Home > > Slordig dichtgetimmerd bloot

Slordig dichtgetimmerd bloot

Medio mei ontstond er de nodige ophef rond de gedwongen sluiting van het blootcafé Teasers aan het Damrak. De gemeente weigerde de exploitatievergunning te verlengen op grond van de wet Bibob, hetgeen staat voor Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen Openbaar Bestuur. Stadsdeel Centrum deed daar nog een schepje bovenop en oordeelde dat een dergelijk café niet paste in het bestemmingsplan voor het Damrak.
Onder de dreiging dat Teasers door de gemeente zou worden dichtgetimmerd, sloten de eigenaren het café.
Maar sindsdien rijzen er nogal wat twijfels over de rechtmatigheid van de sluiting...
slapeloze nachten
Het doel van de wet Bibob is om overheden een instrument in handen te geven om illegale geldstromen en lieden met een criminele reputatie te weren uit het ondernemerscircuit. Daartoe bestaat er een Landelijk Bureau Bibob, dat gegevens bijhoudt over zakenlieden en ondernemingen die niet zuiver op de graat zijn of zijn geweest. Overheden kunnen bij het bureau checken of een ondernemer bonafide is wanneer een vergunning moet worden gegeven of verlengd. Een negatief advies van het bureau Bibob is doorgaans dodelijk voor een onderneming.

Kortgeleden kregen ook eigenaren van sekshuizen op de Wallen te maken met de wet Bibob, toen de gemeente van de ene dag op de andere de gordijntjes van tientallen 'ramen' definitief dichttrok. Pornobaas en grootondernemer in raamprostitutie 'Dikke Charles Geerts' heeft sindsdien slapeloze nachten, maar neemt zich voor de zaak tot in hoogste instantie uit te vechten.

vermoedens
Dit muisje kon nog wel eens een kostbaar staartje hebben voor de gemeente, vooralsnog met name in de kwestie Teasers. Bij monde van de woordvoerster van burgemeester Cohen, Mirjam Otten, houdt de gemeente namelijk vol dat er 'twijfels zijn over de geldstromen binnen het bedrijf' en dat het Bureau Bibob 'vermoedens' heeft dat de eigenaren van Teasers drugsgeld witwassen en nog immer in drugs handelen (bron: Parool). Inmiddels zijn er twijfels gerezen over de juistheid van die informatie.
Teasers ging tegen de sluiting in beroep, maar ook de voorzieningenrechter oordeelde dat er op grond van 'vermoedens' de tent op slot mocht. Op z'n zachtst gezegd is dit een tamelijk verontrustende ontwikkeling, een rechter die zich baseert op 'vermoedens'. Ik ben bijzonder benieuwd of een dergelijk oordeel tot in hoogste instantie standhoudt.

hasjhandel
Café Teasers is feitelijk eigendom van de broers Sabah en Salban Nissan. Inderdaad geen heren van onbesproken gedrag, want in het verleden is Sabah Nissan veroordeeld wegens hasjhandel. Het Parool meldt dat deze heren Nissan ook door de commissie van Traa indertijd werden beschouwd als ondernemers met criminele connecties of antecedenten. Via hun advocaat Mr. Abeln houden de broers op dit moment echter bij hoog en bij laag vol dat zij hun leven hebben gebeterd en al sinds 1994 een nette boekhouding hebben waarin alle geldstromen keurig zijn verantwoord. En dit is Amsterdam Centraal inderdaad uit onverdachte bron nadrukkelijk bevestigd: alles is legaal en netjes verantwoord.

te enthousiast
Zonder mij direct op te willen werpen als pleitbezorger voor seksexploitanten, heb ik de stellige indruk dat de gemeentelijke overheid in het geval Teasers een beetje te enthousiast van leer is getrokken met de toepassing van de wet Bibob. De informatie die Amsterdam Centraal ter beschikking kwam geeft namelijk reden tot twijfel aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de gegevens die het Landelijk Bureau Bibob aan de gemeente heeft verstrekt.

Het is een nobel streven om de diffuse seksindustrie in Amsterdam eens lekker op te schonen. Maar wanneer de aangepakte ondernemers in een later stadium kunnen aantonen dat hun bedrijf is gesloten op grond van verkeerde of achterhaalde informatie, kan dit de gemeente (en dus de belastingbetaler) nog wel eens flink wat geld aan schadevergoeding gaan kosten. En op dit soort 'geldstromen' van gemeente naar seksindustrie zitten we niet te wachten, dat mag duidelijk zijn.

