Home > > Wie stemt wat?

Wie stemt wat?

vinger
Is het nog steeds geheim wat je stemt? Toen ik deze week aan een Spaanse vriend, die hier mag stemmen, vroeg wat hij dan ging stemmen, wilde hij dat niet vertellen. Zelfs zijn Engelse vrouw mocht dat niet weten. Stemmen is geheim.
Mag u weten wat de correspondenten van Amsterdam Centraal stemmen? Van mij wel. Amsterdam Centraal gaat door voor een links bolwerk, met een rechtse troetelschrijver, die dus eh... rechts is. Maar wie wat stemt, dat is toch de vraag. Ik gok. Wat zou Merel stemmen? PvdA? GroenLinks? Vast niet rechts. Daniel Schut op de VVD. Arnoud de Jong, tja, gokken zei ik al, Groen Links? Jeff Pinkster? SP? GroenLinks? Wieland? Wieland twijfelde nog, vanmorgen toen ik zijn weblog las. PvdA? Niet de SP. Tom die stemde, eh, mag ik dat wel schrijven? Jelmer? GroenLinks. De nieuwe correspondenten? Tell me!
Ikzelf zweefde boven de keuzes. De stemwijzer verwees me naar Amsterdam Anders / De Groenen. Zowel voor de Centrale Stad als deelraad Centrum. Goede keuze, maar ik wilde stemmen op partijen die wat konden betekenen, als bestuurders. GroenLinks dan maar? Van Poelgeest sprak me erg aan. Ook Lodewijk Asscher leek me wel wat. Maar voor de deelraad was Els Iping voor mij geen keuze, deze bestuurder was voor mij afgelopen vier jaar de verpersoonlijking van slecht beleid, gezeur en luchtballonnetjes.
Ik dacht er al weken over na. Ik twijfelde. Deed de stemwijzer nog een keer, dat bleef - logisch - AA / De Groenen. Toen ik vanmorgen naar stembureau 1 in de Stopera liep, wist ik het nog steeds niet. Voor de stemcomputer ging mijn vinger naar Asscher en naar GroenLinks voor de deelraad. Wat zou Marleen Zachte gestemd hebben?
ouder:
Stembriefjes
nieuwer:
De uitslag

tien reacties op "Wie stemt wat?"

-1-  :
Met het oog op de uitslag is dit nog best representatief. Ikzelf stem overigens GL.
Marleen Zachte
-2-  Marleen Zachte:
Mijn stem voor de Centrale Stad was vrij snel bepaald, maar voor deelraad Centrum heb ik erg lang getwijfeld. Het werd uiteindelijk Centraal: PvdA, Centrum: GroenLinks, dat laatste met dezelfde motivatie als Hans.
Marjolein
-3-  Marjolein:
Ik ben wel geen schrijver van dit log maar wil best bekend maken wat mijn stemgedrag was vandaag. Centraal, heel overduidelijk en snel Pvda (stem voor Lodewijk) maar inderdaad dat stadsdeel centrum. Heel lang geaarzeld en net als overweging Hans, absoluut mijn stem mocht niet verloren gaan aan Iping. Het werd uiteindelijk AA/AG. Reden: heel erg verdiend en goede punten.
Ik bn wel heel erg benieuwd of we dit keer in Amsterdam niet hetzelfde gaan krijgen als vier jaar geleden in Rotterdam. Veel beloftes van de PvdA aan een achterban die ze dan nu dan echt maar eens waar moeten gaan maken.
Bouwen voor de lage inkomens? Eerlijke verdeling van de welvaart? Scholing jongeren? Banen voor jongeren?
We zullen zien!
Waar ik wel erg blij mee ben is het verdwijnen van de mensen die zich behoorlijk schuldig hebben gemaakt aan verkeerd besteden gemeenschapsgeld. Dag Gonny en Bakkertjes. Oh ja, krijgen ze nu wachtgeld?
-4-  :
Nou ik weet uit zeer goede bronnen dat je er soms naast zit, Hans.
-5-  :
Je wilt het misschien niet weten, maar ik heb twee keer Groen Links gestemd. Liever had ik AA/DG gestemd, maar ik ken een paar van deze mensen persoonlijk, en privé zeg maar kan ik met hen dus echt niet door één deur. In Oost liggen ze er nu uit...
Op mijn werk is de vraag 'wat heb je gestemd' niet ongewoon; Bij ons is stemmen niet geheim. Sterker nog, het wordt van je verwacht dat je vertelt wie jouw stem gekregen heeft en dat je dat motiveert.
-6-  :
Ik werk met 225 niet-stemmers (gedetineerden); ze mogen wel iemand machtigen maar maken daar zelden gebruik van. Stemmen is dus helemaal geen issue op mijn werk, behalve dan met mijn directe collega's.
-7-  :
hans heeft bij mij goed gegokt
-8-  :
goed gegokt Hans! Nou ja, nou was dat ook niet zo héél moeilijk bij mij.

Toch, ik had laatst een gesprek met een collega/opdrachtgever van me over stemmen, en we kwamen beiden eigenlijk tot de conclusie dat we zó graag d66 hadden willen stemmen, maar dat we dat gewoon écht niet meer over ons hart konden verkrijgen...
wouter
-9-  wouter:
geen links stemmen natuurlijk, dat is zeker, pvv zou wat zijn als de welbekende meneer met het nepblonde haar ieeeeeets zou minderen..
bob
-10-  bob:
ach hou toch op!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.