Home > > Buslijn Gay

Buslijn Gay

<%image(5/20050522-regenboogvlag.jpg|140|140|)%>
We gaan naar Zandvoort, al aan de zee,
we nemen poppers en dildó's mee.
Oh het is zo'n heerlijkheid,
als je van de duinen glijdt.
We gaan naar Zandvoort, zo lekker Gée!

Ja ja, het kan nog leuk worden deze zomer in de stad. Aan het eind van de dag, zo tegen zessen, worden langs de Prinsengracht bejaarde binnenstadbewoners zonder pardon de Opstapper uitgeknikkerd. Want de hulpeloze homootjes in de Reguliersdwarsstraat moeten op transport. De chauffeur hangt roze slingers op de motorkap, de regenboogvlaggetjes priemen al naast de voorspiegels. Gillend en zwaaiend zien we daarna de vrolijke knapen, als op schoolreisje, achter de panoramaramen door de drukke spits heen tuffen. Een uurtje later, net op tijd voor het laatste straaltje zon, wordt de luidruchtige roedel losgelaten op het Blije Blote Homostrand.
Ik begrijp het best hoor dat homo's lekker comfortabel naar het strand willen reizen om eens gezellig te piemelen en te poedelen. Het is me ook wat in dat nare openbaar vervoer, tussen het ruige volk en schreeuwende kinders met je gevoelige zintuigen. Daarom is een speciaal busje voor de arme jongens zeker op zijn plaats.
Deelraadslid Aart Jan Hoolsema (VVD) heeft er een plan voor: een pendelbusje tussen Amsterdam en Zandvoort. Hij gaat dit plan voorleggen aan de deelraad Centrum en meteen een startsubsidie aanvragen. Horeca-exploitanten in de Reguliersdwarsstraat gaan meedoen om het financieel haalbaar te maken. Dat lijkt me wel zo netjes, want van mij mogen ze het hele plan gaan financieren. Een paar handige homo-uitbaters moeten hier toch wel wat centen uit kunnen peuren. Een dubbeltje bovenop elke consumptie en een paar leuke sponsors voor wat gay-vriendelijke reclame en de zaak is rond. Maar uit angst valt veel winst te halen dus worden de recente potenramsessies en het homootje pesten door Marokkaanse jongens erbij gesleept om de noodzaak van het plan te onderbouwen. Hoe klote dit allemaal ook is, deze argumenten hebben niets met het luxeprobleem te maken.
Want zeg nu eens eerlijk, lieve Aart Jan en je homohoreca-exploitantjes, het gaat hier toch gewoon om een commercieel initiatief? Daar is heus niets mis mee maar houd zo'n initiatief dan wel van jezelf en zet het op een andere manier op. Maar ga niet een beetje retro-onderdrukkingsjaren tachtig, als een zure Siep de Haan - "We worden echt nog steeds héél erg onderdrukt" - de boel omdraaien. Een beetje stoere VVD'er vraagt geen subsidie aan voor zo'n tutteninitiatief. Die zorgt dat hij samen met z'n mannenvrinden alles zelf in gang zet. Hup, handen uit de mouwen!

Als de busjes van de Opstapper ingezet gaan worden, zoals het plan luidt, kan er alleen 's avonds gependeld gaan worden. Dit betekent dat de brave boys die overdag richting Gay Beach willen, het zonder Opstapvreugde moeten stellen. Vermeend geweld en andere reisellende op de heenweg moeten ze dan toch het hoofd bieden. Ook de lange tippel langs het strand, die slopend schijnt te wezen, moeten die mannekes nog ondernemen. Dit zware getrappel in het mulle zand is trouwens wel goed voor de gammele gozers want daar krijgen ze een lekkere knapperkont van en nog een goede conditie ook. Tel uit je winst: een sessie minder in de sportschool en 'n sexy blos op de toet als beloning.
Maar als dit plan toch ten uitvoer komt, laat dan een pittige autobus uit het voormalig vervoersmuseum langs de liberale lanen rijden. Dat ziet er een stuk stijlvoller uit. Want met die zongebruinde smoelen in het zusje van de Stadsmobiel staat zo armetierig. Voor het goede doel gooien we allemaal verplicht nog een rosétje extra in de mik en je zal zien hoe vrij en vrolijk we door het Kennemerland heen scheuren.

