Home > > Zwevende kiezer? Check de Amsterdam Centraal Verkiezingswijzer 2010

Zwevende kiezer? Check de Amsterdam Centraal Verkiezingswijzer 2010

Amsterdam Centraal Verkiezingswijzer 2010
Amsterdam - Kieskompassen, stemwijzers en diverse sites die berichten van twitterende politici en partijen ontsluiten, helpen ons als kiezer onze keuze te bepalen voor de verkiezingen van 3 maart. Maar hoe handig het ook is om zo snel een beeld te krijgen van je voorkeur, voor een afgewogen keuze is het soms beter iets dieper in de materie te duiken. En dat blijkt dan opeens een stuk lastiger te zijn. Waar landelijke partijen vaak goed vindbaar zijn, is dat voor lokale partijen en partijafdelingen in de stadsdelen nog wel eens lastiger.

De stadsdelen doen weliswaar hun best kiezers door te verwijzen, maar die zijn nog niet allemaal online, wegens de herindeling van de stadsdelen nog niet bij iedereen bekend en ook niet allemaal even uitgebreid. Als steuntje in de rug presenteren we daarom vandaag de Amsterdam Centraal Verkiezingswijzer 2010.
Landelijke websites als Volg de verkiezingen hebben als nadeel dat ze 431 gemeenten in de gaten moeten houden. Dan mis je wel eens een partij, of elf partijen, zoals bij Amsterdam het geval is. Of volg je juist teveel partijen, zoals bij Amsterdam Centrum, waar slechts zes van de twaalf genoemde partijen verkiesbaar zijn in 2010. Opheffen Nu is bijvoorbeeld echt zelf de opheffing nabij.

In onze Verkiezingswijzer vind u zowel voor alle stadsdelen als voor de Centrale stad een overzicht van deelnemende partijen, links naar hun sites, naar kandidatenlijsten en hun verkiezingsprogramma’s. Daarnaast zijn handige links opgenomen naar kieswijzers, verkiezingsspecials, twitterlinks die politiek geïnteresseerden niet mogen missen, peilingen, fisprs, youtube-kanalen en politieke debatten die eerder hebben plaatsgevonden en die nog online te bekijken of beluisteren zijn.

Een compleet overzicht? Nee, dat is het nog steeds niet. Maar dat ligt toch echt aan de partijen zelf. Wanneer de Politieke Partij Bijlmer Style posters verspreidt met daarop een webadres, kunnen we dat moeilijk weglaten, ook al is er op die website niets over politiek te vinden. Fouten en missers kunt u doorgeven via verkiezingen@amsterdamcentraal.nl, of in het reactiepaneel.

Extra: amsterdamcentraalverkiezingsherinneringsservice op Twitter
Omdat deze week bekend werd dat gemeentes schromen in het gebruik van sociale netwerksites voor het bevorderen van de opkomst - zelfs een twitter-accountje schijnt al moeite te kosten - biedt Amsterdam Centraal ook meteen een nieuwe verkiezingsherinneringsdienst aan via Twitter. Volg @amsterdamkiest en u kunt er gerust op zijn dat u op 3 maart niet om negen uur ’s avonds tot de ontdekking komt dat de verkiezingen ongemerkt aan u voorbij zijn gegaan.

Kortom, bezoek de Amsterdam Centraal Verkiezingswijzer 2010, volg @amsterdamkiest op Twitter en zegt het voort!

zeven reacties op "Zwevende kiezer? Check de Amsterdam Centraal Verkiezingswijzer 2010"

Walther
-1-  Walther:
Even was ik blij! Een stemwijzer en een kieskompas. Ik zweef voor het eerst in mijn leven als kiezer. Mijn eigen partij komt alleen maar op voor soeteneurs, kroegbazen en stadsprofiteurs, maar totaal niet voor de echte Amsterdamse inwoners.

Maar, ik ben nu in opperste verwarring. Bij de stemwijzer is het advies: CU (met kop-en-schouders), PvdA, Groen Links en D66. Bij het kieskompas: is het advies: PvdA, CU of VVD....
Moet ik nu erkennen dat ik al die jaren op de verkeerde partij heb gestemd en het eigenlijk zou moeten gaan om PvdA of CU?

