Home > > Attentie: Jan van Galenstraat 's nachts afgesloten

Attentie: Jan van Galenstraat 's nachts afgesloten

Het lijkt erop dat wij als burgers inderdaad het heft in eigen hand moeten nemen, nu de gemeente in deze tijden niet meer in staat blijkt om vervelende nachtelijke omleidingen zelf aan te geven. Natuuurlijk: Wie zoekt, zal vinden, maar tot die tijd moeten de bewoners van Bos en Lommer en het noordelijk deel van de Baarsjes het vooralsnog doen met de volgende dienstmededeling van Amsterdam Centraal:

Wie 's nachts vanaf het Hugo de Grootplein via de Jan van Galenstraat richting Bos en Lommer, de Baarsjes of Slotermeer wil, kan beter een andere route nemen. Want na een kilometer gefietst te hebben tot aan de laatste brug voor Bos en Lommer, zult u erachterkomen dat tussen 1.00 en 5.00 uur 's ochtends de brug over het Westelijk Marktkanaal is afgesloten. (Dat er een pontje naast de brug gaat is eigenlijk een klein geheimpje, dus niet verder vertellen!)

Een gedeelte van deze informatie wordt u mede gedeeld via de gemeentelijke website. Niets hiervan wordt u medegedeeld op de route zelf. Dat u dan twee kilometer om moet fietsen (met een beetje mazzel door de regen), wordt u ook niet verteld. Laat staan dat het wel zo vriendelijk zou zijn geweest dat dat pontje geen geheimpje was, maar gewoon werd aangegeven naast de brug. De twee vriendelijke heren die de boot besturen, snappen het ook niet. Zij zijn "een beetje verdrietig" dat niemand ze over hun bestaan vertelt. De brug wordt dus blijkbaar geschilderd, en dat is nog tot volgende week. Tot die tijd trakteren de heren u op een klein romantisch boottochtje.

acht reacties op "Attentie: Jan van Galenstraat 's nachts afgesloten"

Tom
-1-  Tom:
Mensen met een baan slapen 's nachts. Moet je ook es proberen.
Thijs Roes
-2-  Thijs Roes:
Wie zegt dat ik geen baan heb? Moet je nagaan hoe zwaar ik het heb :).
WK
-3-  WK:
Sommige mense werken 's nachts.
Arnoud de Jong
Er zijn ook genoeg mensen die gewoon op hun werk slapen en toch op hun borst kloppen dat ze van die 'hardwerkende Nederlanders' zijn. ;-)
Tom
-5-  Tom:
@Arnoud, ik neem aan dat je spreekt uit eigen ervaring? ;)
Arnoud de Jong
@tom: kijk, dat is nou precies je probleem: je neemt te snel iets aan. ;-)
lol
-7-  lol:
flikkers
Daan
-8-  Daan:
Ik zit niet op school en werk niet en heb het prima. Ik ben een straat Nederlander

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.