21 reacties op "Buslijn Gay"

Evert
-1-  Evert:
Wat een achterlijk initiatief.

Misschien kan het iets dichter bij huis worden gezocht en zit vanaf 30 mei de IJtram gezellig vol met nichten op weg naar Blijburg?
Jan
-2-  Jan:
Dat vanuit het stadsdeel Centrum veel idiote ideeën worden gelanceerd, dat wisten we wel. Maar dit is een nieuwe topper in achterlijkheid. Hebben ze daar dan echt niets beter te doen? Of zoekt men een nieuw speeltje nadat heel Nederland dit stadsdeel al uitgelachen had na de kluchten rondom de vlaggen op Krasnapolsky, opengraven grachten, herbouwen torens, bloemenmarkt en het verbieden van paaldansen?
anna
-3-  anna:
godgeklaagd! Dit kun je toch niet serieus nemen. Zeker niet als dat met gemeenschapsgeld gepaard gaat.
Hebben ze gewoon niets te doen in de Stopera of hoe zit dat! Is er geld teveel of zo. Mocht dat zo zijn dan weet ik nog wel een heleboel andere dingen waar tijd en geld voor ingezet kan worden. Laat elke Gay maar een oudere adopteren en deze meenemen op een zomerse dag. Hup op de (bak)fiets met z'n allen en naar een van de drie strandjes in Amsterdam.
Dr.D
-4-  Dr.D:
HAHAHAHA!
Gemeenschapsgeld...
Jochem Floor
-5-  Jochem Floor:
Ik vind het ook wel heel twijfelachtig. Dit lijkt meer op afwenteling van overlast. “Wij willen geen cruisende homo's op onze Amsterdamse strandjes, laat ze maar naar Zandvoort gaan.”
Of zie ik dat fout?
Marco
-6-  Marco:
Als die Hoolsema een echte VVD-er was had die zelf al een busje gehuurd om een lijndienstje te beginnen. Dan is er blijkbaar een markt voor. Het is wel erg goedkoop om over de rug van de belastingbetaler publicitair te proberen te scoren met zo'n stupide idee. Ze zijn echt de weg kwijt daat op het stadhuis, dus ik hoop maar dat dat busje wel een routeplanner krijgt. Anders eindigen ze nog ergens in Verwegistan.
Jaap
-7-  Jaap:
Ik zou als rasechte homo niet eens in zo&acute;n busje durven! Als iemand zo&acute;n buslijn op wil zetten moet hij dat lekker doen, maar stadsdeel Centrum zou zich toch echt met belangrijker zaken bezig moeten houden lijkt me. Mooi commercieel initiatief, waar geen cent overheidsgeld in gestopt mag worden wat mij betreft.
Joost
-8-  Joost:
Ontzettend flauwekul. Ik als homo ga toch echt gewoon met de NS naar Zandvoort. Als die andere gillende keukenmeiden op naaldhakken richting strand paraderen, ja dan is het niet gek dat daar commentaar op gegeven wordt. Naar mijn mening valt het allemaal reuze mee en hebben wij als homogemeenschap zo'n bus helemaal niet nodig. En al helemaal niet betaald uit gemeenschapsgeld. Pure geldverspilling. En weer zo onwijs stigamatiserend dit idee. Ben het met bovenstaande commentaren eens, de gemeente Amsterdam is de weg kwijt, want deze bus kan gewoon niet serieus genomen worden.
Hannelore
-9-  Hannelore:
Hallo heren,
Ik kom dus net terug uit Porto (Portugal), en daar mag het gay leven al helemaal geen naam hebben. Je geeft elkaar overdag een hand en pas in de nacht zijn alle katten zwart. Dit hoef ik toch niet meer uit te leggen, neem ik aan. Vers teruggekeerd in het voormalige gay-walhalla [A'dam]lees ik dit. Nee, dit kan echt niet. Zelfs Margreet Dolman zou dit voorstel bespottelijk vinden.
Hé gay, hoe zit het ermee?
Vooruit en hoppa: met de trein naar de zee!
Hoezee!
Jullie vriendin, Hannelore
Samir
-10-  Samir:
Hee..

