Home > > Cohen lijkt gevoelig voor druk

Cohen lijkt gevoelig voor druk

Helemaal helder is het niet, maar het lijkt erop dat Cohen aan het schuiven is gebracht rondom de regels met Koninginnedag. Woensdag meldde de burgemeester plots dat de politie 'soepel' zal omgaan met de nieuwe regels voor op het water. Eerder werd er nog met veel bombarie aangekondigd dat de politie met 20 boten de maatregelen zou gaan controleren.

De petitie van Amsterdam Centraal, Campus TV en De Speld, die opriep tot minder regelzucht rondom Koninginnedag, heeft binnen een week meer dan 1000 handtekeningen opgeleverd. Donderdag zijn deze aangeboden aan de burgemeester zelf. Hij zei zich de verontwaardiging van veel Amsterdammers aan te trekken, maar was van mening dat het ook op de nationale feestdag "geven en nemen" was.

We vroegen hem nog eens duidelijk uit te leggen wat nu wél, en wat nu níet mag. Heel veel wijzer werden we er niet van. Als u klikt op 'lees verder', kunt u het interview zien.

(Met excuses voor de reclame)

De hele lijst met regels staat hier, en om nog maar eens de meest rigoreuze regels te herhalen:
- U mag niet meer dan 1 blikje bier bij u hebben.
- Met een grote boot mag u onder andere de Prinsengracht niet op.
- Muziek mag tien meter buiten de boot niet te horen zijn geen herrie veroorzaken niet knetteren.

Mocht u niet weten wat u nu met uw grote boot met DJ aanmoet? Misschien dat met z'n allen de Amstel betrekken een goede optie is? Zolang de zon schijnt ten minste...

27 reacties op "Cohen lijkt gevoelig voor druk"

Arnoud de Jong
“We vroegen hem nog eens duidelijk uit te leggen wat nu wél, en wat nu níet mag. Heel veel wijzer werden we er niet van.”

Als hij dat nu wel had gedaan, hadden wij hem dan weer gevraagd daar soepel mee om te gaan?
Barcelona
-2-  Barcelona:
...dat gezeik elk jaar weer, nieuws uit 020 jaar in jaar uit: hoeren, coffeeshops, NZ-lijn, ajaxklootzakken, marokkanengezeik.... dat is het wel zo'n beetje, dom dorp.
Arnoud de Jong
Amsterdamcentraal.nl intikken is een keuze, dacht ik. Dom volk..
WK
-4-  WK:
Cohen kan de pot op.
“Al jaren spreek ik mensen die daar in de buurt wonen en die daar stapelgek van worden”(Cohen), MAAR HIJ DOET ER NIETS TEGEN.
De petitie die vraagt om vrijheid tot hinder veroorzaken is overbodig - die vrijheid bestaat al.
Amsterdam centrum is op 30 april wetteloze jungle waar het recht van de zwaarste versterker geldt

Onverdraaglijke hinder veroorzaken mag kennelijk.
Er zijn regels,
maar die gaan we niet handhaven
(want dat kunnen we niet / want dat willen we niet).
Iedereen tevreden? Ik dacht het niet.
Op 30 april is het voor mij binnenshuis onleefbaar door de geluidhinder (en die gracht is ècht op meer dan 10 meter afstand).

Een telefoontje naar de politie .... je wordt nog net niet in je gezicht uitgelachen, maar denk maar niet dat ze van plan zijn om in actie te komen
(wat op zich te verklaren is, want er is ander werk zat).
Nou dacht ik al dat de voorgestelde geluidhinder-maatregel niet realistisch was,
maar Cohen neemt zichzelf dus óók niet serieus.
Waarom zouden wíj dat dan nog wèl doen?

Volgende keer stem ik niet meer op Cohen als hoofd van de politie.
Arnoud de Jong
“Volgende keer stem ik niet meer op Cohen als hoofd van de politie”

Zou ik ook vooral niet doen! U zou de enige zijn...
Marco
-6-  Marco:
“Een telefoontje naar de politie .... je wordt nog net niet in je gezicht uitgelachen”

hahahahaha doe ik t wel voor je. :)
En je snapt niet waarom de politie wil lachen? Denk es heeeeel goed na :)
Arnoud de Jong
WK: U heeft geen familie buiten de ring die u graag weer eens wilt zien? Koninginnedag lijkt me daar nou een uitstekende dag voor.

