Home > > Chinese massage loopt uit de hand

Chinese massage loopt uit de hand

Stadsdeel West wordt overspoeld door Chinese en Thaise massagesalons. De PvdA in West maakt zich daar zorgen over, want dikwijls is zo'n toko een dekmantel voor prostitutie en vrouwenhandel. De partij verzoekt daarom het dagelijks bestuur om in kaart te brengen wat er zich nu eigenlijk precies in de massagesalons afspeelt.
Het lijkt mij dat de vrijwilligers staan te dringen om deze inventarisatie uit te voeren.

In stadsdeel Centrum worden de massagesalons al zoveel mogelijk geweerd. Toch is het moeilijk om grip op het probleem te krijgen, omdat de branche (nog) niet valt onder de wet Bibop, waarmee de overheid kan checken of de onderneming niet door criminelen wordt gerund of met zwart geld wordt gefinancierd.

PvdA-fractievoorzitter Erik de Groot zegt: “Gezien de kleding van de masseuses is er weinig verbeeldingskracht nodig om te bedenken dat deze salons verder gaan dan het aanbieden van alleen een traditionele voetmassage.”

Toch zul je naar mijn smaak al je verbeeldingskracht nodig hebben wanneer je je onderwerpt aan de vaardigheden van deze dames. Mij valt namelijk in het voorbijgaan op dat ze meestal vreselijk lelijk zijn. Zonder die verbeeldingskracht wordt een massage met een 'happy ending' behoorlijk zwoegen.

Update:
Onze foto- en videokunstenaar Peter Eijking maakte voor u een overzicht van massagegelegenheden in Centrum:


23 reacties op "Chinese massage loopt uit de hand"

Peter
-1-  Peter:
In het Centrum zitten er nog aardig wat. Alleen al rond de Nieuwezijds Voorburgwal en de Nieuwendijk zitten er zeker 10 a 11. Plus nog wat aan de andere kant van de Dam.
Bij de meeste moet je zeker niet zijn voor een happy ending, haha!
Hier zijn ze:
http://www.youtube.com/watch?v=v54UyVPRX..
Arnoud
-2-  Arnoud:
Mooi aanvulling Peter! Ik heb de video er maar meteen in het artikel bij gezet. Ik zie dat je bij allemaal bent langs geweest. Wat zal jij je inmiddels lekker ontspannen voelen, zeg! ;-)
JohnN
-3-  JohnN:
De schrijver L.H.Wiener is een kenner. Ik was onlangs aanwezig bij de presentatie van zijn nieuwe roman "Shanghai Massage" waarin hij zijn ervaringen met de masseuse Ming beschrijft. Je moet niet kleinzerig zijn om de lichaamsmassage (van nek tot hielen) te ondergaan die zijn voorkeur is: uitgevoerd met de voeten. "I like your style Ming" zucht hij tevreden aan het eind.
Overigens wat het filmpje van Peter Eijking betreft moet ik wel opmerken dat er nogal verschil is tussen Chinese Massage en Thaise Massage. Sjanghai en Bangkok liggen namelijk een wereld uit elkaar.
Milena Tsareva
-4-  Milena Tsareva:
De laatste alinea is een beetje jammer. "Ze" zouden "meestal lelijk" zijn, en niet zomaar lelijk... nee: "vreselijk lelijk" zelfs. "Meestal", dus dit impliceert dat de schrijver de meesten gezien heeft. Hij zag ze weliswaar "in het voorbijgaan", dus toevallig. Op basis daarvan kunnen dit soort kwalificaties blijkbaar wereldkundig gemaakt worden.
Suffie
-5-  Suffie:
Semantiek is niet je sterkste punt, Milena...!
Milena Tsareva
-6-  Milena Tsareva:
Dit heeft bijzonder weinig met semantiek te maken. De schrijver van het artikel zet een groep masseuses weg als "vreselijk lelijk" en hij schrijft hoe hij tot die beoordeling gekomen is. Ik lees wat er staat, analyseer het en reageer er feitelijk op.
Suffie
-7-  Suffie:
Nee Milena, hij zegt niet dat de meeste masseuses lelijk zijn, hij zegt dat in de gevallen dat hij voorbijkomt de masseuses lelijk zijn. Begrijpend lezen is geen kunstje maar een kunst.
Milena Tsareva
-8-  Milena Tsareva:
Suffie, de betreffende alinea begint met: "Toch zul je naar mijn smaak al je verbeeldingskracht nodig hebben wanneer je je onderwerpt aan de vaardigheden van deze dames".