Hoe komt het toch dat niemand dit leuk vind? Past toch mooi in het rijtje van de; Gaygames, de canal parade etc.

Het is toch mooi dat door zo'n initiatief we weer wat meer in een hokje worden geplaatst? Tja.. hoe stoer is het om een outcast te zijn?
-11-  :
Ja Samir, ik vind het best leuk hoor. Maar net als de Canal parade etc. blijft het een commerciëel idee. Ome Sjoerd Kooistra heeft overal zijn vette vingers in. Met zijn zaakjes en centen in de Reguliersdwars heeft hij helemaal geen subsidie nodig.
En wil jij nu echt graag in een hokje geplaatst worden? Althans dat begrijp ik uit jou zinnen. Ik was juist zo blij om zonder die benauwende gay-muren om mij heen door het leven te kunnen gaan ;-))
Gerrit van Leen
-12-  Gerrit van Leen:
Wat een onzinnig plan, uit de koker van de VVD.

Nooit meer iets van gehoord.
sebastiaan
-13-  sebastiaan:
Ja dat leuke busje. Helemaal vergeten.

Inderdaad nooit meer iets van gehoord. Stom plan, ridicuul proefballonnetje, cheap. Daarbij ook nog fout, omdat het deels was bedoeld voor de veiligheid. Dus ipv het veiliger maken van sommige stukken openbare ruimte voor gays stel je maar voor om de gays uit de openbare ruimte te halen. En een béétje vvd-er neemt toch gewoon de auto naar het strand. Met een béétje SUV laadt je zò 6 gays in. Wat een plan, Hoolsema. Als je zo de aandacht op je moet vestigen. Maar het toont de nutteloosheid van de deelraad aan. Van het hele budget ligt 90 % vast door gemeentelijke richtlijnen. Met 10 % kunnen ze spelen en dan bedenken ze dit soort dingen. Ze hadden gewoon moeten stoppen met de deelraad toen het eindelijk was gelukt de veegwagentjes àchter de vuilniswagens aan te laten rijden....... Hulde !
arjan
-14-  arjan:
Sebastiaan, die veegwagentjes achter de vuilniswagen is absoluut een topper. Het is niet te danken aan de deelraad dan wel mag op het conto geschreven worden van mevr.Iping. Dit zat al eventjes in de planning nog voordat de deelraad er was. Hulde dus voor die personen die de reiniging al eerder op zijn/haar kop hebben gezet.
(zie de oneigenlijke zaken die mevr.Iping c.q. de PvdA nu naar zich toetrekt als een soort van verkiezingsstuntje).
sebastiaan
-15-  sebastiaan:
Nou Arjan, daar gaat m'n laatste illusie in rook op: Nu dacht ik toch echt dat het énige voordeel van de miljoenenverslindende incompetentiefabriek die deelraad heet de iets schonere binnenstad was, met name te danken aan het achter de vuilniswagens aan laten rijden van de veegwagens. Blijkt dit volgens jouw bericht allang in de planning te hebben gezeten en claimen ze dat succes dus ook nog een keer onterecht.....
Stel je nu toch eens voor wanneer de deelraad nìet zou zijn ingevoerd: dan had er een miljoenenoverhead met als enig verder resultaat gekke en onuitvoerbare plannetjes van het Dagelijks Bestuur,het tegenhouden van goede plannen door datzelfde DB, ruzie met zo'n beetje de hele stad en tegenwoordig ook steeds openlijker met de burgemeester en andere stadsdeelbesturen, bespaard kunnen worden en vervolgens in z'n geheel besteed kunnen worden aan nòg betere schoonmaak en verfraaiïng. Of aan de veiligheid. Of aan de levendigheid. Of aan economische impulsen. Aan een evenwichtige behartiging van de belangen van bewoners en gebruikers van de binnenstad. Amen.
Michiel Geuzinge, assistent Els Iping
-16-  Michiel Geuzinge, assistent Els Iping:
Beste Arjan,

