Home > > Het afknappertje

Het afknappertje

Eind november berichtte ik u over Het Afstekertje. Het afstekertje is een welbekend verschijnsel: de voetganger zoekt de kortere weg in plaats van het onlogisch aangelegde pad. Ik dacht toen: ach ja, een leuke kleine observatie, een niemandalletje eigenlijk. Nou, daar heb ik me toch even flink op verkeken zeg! Zo te zien is deze zaak door het stadsdeel Osdorp direct hóóg opgenomen! Wat? Een afstekertje?? Maar dat kunnen we niet hebben! Dat zou maar mooi worden als iedereen zomaar z'n eigen weg gaat kiezen! Niks daarvan! Gij zult niet afsteken, gij zult netjes omlopen, gij zult braaf de van overheidswege gebaande paden bewandelen!

En dus is er op deze plek aan de zuidoever van de Sloterplas rigoureus ingegrepen. Niet door alsnog een klein stukje pad erbij te asfalteren, nee, door gewoon de meest logische en voor de hand liggende oplossing te kiezen: wij van het stadsdeel barricaderen deze illegale route met afgezaagde boomstammen! Burgerlijke ongehoorzaamheid wordt niet langer geduld!
Ik heb besloten maar de wijste te zijn en letterlijk en figuurlijk over deze kwestie heen te stappen..


vier reacties op "Het afknappertje"

Dave
-1-  Dave:
En het is terecht dat u er overheen stapt. Eigenlijk hadden de bomen over de haakse overheidspaden moeten liggen, om de organische paden te bevorderen. Helpt u even mee sjouwen? We ff wat refecterend lint erover, anders fietst er iemand zich snachts nog te pletter.
yoyo
-2-  yoyo:
in amsterdam zuid-oost (lees:de bijlmermeer)
worden afstekertjes
ookwel olifantenpaden genoemd
ik schat dat er alleen al in deze wijk
honderden zijn (you never walk alone…)

misschien komt er ooit iemand
die deze paden gaat legaliseren
maar voorlopig zal het wel bij
een soort half gaar ontmoedigingsbeleid
blijven…
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
Als het de bedoeling is om “nieuwe” homopaadjes te creeeren dan hoeven die afstekertjes niet zo nodig...Zij kunnen net zoals ik doe dat met mijn geliefde HET gewoon in huis tussen de lakens doen. Desnoods op het aanrecht, ook leuk! En heel uitdagend want het groen moet je er dan bij verzinnen! Groet Yanny
arie
-4-  arie:
hmm homopaadjes bij de sloterpas ????? echt niet!!!
je bent fff vreselijk in de war met het nieuwe meer

(daar kan je op dit moment ook een groene reiger zien, volg de homopaadjes:-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.