnedag vlieg ik naar Holland dit jaar.
Jan Stender
-108-  Jan Stender:
Ik ga waarschijnlijk dit jaar weer naar het Pinksterfestival in Beckum
Daar is het gewoon ongeremd,keiharde live muziek
Stuur er een stel amsterdamse ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de vertrutting,er naar toe
Ze zullen hard gillend terug naar Amsterdam vluchten
RudiPensionado
-109-  RudiPensionado:
Veel mensen hebben niets met het koningshuis en vieren het niet.
Jaren geleden heeft het toenmailge kabinet besloten om 5 mei uit te kleden en maar één keer in de vijf jaar allemaal vrij te zijn.
Welke dag is nu belangrijker? Juist ja!
Joep
-110-  Joep:
Dit jaar lekker varen, extra hard de muziek op en stevig doordrinken. Net ff iets meer dan vorig jaar, dat is wat ik samen met dertig anderen op m'n boot ga doen. Ik laat me niet m'n feestvreugde afnemen door een stelletje van die raam-abtenaren!
Joep
-111-  Joep:
@ O. Schmidt
ga is weg
Dorus Marchal
-112-  Dorus Marchal:
God o god wat een fijne, interessante discussie. Ik ging even kijken, want ik hoorde van een vriend van mij dat zelfs het 'drankgebruik' op koninginnedag op 'de straat' verboden en beboet zou worden. Ik denk dat is een broodje aap dus ik wou dat even uitzoeken. Als eerste kwam ik op deze site en ik bleef gewoon hangen om alle reacties te lezen. Immers uiterst interessant om dhr. Schmidt als upperclass zichzelf duidend onderscheidend van de lower class te zien persifleren door zijn persoonlijke muziekvoorkeur, aangeboren verhevenheid en elitaire berusting, zijn homofoob aangelegde manier van denken, onrealistische beelden van de hedendaagse maatschappij en dan echt niet alleen met betrekking tot het leven in amsterdam. Het is leuk om persoonlijk een bepaalde levenswijze te willen verwezenlijken met bijbehorende standpunten en attitude, maar iedereen heeft net als u, meneer Schmidt, ook zijn eigen voorkeuren en zijn eigen persoonlijke belangen. Nu is het u, die in de upperclass leeft en dus in feite in uw eigen uitgedrukte visie wordt verwacht bepaalde denkbeelden, inzichten en visies te hebben waarmee u uzelf onderscheid van het al het andere volk. Gezien al uw fijne reacties om uw standpunt duidelijk te maken, wordt het duidelijk dat dit niet het geval is. Ik bedoel u niet te beledigen, maar Klaarblijkelijk bent u een conservatieve hypocriet. Tevens met betrekking tot de lange boten en de te harde muziek vind ik u zeer kortzichtig. Meer kan er niet gezegd worden!
hatetoyou
-113-  hatetoyou:
ja dat dacht ik ook ja, totdat ze kwamen
die rokkenjagers:@
hatetoyou
-114-  hatetoyou:
we waren vorig jaar ook gepakt,,,,,
zou maar rustig doen
@@ hatetoyou!
hatetoyou
-115-  hatetoyou:
quote:

O. Schmidt:22 april 2009 00:22 uur@Thijs Roes:
Dat bedoel ik nou. De gemeente is veel te slap met die 10 meter-regel. Ik zeg: doorpakken en gewoon een algeheel verbod op versterkt geluid.
reactie

ga is weg met je slappe gelul hoop je te zien bij gayparade

DUS AMSTERDAM DIT KEER GEWOON VOLLE TOEREN (dus pak maar je 10000watt boxxies)
DUS LEKKER FEESTE!!!!!!!!!!!!!!
hatetoyou
-116-  hatetoyou:
O. Schmidt:

ga je straks ook heksenjacht doen op die lekkere hoertjes???
Jan Stender
-117-  Jan Stender:
Het schijnt hier te gaan om een ouwe journalist,die steeds onder een andere naam andere bezoekers van diverse forum,s afzeikt,en probeert zowat elk internetforum naar zijn hand te zetten

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.