Home > > Confrontatie

Confrontatie

<%image(20050426-bordfietsvoet.jpg|140|140|)%>
Mijn oude straat wordt vervangen door een nieuwe. Riolering, profilering, asfalt, stoepen, de hele mikmak. Het grootste deel is af, maar de fietsers moeten nog tijdelijk over de stoep. Voetgangers en fietsers doen even samen met de beschikbare ruimte. Om deze verkeersstromen gescheiden te houden heeft men bordjes neergezet. Vooral bij het viaduct zijn die belangrijk, want daar is het doorgaans nogal donker.

Kinderen lopen af en toe hard te brullen en te schreeuwen onder dat viaduct. Dat galmt zo lekker namelijk. Vooral met de Avondvierdaagse kan de pret niet op.
De afgelopen week werd er echter voornamelijk gescholden. Door jong en oud. Ook dat weergalmde lekker. Ik weet nu hoe dat komt. Zowel vanaf de noord- als de zuidkant van het viaduct heb ik een foto genomen, opdat u kunt meegenieten.
<%image(20050426-gescheidenwegen.jpg|400|150|Bord aan de zuidkant - bord aan de noordkant.)%>

Ik begrijp nu ook de discussie rond die nieuwe onderdoorgang van het Rijksmuseum beter. Het kost namelijk nog heel wat denkwerk om fietsers en voetgangers goed uit elkaar te houden.

Een reactie op "Confrontatie"

Dr.D
-1-  Dr.D:
De voetgangers doen sowieso maar wat ze willen.
Vaak lopen ze zomaar een eindje heen.
En het voetpad is voor hun overal...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.