Als iemand die de reorganisatie van de Reiniging van de binnenstad vanaf het allereerste begin heeft meegemaakt, vroeg ik me af op welke bronnen jij je mening baseert dat het aanpassen van het rooster al voor de komst van de deelraad in de planning zat?
Merel van Vliet
-17-  Merel van Vliet:
De fractie van de VVD-binnenstad heeft de afgelopen drie jaar helaas nog niks zinvols bedacht. De Gaybus is hun laatste plan. Daarvoor moet de Opstapper worden ingezet. De Opstapper levert ieder jaar meer dan een mijoen euro verlies op. Te betalen door de gemeenschap. Die paar passagiers, die wekelijk van dit busje gebruik maken, kunnen goedkoper per taxi vervoerd worden. En nu stelt de VVD binnenstad voor om die failliete Opstopper nog vaker in te zetten, tegen nog meer verlies?
jelle houtsma
-18-  jelle houtsma:
Ach natuurlijk...&#8230;

Het duurde een paar dagen voor het roze muntje bij me viel. Nu begrijp ik waarom de VVD gemeenteraadsfractie die speciaal aangelegde Homo Ontmoetings Plaatsen langs de rand van de stad wil hebben.

Met dat voorstel komen ze hun VVD vrienden in stadsdeel Centrum te hulp. Bij hun voorstel voor het “Homobusje”.

Weet je het nog? Voorjaar 2005? Persbericht van alweer zo&#8217;n miraculeus idee van de VVD: Het Homobusje tussen Regulierdwarsstraat en het nichtenstrand in Zandvoort? Speciaal voor homo&#8217;s die óf op het strand zijn en naar de kroeg willen. Of voor nichten die &#8216;s middags in de kroeg zitten en &#8216;s avonds nog even naar het nichtenstrand willen.

Dat homobusje moest ook al (mede)gesubsidieerd worden door de Amsterdamse overheid.

Waarom wil de VVD dat homobusje? Omdat wij homo&#8217;s last hebben van de zwetende treinreizigers. Omdat dat homostrand toch minstens drie kwartier zeulen door het mulle zand is.
Om maar te zwijgen over al die krijsende kinderen die je in de trein en op het strand tegen komt. En omdat we sowieso altijd en overal bedreigd worden door hetero&#8217;s. Dat zal in die trein naar Zandvoort vast ook wel gebeuren.

Daarom een apart busje voor homo&#8217;s. Dat busje is niet rendabel te krijgen. En dat moet natuurlijk wel. We zijn tenslotte VVD.
Maar dat geld moeten we niet van de homo's vragen. Dan worden de homo's boos.

Het plan lag er snel.
Uitgangspunt: Homo's krijg je sneller aan de seks dan in een bus.

Zoekrichting:
Die bus moet iets te maken hebben met seks. Banen dus. Langs de rand van de stad. Zodat ze er niet op de fiets heen kunnen.

Oplossing:
Een &#8220;halte baan A10 - Nieuwe Meer&#8220;, een &#8220;halte baan A10 -Westelijke Havengebied&#8220;, een &#8220;halte baan A-10 IJburg&#8220;.

Dat verhaal moet je natuurlijk wel goed aan de man kunnen brengen. Dus een sausje van &#8216;verworven vrijheden, &#8216;bestrijding van geweld&#8217; en natuurlijk ook het verplichte nummertje &#8216;veilig vrijen&#8217; er overheen.

