Amsterdam Dance Event 2011

Amsterdam Dance Event: travel light

Deze week is het Amsterdam Dance Event. Het evenement dat elk jaar de grote namen uit de dance-industrie naar Amsterdam trekt: vier dagen lang feest, 3.000 professionals, 130.000 bezoekers op meer dan 50 locaties.

Het oude DJ-ambacht van scratchen en mixen is totaal veranderd in 10 jaar tijd door innovatie in de techniek.

In het verleden speelden zich kleine logistieke drama's af: puffende DJ's op Schiphol met 40 kilo vinyl op hun schouders, verplicht ingecheckte platentassen die zoek raakten en krassen en tikken op je lievelingsplaten. Later in de nacht stond je zwetend in de DJ-booth van Club iT om de ‘beat-match' te vinden. Of erger nog; het publiek vond de 120 platen die je bij je had niet leuk. Je stond dan letterlijk met lege handen.

24-Hour Comics Day

24 Hour Comics

Afgelopen weekend vond wederom 24 Hour Comics Day plaats. In Nederland op maar liefst drie locaties, waaronder Studio/K in Amsterdam. Zaterdagmiddag bezocht ik de tien stripmakers die daar de race tegen de klok waren begonnen.

Ik trof onder meer Matt Baay, Bas Köhler, Merel Barends. Hallie Lama en Sandra Kleine Staarman aan. Maia Machen zat ook druk te tekenen: zij had het evenement hier georganiseerd.

De verwarde man

De verwarde man

Een man beklom het podium van het Concertgebouw en begon in aanwezigheid van de koningin te getuigen van zijn liefde voor Allah. Die wilde hij delen met het aanwezige publiek.
In de verklaringen wordt hij consequent aangeduid als 'een verwarde man'. Maar dan toch een keurige verwarde man.

Charles Breijer, fotograaf in bezettingstijd, overleden

Definitieve afsluiting Jodenbuurt bij de Waag, Nieuwmarkt, Amsterdam (1942) De gisteren op 96-jarige leeftijd overleden Charles Breijer kwam uit Den Haag, maar een belangrijk deel van zijn werk als fotograaf schoot hij in Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte hij deel uit van de groep  De Ondergedoken Camera , die het leven onder Duitse bezetting...

Stop subsidies aan Gaypride

Rijk, roze en gesubsideerd

Homo’s verdienen méér dan hetero’s. Roze jongens pakken gemiddeld 12% meer salaris dan jongens die op meisjes vallen, en meisjes die met meisjes vrijen harken 15% meer binnen dan dames die coïtaal geluk beleven met mannen. Waarom krijgt de Gay-Pride eigenlijk staatsteun? Dit is spekken van een roze lobbymachine en vooral van de Amsterdamse GayVD, beweert Mark Koster. 'Stop ermee.'

10 miljoen, moeten we dat doen?

Evelien van Roemburg - gemeenteraadslid GroenLinks

Evelien van Roemburg is gemeenteraadslid voor GroenLinks. Op haar weblog schreef ze over hoe het is om als fractielid gebonden te zijn aan een coalitieakkoord. Hoewel de omstandigheden zijn veranderd, blijven die afspraken staan. Wil één partij iets veranderen, dan wil een andere daar iets voor terug. Tijd voor discussie over 'oude' bezuinigingsafspraken:

Het grachtengordelfestival

Grachtenfestival

In augustus vinden er twee belangrijke muziekevenmenten plaats: het Grachtenfestival en het Loveland-festival.
Elk met een eigen publiek uiteraard. Maar wel opvallend dat de elite binnen de grachtengordel blijft en dat Nieuw-West elk jaar met oordopjes mag gaan zitten.

Brood kan niet dood

Afgelopen maandag was ik op de opening van de expositie behorende bij de TV-serie Lola zoekt Brood.
Er schijnen wat valse werken te hangen maar ik zag het verschil niet.
Gezellig was het in ieder geval wel.

Onverdoofd genieten van Tsjaikovski

In het kader van het Holland Festival bezochten honderden mensen op 23 juni de jaarlijkse opera in het Oosterpark. Op het programma: Tsjaikovski en Jevgeni Onjegin. Het was prachtig.