De vrachttram

In Dresden rijdt hij al, de CarGoTram. In Wenen hebben ze de GüterBim. Als het aan milieuwethouder Hester Maij ligt komt er ook in Amsterdam een vrachttram. Hij zou moeten worden ingepast in de dienstregeling van de 'gewone' tram, want feitelijk ligt het spoor er de meeste tijd ongebruikt bij.
Maar Maij gaat het nog precies laten onderzoeken en begin volgend jaar komt ze met haar bevindingen. De passagierstrams mogen er natuurlijk geen hinder van ondervinden.

De reden voor het inzetten van CarGoTrams is uiteraard de aanzienlijke luchtvervuiling en de verkeershinder die de talloze vrachtwagens in de stad veroorzaken. De CarGoTram kan een schoon alternatief zijn om winkels te bevoorraden. Verwacht wordt dat de hoeveelheid fijnstof met twintig procent daalt.
Het is een goed plan, dat overigens in een ver verleden al eens eerder is geopperd als ik mij goed herinner. Zelfs de Kamer van Koophandel is enthousiast.
Zorgen over de kosten hoeven we ons niet te maken, want volgens de wethouder levert het juist geld en extra banen op.
"Dat zou dan weer eens wat anders zijn!", hoor ik u nu denken.

Rijkswegen en rentmeesterschap

Amsterdam raakt steeds verder volgebouwd en daardoor moeten de inwoners steeds verder reizen voor een frisse hap lucht en een dosis rust. Natuurgebieden in de directe omgeving van de stad zijn daarom voor Amsterdam van wezenlijk belang. Verbijsterend is dan ook het voornemen van verkeersminister Karla Peijs (CDA) om het plan voor een snelwegverbinding tussen de A6 en de A9 maar weer eens op te poetsen.

Het Amsterdamse Milieu

Het milieu, wat was dat ook alweer? Iets met gras. Een impopulair thema. Nooit urgent, zal uiteindelijk wel loslopen, niet grijpbaar genoeg om er echt wakker van te liggen. Beetje groen hier, biologisch productje kopen bij de Albert Heijn en de burgerplicht is weer gedaan. Dat dacht Hester...