Geen tijd om te werken?

Bomen snoeien. Foto: Arnoud de Jong.

In vroeger tijden werd de burger nog wel eens geïnformeerd over op handen zijnde werkzaamheden. Tegenwoordig heeft de afdeling communicatie van de woningbouw, de energieleverancier, de uitkeringsinstantie of het ziekenhuis 'geen tijd' om berichten door te geven.

Zo kun je ruw uit je slaap worden gewekt omdat Ymere besloten heeft van de gemeenschappelijke binnentuin een kijktuin te maken. Uiteraard zonder overleg met de bewoners is hen opeens verboden hun kinderen in die tuin te leren fietsen of een hangmat op te hangen tussen twee bomen in. Met ronkende snoeischaren wordt om half acht 's ochtends een einde gemaakt aan wildgroeiende boomtakken en grillig gevormde heggen 'want glad ziet het er toch mooier uit?'

Een luidruchtige Mac-beleving

Ik ben inmiddels nu een aantal malen in de bejubelde Apple-Store op het Amsterdamse Leidseplein geweest. Je kunt er namelijk prima schuilen voor de regen en je wordt niet onmiddellijk lastiggevallen door opdringerige verkopers. [Klik voor hele afbeelding] De beroemde glazen...

De opening van de heilige Apple-kerk

Screenshot YouTube iPhoneclub Morgen opent de Apple Store in het Hirsch-gebouw op het Leidseplein. Het wordt zo te zien een religieuze belevenis. Men verwacht dat al in de nacht ervoor een lange rij gelovigen zich voor de deur zal opstellen om als eerste de nieuwe kathedraal van Apple-bisdom Amsterdam in te mogen....

Amsterdams brood in Oeganda

In 2008 startte Bbrood met een kleine bakkerij op de Amsterdamse Zeedijk. Inmiddels heeft Bbrood twee winkels in Kampala in Oeganda, naast negen winkels in Nederland. Welke lessen heeft de oprichter, en Amsterdamse ondernemer, Renee Pater geleerd in Afrika? We praten erover met haar in...

Verbouwleed met de Biereco's

Dakdekkers. Niet gerelateerd aan dit verhaal.

Zondagochtend vroeg sta ik met mijn blote voeten in een natte plas op onze slaapkamervloer. Niet de eerste keer. Ik verwens onze dakdekker, die als sinds 13 juni vorig jaar bezig is ons dak lekvrij te maken. Deze beun-de-haas bakt er helemaal niks van. Het is een gebed zonder end.

De hysterische meute bij de Drie Dwaze Dagen

Elk jaar organiseert de Bijenkorf de Drie Dwazen Dagen. Van heinde en verre komen de koopjesjagers bij duizenden naar het warenhuis en bestormen hysterisch de verdiepingen op jacht naar de prachtigste producten voor een belachelijk lage prijs. Maar wie reëel is moet toegeven: het aanbod is elk jaar hetzelfde en de kwaliteit is belabberd. Desondanks blijft het een gouden formule die werkt.

Huurverhoging op de Haarlemmerdijk

Haarlemmerdijk. Foto: Arnoud de Jong.

Uitgeroepen worden tot op één na de beste winkelstraat van Nederland is een hele eer, maar veel winkeliers krijgen daarna de rekening gepresenteerd: de vastgoedboeren zien er een mooi aanleiding in om de huren exorbitant te verhogen. Het overkwam winkeliers in de 9 straatjes, nu is blijkbaar de Haarlemmerdijk aan de beurt.

Nog minder regels voor taxi's?

Taxi's op het Frederiksplein

Vanaf 1 oktober kan iedereen een taxibedrijf beginnen. Het is dan namelijk niet meer nodig om een verplicht examen af te leggen, waarmee de overheid goede van dubieuze ondernemers probeerde te scheiden. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur vindt dat het taxirijbewijs voor chauffeurs ook kan worden afgeschaft.

Boek alvast je uitvaart op internet

Je uitvaart alvast regelen op internet. Is het weer zo'n overdreven poging om 'modern' te doen of een gat in de markt? Uitvaartondernemer PC timmert ermee aan de weg, maar Walther Ploos van Amstel is daar nog lang niet aan toe. Aan zijn lijk geen polonaise!