Dus: Door de overheid aangelegde parkjes langs de rand van de stad waar je je leuter veilig en vertrouwd uit je broek kan halen.

Als de VVD nu ook nog voorstelt dat je bij aankoop van je buskaartje meteen vier condooms krijgt, dan is het veilig vrijen ook meteen geregeld.

Dat komt wel goed. De VVD wil het emancipatiebudget verdubbelen de komende jaren. Nu snap ik waar dat geld voor bestemd is.

Het COC, Schorerstichting, Lesbisch Festival, de Amsterdamse Opvang voor allochtone homojongeren, ze kunnen hun borst alvast nat maken. Er blijft de komende jaren weinig geld voor hen over.
f.bol
-19-  f.bol:
Ja dat waren we alweer helemaal vergeten. Heeft die gaybus ooit gereden? Gelukkig niet. De volmaakt amateuristische vvd-binnenstad heeft de opzichtige stemmentrekkerij laten overslaan op de VVD-centrale stad.
Hoolsema van de binnenstad is buschauffeur. Flos van de centrale stad zet de haltes af met bordjes “bestemd voor gays”. En van der Stoel controleert uiteraard of er wel voldoende subsidie naar deze onzin gaat en, héél belangrijk, of de bus en de bordjes wel aan de regels voldoen. Hoewel ze daar vast mildere criteria naar haar partijgenootjes toe voor hanteert. Oh ja, huffnagel controleert of de chauffeur wel netjes een bonnetje geeft . Geinig meneer houtsma, soms is oud nieuws héél erg leuk. Zal eens gaan spitten.
paul
-20-  paul:
Hoe verderfelijk die deelraad Centrum is blijkt wel dat zij met hun idiotie nu ook de andere gebruikers van de raadszaal vergiftigen. Die Robert Flos (VVD, gemeenteraad) met het belachelijke idee dat de overheid er voor moet zorgen dat de homo&#8217;s aan hun gerief kunnen komen is net zo idioot als het idee van Hoolsema (ook VVD, deelraad) dat de overheid ervoor moet zorgen dat de homo&#8217;s met een apart busje (gescheiden van die vieze hetero&#8217;s) naar het strand moeten gaan. Wat is er in hemelsnaam met de VVD aan de hand? Na het vertrek van hun voorman Huffnagel, die werd betrapt met zijn handjes in de snoeptrommel van de fractiebudgetten, zijn ze het spoor helemaal bijster geraakt op homogebied.
De afgelopen periode waren er problemen met regenboogvlaggen (verboden door het bestuur van Centrum, onder voorzitterschap van VVD Van der Stoel), Canal Pride (Burgemeester Cohen moest deze redden uit de klauwen van, weer, Van der Stoel), darkrooms (VVD en PvdA beschuldigen elkaar ervan de darkrooms te willen uitroeien) etc.
Nu probeert die Robert Flos om zo vlak voor de verkiezingen een roze voetje bij het gay-publiek te halen, wat gezien het merendeel van de reacties op zijn plan hopeloos aan het mislukken is. Hoolsema en Flos, ga beiden iets nuttigs doen in plaats van ons te vervelen met jullie idiote ideeën, enkel en alleen om in de pers te komen.
-21-  :
Die VVD, inderdaad, wat een gemiemel zo voor de verkiezingen. Ze willen zeker de stemmen trekken van goedverdiende middelbare homo's uit de stad. Die houden wel van een portie luxe en comfortabele resorts in natuurgebieden. Zoals al eerder gemeld in bovenstaand artikel: Jongens van de VVD, handen uit de mouwen en ga dit alles lekker particulier oplossen en financieren. En laat de subsidiegelden voor het COC en de Schorerstichting.
Bij mijn stuk, Tussen Kerst & Kitsch, staan trouwens ook een paar verhelderende reacties over Anne Lize en consorte. Het blijft toch een vreemde mevrouw aan het stadsdeelbewind!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.