Home > > De eerste snauw is een daalder waard

De eerste snauw is een daalder waard

Ook die door rood rijdende en scheldende fietsers meer dan zat? Die intolerant bellende scooters op het voetpad. De taxichauffeur die een kort ritje weigert. Die sissende jongens in het park. Wij hebben er in elk geval meer dan genoeg van. Zou jij ze niet graag eens laten voelen wat je ervan vindt? Dan kan nu… binnenkort start de cursus Urban Offence in Amsterdam.

Ons motto: de eerste klap is een daalder waard.

Waarom zou je bang weglopen als een pedagogisch verantwoorde, corrigerende, tik beter werkt? Amsterdam is ook van jou en je verdient 'respect'.

In zes avonden leren we je basisvaardigheden in kick-boksen, karate en andere zelfverdedigingsporten. We werken aan jouw fysieke en mentale condities. Samen met je medecursisten oefenen we de meest voorkomende situatie, zoals het oversteken bij groen op het zebrapad bij de Damrak, een taxirit regelen op het Centraal Station, boodschappen doen op de Leidsestraat en joggen in het park. Word sterker en laat niet meer over je heen lopen.

Natuurlijk krijg je ook de nodige juridische bagage. Hoe voorkom je dat jij achter de tralies belandt? In Nederland is het slachtoffer in de ogen van de rechter vaak ook de dader. Mocht je eerste klap niet het definitieve resultaat hebben gehad, en jouw aanvaller kan nog praten, dan weten wij de beste strafrechter om je vrij te pleiten. We hebben een speciale rechtsbijstandsverzekering voor onze oud-cursisten.

Ons motto: slachterofferhulp is er voor jou!
Niet voor de asociaal die je van je sokken reed, uitschold of na siste.

Wie we zijn? Je kent ons van de assertiviteitstrainingen die we aan de medewerkers van het GVB, Cition en Stadstoezicht geven. Zij weten al lang dat de eerste snauw een daalder waard is.

Wanneer zien we jou op onze training Urban Offence?


vier reacties op "De eerste snauw is een daalder waard"

Suffie
-1-  Suffie:
Ach ja, tijd om ons weer eens te richten op de mensen die met hun poten in de modder staan...
Arnoud
-2-  Arnoud:
Ik mis toch wat informatie over de duur en de kosten van deze training.
Theo
-3-  Theo:
De cursus 'negeren en wegkijken' is simpeler en kost niks, mede daarom zeer populair.
Walther
-4-  Walther:
We zijn een jaar verder....

Schreeuwen, wildplassen of afval op straat dumpen. Het zijn vormen van overlast waar bewoners van het Wallengebied geregeld mee te maken hebben. Vaak zijn de daders groepen beschonken bezoekers, die onder invloed van alcohol en andere middelen dit soort gedrag vertonen. Maar ook individuele bezoekers maken zich soms hieraan schuldig.

Bewoners willen bezoekers vaak best aanspreken op dit gedrag, maar weten niet altijd hoe of voelen zich niet zelfverzekerd genoeg. Het groepsgedrag en de invloed van alcohol en andere middelen maken het gedrag onvoorspelbaar. Daarom biedt stadsdeel Centrum eenmalig een cursus ‘Omgaan met Overlastgevers' aan voor bewoners en ondernemers op de Wallen.

Cursus 'Omgaan met overlastgevers'
De cursus duurt één dagdeel en gaat in op de verschillende manieren waarop overlastgevers kunnen worden benaderd. Zo leert u wanneer aanspreken effectief is en wanneer het juist averechts werkt.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze cursus dan kunt u dit tot 31 mei 2014 kenbaar maken via het emailadres jrolf@centrum.amsterdam.nl. Bij voldoende animo is voor de cursus (minimaal tien aanmeldingen) zal een datum, tijdstip en locatie worden gekozen.
http://www.centrum.amsterdam.nl/actueel/..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.