Kunt u de rest van het jaar van uw rust genieten. (Aan de gracht, in het hartje van een wereldstad welteverstaan... U heeft het er maar moeilijk mee)
Randfiguur
-8-  Randfiguur:
WK, je woont in een stad. In steden worden van oudsher grote festiviteiten georganiseerd. In Nederland hebben we Koninginnedag en/of carnaval. Het is mens-eigen om feest te willen vieren met een hoop teringherrie. Ik ben ook niet echt fan van zuipende en schreeuwende mensenmassa's, maar het moet toch mogelijk zijn om 1/365ste deel van het jaar even de andere kant op te kijken of iets buiten de stad te doen?
O. Schmidt
-9-  O. Schmidt:
Job buigt weer eens voor de terreur van het plebs. “Een volk dat voor tirannen zwicht zal lijf en goed verliezen, dan dooft het licht...”
Marco
-10-  Marco:
O. Schmidt de trol is ook weer present, hoi!
Je kan deze ook nog gebruiken: “I have a dream..”
O. Schmidt
-11-  O. Schmidt:
@Marco:
Pardon?! Nu ga je echt te ver...
Anneke uit Zeeburg
-12-  Anneke uit Zeeburg:
Hahahahaha
RudiPensionado
-13-  RudiPensionado:
Wat een kulverhaal is dit zeg.
Als je als welopgevoed volwassen persoon de straat op gaat is er niets aan de hand maar blijkbaar is de schrijver hier grenzen aan het opzoeken? Kinderachtig en die paar duizend handtekeningen stellen geen ruk voor want er zijn altijd voor ieder willekeurig onderwerp altijd wel een paar duizend azijnzeikerds te vinden.
We weten na al die jaren toch hoe het gaat op deze dag en wat wel en niet kan? Moeten we het dit jaar echt gaan opschrijven?
Serge
-14-  Serge:
Beste O.Schmidt, volgende keer bent u weer aan de beurt met uw grachtenpalmenfestival. Dat is alleen maar voor de hogere klasse. Neemt u vast bordjes mee met daarop wat wel/niet is toegestaan?
Arnoud de Jong
“Een volk dat voor tirannen zwicht zal lijf en goed verliezen, dan dooft het licht...”

Schmitt! Hoe DURF je dit te gebruiken....
Jan Stender
-16-  Jan Stender:
Echt wel een walgelijke uitspraak
Arnoud de Jong
Ook hier opnieuw het verzoek u niet teveel op de kast te laten jagen door de heer O. Schmidt. Houd het on-topic.

@Rudi: Deze handtekeningen zijn opgehaald met een beperkt aantal mensen, tussen het werken door. Dan vind ik het een prestatie om in een week duizend handtekeningen op te halen.

En deze zin klopt niet: “We weten na al die jaren toch hoe het gaat op deze dag en wat wel en niet kan? ”

Er zijn nieuwe regels opgesteld, waarmee een hoop mensen het niet eens zijn. Bovendien wordt er vaag gedaan over de uitvoering van die regels.

Dan is het beter om een geluid, hoe klein ook, te laten horen, dan achterover te zitten en niets te doen.
Jan Stender
-18-  Jan Stender:
Iemand die Amsterdam een dorp noemt,is zelf gigantisch dom,en zou eens terug moeten naar de schoolbanken,en opnieuw de geschiedenislessen maar eens volgen
dorpsbewoner
-19-  dorpsbewoner:
Als jullie denken dat Cohen schuift, verkeren jullie in dromenland. Het liep uit de hand, en dan komt er op een gegeven moment een reactie. Lukt misschien niet in een keer, maar dan worden gewoon in 2010 regels en handhaving wat scherper
Dr.D
-20-  Dr.D:
Na 1980 is koninginnedag geen ruk meer aan...
joop
-21-  joop:
@O. Schmidt en suffie
Als je citeert , doe het dan wel goed.
Zal meer dan lijf en goed verliezen, is het
Arnoud de Jong
Joop, ik citeerde Baron Schmidt, niet het origineel...
Arnoud de Jong
Uiteraard zit ik op het puntje van mijn stoel om hier te lezen hoe verschrikkelijk saai en platgeslagen het vandaag is geweest...
Arnoud de Jong
Niemand.....?
Bart
-25-  Bart:
@ Dr. D.: Ja, toen kon je je tenminste nog eens lekker uitleven, brandje hier, ME'ertje daar, lekker veel stenen die door de lucht vlogen, net zoiets als de Vondelstraat een paar maanden eerder. Good old times...
Dr.D
-26-  Dr.D:
Hoop alleen dat ik Karst niet op gedachten heb gebracht ...
Thijs Roes
-27-  Thijs Roes:
Suffie: Ik heb er nog wel over nagedacht, zo een paar dagen na Koninginnedag, maar ik vond het toch een beetje raar om een soort jubelstukje te schrijven over hoe een groot feest het was op de Amsterdamse grachten.

Maargoed, misschien is het voor de volledigheid inderdaad slim om toch hier even te melden dat ik persoonlijk van de maatregelen niets gemerkt heb.

Het lawaai was vrijwel hetzelfde. Als het al rustiger was op de grachten, dan had dat volgens mij meer met Apeldoorn te maken dan met de maatregelen van Cohen. Grote boten waren ook op de Prinsengracht gewoon te zien.

Een vriendin van me zat op zo'n boot, en die vertelde dat ze soms wat norse blikken van de politie kregen, maar verder is er niets gebeurd. Hooguit schoof de DJ even het volume omlaag, om het een paar meter verder weer omhoog te schuiven.

Al met al was het natuurlijk een rare, dubbele Koninginnedag. Vandaar van mijn kant uit in ieder geval het uitblijven van een stukkie. Misschien dat we het volgend jaar, met dezelfde weersomstandigheden, eens opnieuw moeten uittesten. ;)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.