"Van deze dames", dus van masseuses in dit soort salons in het algemeen, zonder uitzondering. Daar begint het mee. Hierna voegt de schrijver nog toe dat ze "meestal vreselijk lelijk" zijn. Maar ach, 'semantiseer' maar lekker verder als je dat een goed gevoel geeft.

Voor de rest een prima artikel hoor, maar ik blijf die laatste alinea zo jammer vinden. Is gewoon niet nodig en voegt ook niets toe.
Suffie
-9-  Suffie:
Tja, Melina... daar hebben we allemaal wel eens last van. Zal er eens op letten...
Peter
-10-  Peter:
JohnN.
Het stukje begon over Chinese en Thaise massagesalons. Ik heb er dus ook een paar Thaise tussen gedaan. Eigen had de titel bij de video dus Chinese/Thaise moeten zijn. Maar goed.

Ik ben (lang geleden) in Bangkok en in Taiwan geweest. In Taiwan zat haast in elke straat wel een massagesalon. Dat was ook echt alleen maar voor massage. In Bangkok is dat andere koek. Dat zijn gewoon sexhuizen. Hoewel je daar ook gewoon traditionele massage hebt.

By the way, in Taiwan zag je op de markt levende slangen ondersteboven hangen. Af en toe werd er eentje opengesneden en werd de bloedader eruit gehaald. Het bloed lieten ze dan in een glas lopen waarna je het kon opdrinken. Dat was goed voor de potentie!
Met schildpadden deden ze dat ook. Alleen werd daar dan de kop vanaf gesneden, zodat het bloed in het glas kon lopen. Ik heb me er maar niet aan gewaagd!
Arnoud
-11-  Arnoud:
Er staat toch duidelijk in de laatste alinea naar mijn smaak!. Hoeveel duidelijker moet ik het nog uitspellen voor Milena? Het ligt toch voor de hand dat het bij dit soort kwalificaties gaat om een persoonlijk waardering van het gebodene. Zoals je dat doet bij alle zaken die in etalages worden aangeboden.
JohnN
-12-  JohnN:
@ Peter: Ja de wreedheid tegenover dieren is in Zuidoost Azië overal zichtbaar. Ik weet niet of je het wel wreedheid kunt noemen. Ik kreeg vaak de indruk dat het gewoon de algemene manier van hun kijken naar dieren is - zonder enige empathie - ze staan er gewoon niet bij stil.
Ik heb vroeger nog met Chinese bemanningen gevaren bij Shell Tankers. Die hadden hun eigen koks en kombuis. Ze hebben liever vers vlees dan van ons uit de vriesruimte. De koks gingen naar de markt en kochten daar levende kippen. Die werden per "tros" van tien aan elkaar vastgebonden en zo meegenomen aan boord. Daar was een gaaskooi op het achterdek gemaakt en dan mochten ze nog een poosje op de stalen plaat rondscharrelend het strooivoer oppikken. Er was altijd 1 haan bij. Elke ochtend werden 2 kippen gepakt en voor de ogen van de haan onthoofd. Als de laatste 2 kippen waren opgegeten was de haan zelf aan de beurt. Er werden eerst nog eieren in kisten met aarde begraven, zo werden "honderdjarige eieren" gekweekt. Ook kochten ze op de markt verse koeienogen, dat zou ook een lekkernij zijn. Ik heb het nooit geprobeerd.
Milena Tsareva
-13-  Milena Tsareva:
Het is wel duidelijk dat het 'naar de smaak van de auteur' is. Daar gaat het ook helemaal niet om. Waar het wel om gaat, is de hoeveelheid Chinese of Thaise masseuses waarop de auteur zijn smaak of mening over het uiterlijk van deze vrouwen baseert. Hoeveel massagesalons is hij "voorbijgegaan" en hoeveel masseuses heeft hij in dat voorbijgaan gezien om tot zijn oordeel te komen? Daar ben ik eigenlijk heel benieuwd naar, aangezien de Thaise en Chinese massagesalons de laatste jaren als paddestoelen uit de grond zijn geschoten en het oordeel van de auteur waarschijnlijk minimaal enkele honderden dames raakt.
JohnN
-14-  JohnN:
Milena: ze zijn allemaal klein, de meeste jong, niet allemaal mooi (in westerse ogen) maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Ze hebben wel allemaal heel sterke handen en sommige even sterke voeten. Ze zouden dus ook nog verdienstelijke kickboksers kunnen zijn. Wiener vond er één van 19 jaar die heel krachtige voetbeheersing had en maakte haar tot zijn favoriet, ondanks dat ze de eerste keer bijna zijn nek brak. Maar zowel in de seks als in de massage schijnt masochisme voor te komen, dus ook dat verbaast mij niets. Ben je zo voldoende geïnformeerd? Overigens: vanwaar die bijzondere gevoeligheid t.a.v. het (vluchtige) oordeel over het uiterlijk van deze meisjes door de auteur? We oordelen toch allemaal dagelijks voortdurend over het uiterlijk van mensen die we in ons vizier krijgen? En zolang je er geen naam van een persoon aan verbindt is er niets op tegen om ook eens op te schrijven dat je niet gecharmeerd was. Misschien waren de mooie masseuses net even 'bezet'
Milena Tsareva
-15-  Milena Tsareva:
@JohnN
De "bijzondere gevoeligheid" die je noemt, is meer ergernis over de quasi-humoristische nonchalance waarmee een etnische beroepsgroep als vreselijk lelijk wordt weggezet terwijl dit voor de strekking van het artikel volslagen onnodig is. Weliswaar gebeurt dit met de toevoeging "naar mijn mening", maar toch is het niet gepast. Over passen gesproken: die laatste alinea past er in geen enkel opzicht bij. Deze is er met een geforceerde poging tot grappigheid aan vast geplakt. Je weet wel, van die "grappigheid" die je bij vervelende ooms met een paar slokjes achter de kiezen op verjaardagen ook altijd ziet. Het is gewoon jammer dat een artikel over een dergelijk onderwerp met zo'n dooddoener afgesloten wordt.
Arnoud
-16-  Arnoud:
@Milena: dit is nu echt weer het boosaardig zoeken naar kritiekpunten. Hier wordt helemaal geen 'etnische groep weggezet', het gaat over masseuses, toevallig van Chinese of Thaise afkomst. En die sneer over de grappige oom, die kennen we zo langzamerhand wel. Een nogal afgekloven opmerking, waar nooit wat tegenin te brengen is en waarmee een complete familiaire groep wordt weggezet. Over humor valt nu eenmaal niet te twisten. Echt een volslagen overtrokken reactie, maar dat ben ik van u wel gewend.
Milena Tsareva
-17-  Milena Tsareva:
Reageert de auteur nu niet juist ietwat overtrokken en boosaardig op mij, terwijl ik rustig en genuanceerd mijn punt maak? Er wordt namelijk wel degelijk een etnische (beroeps)groep als "vreselijk lelijk" weggezet op een misplaatste, lacherige toon. De verdere bedoeling van de laatste alinea ontgaat me nog steeds volledig. In relatie met wat de auteur meent te moeten beweren, is er tenslotte niets 'toevalligs' aan de Chinese of Thaise afkomst van de dames. De auteur maakt in zijn laatste alinea bewust en gericht opmerkingen over masseuses van deze origines.
Peter
-18-  Peter:
Ha, ik had nog een stukje Thaise voetmassage op mijn andere youtube kanaal staan.
Hier was in ieder geval geen happy ending!
http://www.youtube.com/watch?v=hrW7LOMZm..
Martin
-19-  Martin:
Hier een aardig artikeltje over "Chinatown" en de Chinese massagesalons, de teller staat op 70!
Ik heb er geen problemen mee hoor, ik kom er zelf geregeld, goedkoper dan de fysio.
http://www.massageadres.nl/chinatown-ams..
Martin
-20-  Martin:
*Verwijderd door moderator*
Martin, reclame in de reacties is niet toegestaan. Zie de regels voor discussie.
Martin
-21-  Martin:
De VVD wil paal en perk gaan stellen aan de z.g. happy endings, ik vraag me af hoe je dat moet gaan controleren.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/12447..
reinier
-22-  reinier:
*Verwijderd door Moderator*
Kom op zeg, dit is een opinie- en debatsite, geen bemiddelingsbureau voor hoerenlopers en luie rukkers. Sla lekker zelf de hand aan de ploeg.
Martin
-23-  Martin:
Dit filmpje sluit wel aardig aan bij dit topic
http://youtu.be/1tSeUNfviNc

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.