Home > > Fingerspitzenprognose: Binnenbochten en buitenbochten

Fingerspitzenprognose: Binnenbochten en buitenbochten


Ik tik dit stukje in 12,54. Dat is mijn doel. Net als de gouden rit van Sven Kramer. Tenminste, daar ga ik nu van uit. Hij is de absolute favoriet op de 10 kilometer. Ik moet mijn zinnen dus net zo snel tikken als hij rondjes kan rijden. Het gaat minder om de goede opening. Het gaat om de slotzinnen. Die moeten klasse zijn.
Dat geldt ook voor een campagne. De Amsterdamse in dit geval. De opening moet goed zijn. Daarna moet je vlak rijden. Om ten slotte, met twee armen los, een eindsprint eruit te persen. Zo is, zoals ik het zie, de race te karakteriseren van de PvdA. Ze begonnen goed. Daarna rondjes 32 blank. En nu het kabinet eindelijk gevallen is, gaat iedereen volledig los. Wat je ziet, is enthousiasme. Je ziet hoop. Je ziet Liefde. Daarom zullen in Amsterdam toch de grootste blijven. Op hun tandvlees, maar toch.

VVD draaide keurige rondjes. Ze pareerden de jonge positief gestemde honden van D66 met elegantie. Van der Burg maakte geen fouten. En ook Mark Rutte deed in Den Haag een duit in het zakje. Ze behalen zilver.

D66 had een andere tactiek. Die knalden het startschot in. Maar lijkt nu dood te zijn. Ze snakken echt naar die finish. Telleman was een belofte. Een mooie vrouw met flair. Maar de glans is er een beetje af. Ook Pechtold begint te irriteren. Te veel hooi. Te arrogant. Met moeite houden ze GroenLinks van het lijf. En worden – met een honderdste van een seconde voorsprong – derde. Ze krijgen de kussen van Erica Terpstra, maar geen knuffel van Maxima.

Een Olympisch diploma is er voor GroenLinks. Maarten begint regentesk te worden. En Femke kon in het Haagse geweld geen potten breken. En toch. Amsterdammers zijn vrolijke mensen, die ook iets met het milieu hebben. Dus toch een goede score. Maar de plek in het college moeten ze opgeven.

SP, toch de belofte van vroeger, zakt echt door het ijs. Dat ligt voornamelijk aan Agnes Kant. Dat is toch een beetje een augurk. Je hebt er alleen zin in als je zwanger bent. Maar ook zijn ze inmiddels de gevestigde orde. En dan moet je met meer komen dan ‘nee’ zeggen. Als je dan niet levert, is het snel voorbij.

Politiek in Amsterdam.
Links. Rechts.
Binnenbochten. Buitenbochten.
(…)
Ik heb mijn stukje getikt in de winnende tijd van 12.54. Ik had het voorspeld en ik maak het waar. Maar of ik ergens te kort door de bocht ben geweest, laat ik graag aan de kiezer over. Op 3 maart.

vier reacties op "Fingerspitzenprognose: Binnenbochten en buitenbochten"

Hannes
-1-  Hannes:
En nu maar hopen dat de kiezer niet de verkeerde wissel pakt. Sowieso ben ik erg benieuwd naar de opkomst. Dit keer hele fanatieke partijleden buiten aan de slag. Dat moet volgens mij al heel wat opleveren. We zullen zien!
Wim
-2-  Wim:
Els Iping. Remember Els Iping.
(Die fingerspitzen PvdA fanstukjes beginnen me te vervelen)
Arnoud de Jong
Zehenkrümmende Gleichnissen in dieser Fingerspitzenprognose. ;-)
Arti
-4-  Arti:
Marcel in de bocht: hij draait ... bij.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.