56 reacties op "Slordig dichtgetimmerd bloot"

Monique
-1-  Monique:
Hasjhandel, en al die coffeeshops dan? Dat mag dus wel.
Ik ben het helemaal met je eens Arnoud dat sluiting van Teasers flinterdun is. Vermoedens, dat is nergens op gebaseerd. Iets is pas waar als daar echt een keihard bewijs voor is geleverd. Tot nu toe kan slechts de horeca gescreend worden (doet de gemeente zelf) en in bijzondere gevallen kan het Landelijk Bureau worden ingeschakeld. Dat kost sowieso al extra geld.
Dat Teasers niet zou passen in het bestemmingsplan betwijfel ik ook, immers waarom wel van die tenten op bijvoorbeeld het Thorbeckeplein/Warmoesstraat. Nu dacht ik zelf dat niet gewilde bestemmingen in een bestemmingsplan wel wegbestemd kunnen worden, maar dat er altijd een soort van overgangsrecht bestaat. Of in het bestemmingsplan heeft altijd al zoiets gestaan, maar dan had teasers nooit daar gevestigd mogen worden. Kloppen doet het dus niet helemaal. Nee, ik denk eerder dat er sprake is van een overijverige wethouder die gruwelt/het persoonlijk een doorn in het oog is, dat dit soort zaken bestaan en er ook nog eens een publiek voor is. Dat vindt ze maar niets. Daarnaast, het Damrak/Rokin moet allure krijgen dus dan roep je maar wat.
Die overijverige regelzucht, kan het Stadsdeel dus inderdaad wel eens lelijk bezuren. Interessant!
GJ Klaver
-2-  GJ Klaver:
Teasers was een cafè met tòpless bartenders [v]

Tòpless = openbare sèx
openbare sèx = haram, volgens Islam
Islam heeft het voor het zeggen in Amsterdam.

What else is new.
margriet
-3-  margriet:
@ GJ Klaver, wat een rare koppeling maakt u daar. Eigenlijk helemaal niet netjes. Een beetje gefrustreerd soms!
Patrick
-4-  Patrick:
Ook waren ze niet t0pless... verre van zelfs
daniel s
-5-  daniel s:
@GJ Klaver: wat een subliem scherpe conclusie! U heeft gelijk! Hup, ten kruistocht! Maak ze dood, die kutmoslims, als dankzij hun nu al de Teasers dicht moet!
*andere, meer intelligente lezers dan GJ Klaver, dat wil zeggen, allelezers BEHALVE GJ Klaver, hebben natuurlijk door dat dit ironisch bedoeld is.
GJ Klaver
-6-  GJ Klaver:
Dank je, Daniel Schut.

We weten allemaal waaròm Lodewijk Asscher zo graag de wallen op wil doeken, nietwaar?

Of dacht je ècht dat het uit medemenselijkheid was?

Nee hè?
Zo naïef zijn we niet meer, hè?

Moslim kiezers.....
Heleboel.....
daniel s
-7-  daniel s:
*Superbrain-Modus aan* Must...try...to...understand...*Superbrain Modus uit*

Nee, GJ, uw genie doet mij in het stof bijten. Leg eens uit?
GJ Klaver
-8-  GJ Klaver:
“AMSTERDAM - De Amsterdamse Wallen mogen volgens fractievoorzitter Lodewijk Asscher van de hoofdstedelijke PvdA langzaamaan verdwijnen. „Wat mij betreft wordt de raamprostitutie in Amsterdam actief ontmoedigd”, schrijft hij in zijn woensdag gepresenteerde boek Nieuw Amsterdam. „Liever een toeristenattractie minder dan medeplichtigheid aan misbruik van vrouwen.”

In zijn boek geeft de 31-jarige Asscher, lijsttrekker van de PvdA bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, zijn visie:
”De islam“, volgens Asscher in 2020 de grootste godsdienst in de stad, ”moet een goede plaats krijgen in de samenleving".

Allochtonen stemmen massaal PvdA........:
http://allochtonen.web-log....

Wat snap je niet, Daniel?
Ooit de Koran bestuurdeerd? Nee, hè?

Dimwit.
daniel s
-9-  daniel s:
nee, meneer Klaver,ik heb nooit de Koran bestudeerd. u blijkbaar wel? Wat goed zeg. Wat staat daar in dan?

