Home > > Wat wilt u weten over terreur?

Wat wilt u weten over terreur?

Kijk niet vreemd op als u binnenkort op station Waterlooplein geconfronteerd wordt met een massa brandweerlieden, af- en aanrijdende ambulances en tot de tanden bewapende marechaussee. Vanaf komend najaar gaan de Amsterdamse hulpdiensten onaangekondigde terreuroefeningen houden in het openbaar vervoer. Tegelijkertijd begint de gemeente twee publiekscampagnes om de bevolking voor te lichten over de gevaren van het terrorisme.

Eerlijk gezegd begrijp ik nog altijd niet helemaal wat de bedoeling van die campagnes is. Dat je de stationschef moet waarschuwen als er ergens een verlaten koffer tikkende geluidjes maakt, lijkt me nogal voor de hand liggen, maar verder is er welbeschouwd verdraaid weinig dat je kunt uitrichten tegen een medepassagier die zichzelf - behangen met TNT - naar de eeuwige jachtvelden blaast in een volle tram. Een beetje terrorist zorgt er toch voor dat hij niet van kilometers afstand als zodanig herkend kan worden, dunkt me, dus tot veel meer dan achterdochtige blikken en angstig gestaar naar rugzakken kan zo'n campagne nauwelijks leiden. Moeten we er soms toe bewogen worden de metro voorlopig maar helemaal te mijden? Zo'n terreuroefening tijdens een avondje stappen maakt het openbaar vervoer er in ieder geval niet aangenamer op, lijkt mij.

Toch schijnt ruim tweederde van de Amsterdammers behoefte te hebben aan een dergelijke voorlichtingscampagne. Geldt dat ook voor u? En wat wilt u dan precies weten?

En denkt u dat u zich dan veiliger voelt?

negen reacties op "Wat wilt u weten over terreur?"

Dr.D
-1-  Dr.D:
IDD met verbazing gelezen vandaag.
“onaangekondigde oefeningen”
Wie de eigenlijke vijand?

En een koffer staat nooit lang alleen.
Want dan is de koffer gejat...
Jochem Floor
-2-  Jochem Floor:
In zoverre: waarom geen oefeningen voor het publiek? Dat lijkt mij veel nuttiger, vooropgesteld dat ze vroegtijdig worden aangekondigd.
-3-  :
Ik wil graag mensen minder bang maken. Maar het kenmerk van terreur is volgens mij dat je je er nauwelijks op kunt voorbereiden. Ik geloof dus niet erg in deze onaangekondigde oefeningen.
Q.
-4-  Q.:
was dat gister rond amsterdam centraal ook een oefening dan? wat een idioot iets :S kon niet eens normaal naar mn tram toe
Gasablanca
-5-  Gasablanca:
Nou ik denk dat je inderdaad binnenkort de metro mag gaan mijden want de aanslagen gebeuren altijd heel 'toevallig' net als er een terreuroefening plaats vindt. In New York en Londen waren er heel erg stomtoevallig ook net oefeningen bezig op de ochtenden van vermeende aanslagen. Dus mijn advies: Neem vanaf het najaar niet meer de metro want ik denk dat ook aan ons hier in Nederland binnenkort duidelijk gemaakt zal worden dat we allemaal heeeeel bang moeten zijn en onze vrijheden één voor één moeten opgeven.
merijn
-6-  merijn:
ik vind het allemaal maar onzin dat hele terrorismedingetje. ik doe er ook niet aan mee.
Gasablanca
-7-  Gasablanca:
Juist Merijn! Gewoon negeren is het beste, als iedereen nu gewoon collectief zou zeggen: Nee hoor, er zijn geen terroristen! Dan zouden onze regeringen er geen raad meer mee weten. Want het zijn echt geen Arabische terroristen die die grote aanslagen hebben gepleegd, was het maar waar, dan was het minder erg geweest. De echte terroristen zijn geen mannen met een baard, maar mannen met een pak die geld verdienen aan angst.
redactie
-9-  redactie:
Offtopic reactie verwijderd.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.