Home > > Stadsdeelkunstenaar is niet meer

Stadsdeelkunstenaar is niet meer

geel tentje
Het bestuur van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer heeft Stadsdeelkunstenaar Loes Diephuis ontslagen. Haar contract liep af, dus ja: 'Is niet meer...' is wat sterk uitgedrukt, maar toch, zo voelt het wel een beetje. Voor mij althans. Ik zal haar missen.

Indertijd had Brussel een bom duiten geschonken aan Stadsdeel Oost om haar achterstandswijken uit het slop te kunnen trekken en nu is de poet op. Een deel van dat geld was bedoeld voor kunst en zodoende had het stadsdeel Loes aangenomen om de boel hier in Oost, en later in Oost/Watergraafsmeer op te vrolijken.
Brussel is er natuurlijk ongelooflijk ingestonken, want zo'n bende was het hier helemaal niet, hahaha. Maar Loes heeft vreselijk haar best gedaan, want waar je ook gaat en kijkt, overal zie je kunstprojecten van haar hand.
Zo heeft ze, samen met John Prop de muurschildering van van Gogh gemaakt en de Chinese muur geschilderd. En was, en is ze, mét John uiteraard, verantwoordelijk voor het Polderlicht. Nog niet zo lang geleden breidde [of is het bree???] ze een geel wollen tentje in de Linnaeusstraat. Vooral dat tentje leverde erg veel leuke reacties op van het langsdenderend publiek.

klimmuur
Een van haar laatste projecten in Oost zal nog wel een tijdje hangen in de Derde Oosterparkstraat. Loes kneedde 1000 vederlichtte klimmuurhandgrepen van een speciaal ontwikkeld bouwvakkershufterproof materiaal. Echt heel dottig om te zien.

En nu is Loes Diephuis vrij zeg maar. Ze vertelt me dat het zo toch wel een beetje voor haar voelt nu ze ook actief mag buiten de grenzen van dit stadsdeel en de stadgrenzen. En dus is Loes nu al weer aan het werk bij de RAI, daar schildert ze allemaal geheime dingen op de schutting voor het Noord-Zuidlijnproject. Leuk hè?!

zeven reacties op "Stadsdeelkunstenaar is niet meer"

Els
-1-  Els:
Nou was ik toch even bang dat er iemand was overleden bij deze kop in mijn RSS-lezertje. Gelukkig niet dus. Maar wel jammer dat aan dit stadsdeel-kunstenaarschap een eind komt. Het lijkt mij dat Loes gauw elders aan de weg moet gaan timmeren.
Heeft Loes een eigen site? Kan daar een linkje naar geplaatst worden?
-2-  :
Loes heeft geen eigen site, maar wel een emailadres en dat zit onder haar naam in het stuk. Kijken bij John Props' website [zie hierboven] helpt ook; ze werken veel samen ;-)
Ja, Loes gaat wel goed hoor!
Elsbeth
-3-  Elsbeth:
Ook al zal Loes heel erg mooi en leuk werk gemaakt hebben, je weet als je draait op subsidies dat daar dan een keer een einde aan komt. Kijk, als het stadsdeel het erg zinvol had gevonden, dan hadden ze er zelf geld voor moeten reserveren. Beter nog, als bewoners of gebruikers van dit stadsdeel het werk van Loes zo waardevol vinden, laten die mensen het kunstwerk dan adopteren en Loes er voor betalen.
Mr. T
-5-  Mr. T:
interessant nieuws
-6-  :
leuke human interest inderdaad - ik neem aan dat je niets wilt zeggen over dat het jammer is dat ze geen subssidie meer krijgt, of dta het een schande is dat de EU hier belastinggeld aan verkwist?
marlies
-7-  marlies:
Ik geloof dat je bree én breide kan zeggen, de laatste met één d welteverstaan.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.