En ik snap nog niet wat het verband is tussen al die dingen die u citeert. Ik ben gewoon niet zo slim...zeg het eens in volle zinnen en gewoon Nederlands...
Suffie
-10-  Suffie:
Wat zijn jullie toch een stelletje naïeve nitwits! Het is toch duidelijk? Het kabinet wil Schiphol verder privatiseren en Asscher wil de Wallen opdoeken! 1 + 1 = 3, toch?? Ik zal jullie nog even verder helpen: 63,2% van alle in Katwoude gevestigde verkopers van ecologisch verantwoord houten speelgoed stemt PvdA en overweeg om in het komende seizoen een plasmascherm aan te schaffen!

Maar uiteraard zijn jullie te dom om het verband te zien. GJ, wij zijn roependen in de woestijn, broeder!
daniel s
-11-  daniel s:
LOL
Michiel
-12-  Michiel:
Misschien dat het aan mij ligt geachte GJ Klaver, maar ik kan uw redenatie absoluut niet volgen. Uw link met Teasers, de Wallen, PvdA, Asscher en de Islam ontgaat mij volkomen. Ik snap ook totaal niet wat u nu eigenlijk duidelijk wil maken. Heeft u een probleem of zo? Is er sprake van een soort Da Vinci Code achtige complot theorie? Ik ben wel heel benieuwd. Wanneer komt uw boek uit?
yanny scutt
-13-  yanny scutt:
Teasers mag pas gesloten worden als onomstotelijk bewezen kan worden dat de zaak drijft op criminaliteit. Niet eerder. Groet; yanny
yanny scutt
-14-  yanny scutt:
GJ. Klaver, Waar bent u mee bezig? Maakt het uit welk geloof de mannen hebben die gebruik (of misbruik!)maken van de DAMES in de prostitutie? Verklaar u nader! Groet; Yanny
cugel
-15-  cugel:
Amsterdam heeft honderden jaren een sexindustrie gehad. Persoonlijk lijkt het mij een verarming als alles volledig gesloten zou worden, zoals uit bovenstaande quotes over de bedoelingen van het stadsbestuur blijkt. (met de regulering en het beschermen van vrouwen tegen uitbuiting houdt de gemeente zich eveneens al heel lang bezig en het is wel praktisch zeker dat dat niet beter zou worden door de prostitutie ondergronds te dwingen. Is iemand van de reageerders die GJ Klaver aanvallen zo naïef te menen dat in het strengst zedelijke land ter wereld: Iran geen prostitutie bestaat?)
Nu, waarom moet nu opeens de sex industrie die al eeuwen lang gedoogd is door de stadsbestuurders nu opeens volledig verdwijnen? Wat is er anders geworden in Amsterdam? Me dunkt dat GJ een niet onwaarschijnlijke mogelijkheid heeft genoemd.
daniel s
-16-  daniel s:
maar wat noemt GJ dan? Hij suggereert en insinueert alleen maar?
cugel
-17-  cugel:
@daniel s - vrijdag 7 juli 2006 11:22:20

Hij suggereert (of je het insinueren moet noemen weet ik niet, dat klinkt zo negatief) dat de partij die nu de macht heeft in Amsterdam dit beleid voert om hun achterban niet ontrieven. Het is toch wel vreemd dat nu opeens de Wallen zouden moeten verdwijnen, terwijl iedereen weet dat het één van de grootste toeristentrekkers van Amsterdam is.

Het kostte even voor ik onderstaand citaat vond:

“Vandaag wordt in de Tweede Kamer het debat over het integratiebeleid gehouden, naar aanleiding van de conclusies van de commissie-Blok.

PvdA-leider Wouter Bos haalde daarin uit naar 'rechts': ''In Nederland worden geen kerken meer gebouwd, maar moskeeën, en onze bakkers, loodgieters en automonteurs van de toekomst zijn voor tweederde allochtoon. Voor rechts Nederland is het kennelijk een taboe om die realiteit onder ogen te zien. Het zou eerlijker zijn om de waarheid te zeggen. Nederland wordt nooit meer wat het was.”
Eigenlijk ben ik bang dat hij gelijk heeft:
“Nederland wordt nooit meer wat het was.”
Terwijl ik vond dat we vroeger, zo'n 30, 40 jaar geleden in een prima land woonden.
Sjaak
-18-  Sjaak:
Amsterdam is een kutstad. De rest van NL komt er niet graag en nu word dat mooie cafe teasers ook al gesloten.