Oops! Nog drie weekjes slapen en nadenken.
Frans
-2-  Frans:
Maar Walther toch, daar hoef je toch niet lang over na te denken? Je bent dus al die tijd al eigenlijk een Robin Hood! Stem PVDA! Die pest souteneurs, kroegbazen en stadsprofiteurs wel weg hoor, en komt op voor de echte Amsterdammer! Die partij heeft tenminste allemaal leden waarvan je kunt zeggen dat ze nergens van profiteren, maar al hun bezittingen weggeven of delen met de armen. Er komt zelfs nog meer sociale woningbouw in het Centrum en in Zuid! Ik neem aan dat je onder stadsprofiteurs alle ondernemers schaart?
Theo
-3-  Theo:
Stem PVDA. Gewoon, omdat je ouders dat ook al deden.
Tom Jütten - Volgdeverkiezingen.nl
-4-  Tom Jütten - Volgdeverkiezingen.nl:
“Landelijke websites als Volg de verkiezingen hebben als nadeel dat ze 431 gemeenten in de gaten moeten houden. Dan mis je wel eens een partij, of elf partijen, zoals bij Amsterdam het geval is.”

Oei en auw.

Dank voor de kritiek, de site is inmiddels aangepast, en heel veel succes gewenst met jullie mooie initiatief. Als jullie er geen bezwaar tegen hebben, plaatsen we op de Volgdeverkiezingen-pagina's een link naar jullie Verkiezingswijzers per stadsdeel.
adriana
-5-  adriana:
 

PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 zeggen dat ze voor de hoofddoek en moskeebouw zijn.
Ze zeggen elke keer dat ze verdragen hebben aangenomen en onderschreven hebben van moslimlanden met hun dictators.
Deze moslim-dictators hebben allerlei contacten die kunnen zorgen voor een langer verblijf in Nederland. De miljoenen burgers echter komen nu in opstand tegen deze dictators en eisen hun rechten op. PVDA, CDA, Groenlinks en D66 hebben het elke keer over de rechtsstaat, maar tegelijkertijd steunen ze in Nederland een nieuwe implementatie van al die dictatoriale regimes:Haram - Salam bij Utrechtse gemeente, Hallal eten bij overheid instellingen, Hoofddoek implementatie met de steun van corrupte ambtenaren, korancursussen, Overal moskeen neerzetten, Islamlessen steeds uigebreide hersensspoeling bij het onderwijs, Aparte zwemplaatsen en Regels voor vrouwen met een andere achtergrond, Subsidies aan hoofddoek organisaties, Iraanse Nederlandse vrouw doodgemarteld in Iran en PVDA, CDA, Groenlinks, D66 en CU zeggen weer niks, voor hun walgelijke hoofddoek hebben ze wel een breekpunt!

Islamitische symbolen als breekpunten!.

PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 willen niet stoppen met de implementatie van een vijandige ideologie. Ze zijn vastgebonden aan de “immigratie” politiek van de Moslimlanden, aan een verval proces die 1400 jaar geleden in het midden oosten plaatsvond en die wordt nu hier van binnenuit hervat.

Waarom niet een verbod op de hoofddoek/burka en dat wel als breekpunt aanmerken. Een boerka is op de werkvloer van een Westers land een grote belemmering. Anders dan veel andere culturen gebruiken de Europeanen (Nederlanders) mimiek als onderdeel van de communicatie, kortom non verbale communicatie heeft zeer een grote plek bij ons. Door het dragen van een boerka verslechterd de communicatie aanzienlijk, dit heeft dus invloed op het functioneren in onze samenleving en op onze werkvloer.
Arnoud de Jong
@Adriana: voortaan eerst even je boerka afdoen. Dan zie je dat je je pvv-propaganda plakt bij een oude verkiezingswijzer (deze is van de gemeenteraadsverkiezingen 2010).
Kortom, net zo snugger als je denkbeelden.
JohnN
-7-  JohnN:
Er is blijkbaar heel veel geimplementeerd bij adriana. Het zelf nadenken helemaal verdrongen door een aantal jaren lang implanteren.
Maar adriana je moet wel bij de les blijven: je favoriet is allang overgeschakeld van brallen op slijmen. De campagne is nu oudjes paaien en poesjes aaien, je loopt achter meid.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.