Home > > Herfst

Herfst

<%image(20050402-20050402-kappenthumb.jpg|140|140|Kappen)%>
Het leven in Zuidoost heeft enkele nadelen, maar de woonomgeving hoort daar niet bij. Nergens in Amsterdam word je 's ochtends wakker van zingende vogels, nergens wandel je over lommerrijke paden naar de metro, nergens verschieten de bomen ieder najaar zo schitterend van overdadig groen naar intens rood. Nergens kondigt de lente zich zó nadrukkelijk aan als in de weelderige stadsnatuur van de Bijlmer.

Maar Zuidoost heeft ook nadelen: eenzijdig woningaanbod, dito bevolkingssamenstelling, criminaliteit, vervuiling en overlast. Dat wordt nu grootschalig aangepakt: ook de Bijlmer zélf beleeft een nieuwe lente. In ras tempo verandert Zuidoost in een heel gewone stadswijk.

Helaas in meer dan één opzicht, want waar gehakt wordt vallen spaanders - letterlijk. Toen ik mij deze week (vanwege mooi weer) voor het eerst sinds maanden weer eens aan een rondje hardlopen waagde, moest ik wel drie keer van mijn vaste route afwijken omdat mannen in feloranje hesjes hun kettingzagen in de uitlopende bomen zetten. De lucht was vol van de geur van scheurend hout. In de pas gevelde bomen hingen de katjes er verslagen bij. De belofte van het voorjaar wreed verstoord. Zo jong nog.

In de Bijlmer is de herfst alweer begonnen.

Een reactie op "Herfst"

netfreak
-1-  netfreak:
in ras tempo?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.