Adam kernbom erop
marco
-19-  marco:
jammer van zo'n mooie tent weer een stukje amsterdam naar de kloten......
Jochem Floor
-20-  Jochem Floor:
@ Marco: Nou, inderdaad, het was ook echt een stukje Amsterdam om trots op te zijn.
richard
-21-  richard:
Jochem niet zo cynisch. Zeggen we toch ook niet van al die zaken op het Rembrandtplein/Thorbeckeplein/Rokin/Damrak/Wallen/Zeedijk etc.etc.
Amsterdam is van iedereen, altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Gelukkig maar.
Arnoud de Jong
@ Richard: Dit was sarcasme. Ik geloof dat het vooralsnog met mijn cynisme best heel erg meevalt.
Om de eros-sector en de seks-industrie, uitbuiting incluis, de vrije hand geven onder het mom van vrije handel en 'goed voor de uitgaanssfeer in de stad', dat is pas cynisme. Idem overigens voor de foute dranktenten op het Rembrandtplein, waar jonge provinciaalinnetjes bijkans gratis worden volgegoten om te zorgen dat jonge provinciaaltjes zich er massaal klemzuipen. De gebieden die je noemt, die zouden bij een koude sanering van deze soorten 'uitgaansleven' erg gebaat zijn.

Ik weet alleen niet of het college hier de juiste methode heeft gekozen. Het lijkt mij een schoolvoorbeeld van detournement de pouvoir en ik vrees dat dit college nog wel vaker in die valkuil zal blijven stappen.
daniel s
-23-  daniel s:
goed punt, Jochem. Prostitutie zou geen probleem zijn ware het niet dat op de Wallen het overgrote meerendeel van de vrouwen daar tegen haar zin zit. laat dat eens tot je doordringen de volgende keer dat je er langs loopt: al die vrouwen die je aankijkt zitten allemaal in hun eigen kleine gevangenis, gebouwd door loverboys en mensensmokkelaars. Echt iets om trots op te zijn.

Nogmaals, er zullen ook voldoende vrouwen zijn die prostitutie uit vrije wil bedrijven,maar een flink aantal niet. Het is schandalig dat je volgens GJ Klaver eerst een Moslim moet zijn om dat erg te vinden.
cugel
-24-  cugel:
he, Daniel s,
Ik zie dat je wel op Jochem maar niet op mij kunt reageren?
daniel s
-25-  daniel s:
hey Cugel.

Nou vooruit dan.

1. Deze post ging over de seks-industrie in Amsterdam. Klaver betrekt daarbij dat 'de enige reden' dat de gemeente de Teasers aanpakt, is omdat er een soort complot gaande is waarbij de moslims de stad overnemen. Wat ik probeer te doen in deze discussie is elk van die twee VERSCHILLENDE onderwerpen ook als zodanig te benaderen. Vandaar:

2. Er is veel smerigs aan de hand in de seks-industrie in Amsterdam. Betreft de Teasers ben ik niet op de hoogte, maar het is toch wel algemeen bekend dat een overgroot gedeelte van de prosituées op de Wallen daar zit als resultaat van loverboys, vrouwensmokkel, verslaving of andere vormen van dwang. Rob Oudkerk mag dat dan prachtig vinden en er regelmatig van 'genieten', ik vind dat, als atheïstische, hoog-opgeleide en Westers geörienteerde VVD stemmer een affront aan ons morele en politieke bewustzijn. Volgens GJ Klaver is de PvdA-positie tegen de Wallen alleen maar een tactiek om Moslims tevreden te stellen - ik denk dat Asscher namens de PvdA gewoonweg naar de feiten kijkt en de enige beslissing neemt die moreel rechtvaardigbaar is, ongeacht of je Christen, Jood, Moslim, Hindoe, Boedhist of Atheist bent.

2. GJ Klaver suggereert dat de PvdA er maar alles aan doet om de moslim-kiezer te paaien. Jij, cugel, maakt die suggestie expliciet. Mijn vraag aan jullie is: wat is daar erg aan? Zolang de PvdA zich qua standpunten houdt aan de constitutionele grenzen en zo lang wij burgers er zijn om voor onze burgerlijke en politieke rechten op te komen, is er geen enkel probleem. Wanneer een meerderheid van de Amsterdammers gewoonweg beslist middels verkiezingen dat het toestaan van exploitatie van vrouwen geen pluspunt maar een schandvlek is, dan is dat toch een legitiem democratisch besluit? Wat mij tegenstaat aan de toon van GJ Klaver is dat hij dit niet expliciet zegt, en dat zijn manier van suggereren van een normaal democratisch proces een gevaarlijk complot maakt.

