Home > > De Duif

De Duif

Het Smits-orgel in De Duif - Bron foto: website van De Duif.

De Duif is niet alleen een vliegend stuk ongedierte dat populair is bij toeristen en ook wel Vliegende Rat of Schijtsijs wordt genoemd. De Duif is ook een kerkgebouw aan de Prinsengracht.

Onlangs was ik er voor het bijwonen van een klassiek concert waar een vriend van mij een solo in mocht opvoeren en verbaasde mij over de uitstekende akoestiek. Niet alleen de akoestiek paste goed bij de muziek, maar ook de inrichting van het gebouw.

Die zag er iets anders uit toen ik er een paar weken daarvoor binnen was. Geen podium. Geen stoelen voor orkest. Geen stoelen voor publiek. En geen orkest. Maar - in tegenstelling tot tijdens het eerder genoemde concert - wél een organiste. Op het prachtige oude orgel dat in De Duif staat speelde zij prachtige klassieke nummers. Drie stuks maar liefst. En dat (met pauzes, hoor!) zo'n vijf uren lang. Wat jammer is, want dan vind je het als toehoorder opeens geen mooie nummers meer. Het ging hier om televisie-opnames voor een spelprogramma waarin een bescheiden rol voor ondergetekende was weggelegd.

Maar dat allemaal terzijde wil ik de lezer dezes oproepen bij gelegenheid De Duif te bezoeken. En zich te laten verwonderen.

Voor openingstijden en overige bijzonderheden kunt u terecht op http://deduif.home.xs4all.nl/


Een reactie op "De Duif"

Henk op den Berg
-1-  Henk op den Berg:
Ach, we zijn het langzamerhand gewend: azijnpissende duivenhaters. Gisteren nog even gekeken naar de duiffies van Hetty Blok en Leen Jongenwaard n.a.v. het overlijden van Hetty. Heerlijk! Straks weer mijn broodkorstjes voor de duiffies.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.