Home > > Herinrichting

Herinrichting

Sinds ik in Amsterdam woon stoor ik mij aan taxi’s. Het gescheur van de gemiddelde chauffeur vernaggelt de rustieke sfeer die Amsterdam kan bieden. Daarbij zijn de taxistandplaatsen bijzonder lelijk. Neem de metalen plaatconstructie langs de standplaats op het leidseplein, mooi is anders. Is het niet mogelijk het autoverkeer te beperken tot een klein aantal verkeersaders? Kunnen de pleinen niet worden vermeden? Zeker wel.Een voorbeeld, in Osdorp is onlangs een fietspad aangelegd vanuit het centrum van de stad naar de woonwijken. Dit fietspad loopt niet langs het drukke winkelcentrum van Osdorp maar loopt hier in een boog aan voorbij. Deze inrichting zorgt ervoor dat voornamelijk winkelend publiek het plein aandoen. De fietsers kunnen rustig van en naar huis zonder op te botsen tegen het winkelend publiek. Geniaal. Ik hoop dat het centrum wat opsteekt van deze inrichting. Een dergelijke constructie moet zeker mogelijk zijn voor taxi’s.. Zodoende hoeven fietser en voetganger niet langer te botsen met gemotoriseerd vervoer…en vice versa natuurlijk.

Een reactie op "Herinrichting"

Rik van der Helm
-1-  Rik van der Helm:
Vooropgesteld vind ik dat een goede doorstroming van (wandel-,fiets-,auto-) verkeer in Amsterdam het meest gebaat is bij a. hoffelijk gedrag en b. zoveel mogelijk hanteren van de verkeersregels.

Verder vind ik het als wandelaar en fietser inderdaad zeer storend dat belangrijke verkeersaders in de stad zeer lastig te passeren zijn. In andere steden (Oslo bv) zie ik wel eens een hele handige oplossing die mogelijk ook in Amsterdam toegepast kan worden. Over een verkeersplein (kruizing) legt men een spin van wandelflyovers, zodat wandelaars alle kanten van het kruispunt zeer comfortabel kunnen oversteken. Ik zie zelf zo’n flyover wel op een aantal kruispunten over de Stadhouderskade inpasbaar. Wellicht te beginnnen bij de Ferdinand Bol, omdat ze daar toch al aan het graven zijn voor de NZ-lijn.

Groet, Rik

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.