3. Er is geen twijfel mogelijk dat met de komst en groei van de moslimbevolking, ook het kiezersgedrag verandert: daarin hebben jij, Cugel, en GJ Klaver honderd procent gelijk. Maar het mooie is dat de meeste moslims ongeveer net zo radicaal zijn als de meeste CDA'ers. Helemaal niet dus. Door de suggerende toon van GJ Klaver kunnen sommige lezers misschien weer op de gedachte gebracht worden dat 'alle moslims fundamentalisten zijn', en dat dus het aanpakken van vrouwenexploitatie op de wallen de eerste stap op weg is naar het invoeren van de sharia. Dat is het natuurlijk helemáál niet.

Blij, Cugel?
daniel s
-26-  daniel s:
en begrijp me niet verkeerd: ik ben niet tegen prostitutie of de seks-industrie per sé. Wanneer dames er uit vrije wil voor kiezen en er, en dit is met name belangrijk, er ook weer uit kunnen stappen wanneer ze zelf willen, dan is het wat mij betreft prima, en dat mag wat mij betreft inderdaad een trots voor de stad heten dat dat mogelijk is. Helaas gebeurt dat op de Wallen gewoonweg niet zo vaak.
cugel
-27-  cugel:
Daniel, geweldig!!
Gereageerd als een man!
“als atheïstische, hoog-opgeleide en Westers geörienteerde VVD stemmer”
Ik moet bekennen dat ik mijn biologie studie niet heb afgemaakt en tot voor de laatste verkiezingen PvdA stemde, maar atheïstisch is wel een beschrijving waar ik mij in kan vinden.
Daarom vind ik die vergodsdienstelijking van de maatschappij ook zeer verontrustend. Ik heb een broer die met een gereformeerd meisje getrouwd is en me opgewekt informeert dat er weer meer jongeren af zijn gekomen op de EO jongeren dag. Ik zie de neocons in Amerika de macht grijpen. Ik zie een vloed van hoofddoekjes delen van Amsterdam overspoelen waar je er vroeger nooit één zag.
Opeens moet ik mij verdiepen in een religie waar ik vroeger een zekere welwillende desinteresse voor voelde en ik word gegrepen door afkeer. Bij links Nederland wordt je dan uitgemaakt voor iemand met een ernstige geestelijke afwijking: een islamofoob!
Vandaar dat ik begrip voelde voor de brave GJ die ik op andere sites ook wel ben tegengekomen. Hier werd hij door iedereen ook weer uitgemaakt voor een pathologisch geval waarvan hij (of zij, ik geloof elders gezien te hebben dat het een zij is!) kennelijk zo geschrokken is dat ze (dan maar) verder hier haar gezicht niet meer vertoond heeft.
Ik denk dat een anti islam standpunt net zo legitiem is als een anti communistisch of anti fascistisch standpunt. Verder denk ik zoals boven al beschreven dat de prostitutie onder goede controle, zoals al jaren het geval is, in Amsterdam moet blijven en dat niet één of andere partij uit hobbyisme, zonder een volksraadpleging een einde mag proberen te maken aan iets dat al eeuwen bestaat.
cugel
-28-  cugel:
Overigens reageer ik ook wel niet onder nickname, en ik zou het nu ook graag doen, maar het is geen goed idee als je te vaak je nick en je gewone naam mengt. Dat heb ik al wel vaker gedaan en het is ook wel, inclusief het adres op het web na te speuren, maar af en toe stel ik anonimiteit wel op prijs. (cugel is een literair figuur)
arie
-29-  arie:
de meeste meiden in nederland lopen er nog sexier bij als de meiden bij teasers. ik vind de sluiting daarom ook onzin. ik samen met mn vriendin kwamen er regelmatig en vinden het schrikbarend dat deze tent dicht moet!!!!
bernard
-30-  bernard:
Helemaal mee eens Arie. Maar we hebben nu eenmaal een zeer zedige wethoudster in Amsterdam Centrum. Misschien is ze gewoon jaloers op die jonge lijfjes!!!!!
Gep
-31-  Gep:
Heren, wees niet ongerust. Zolang er mannen zijn, worden dames van lichte zeden bezocht. Zolang er mensen zijn, worden politieke spelletjes gespeeld. Zolang spelletjes gespeeld worden, zijn sommige partijen de dupe.

Als Teasers het slim speelt, kunnen ze veel geld verdienen met niks doen.

Groetjes, pluk de dag
Stephen H
-32-  Stephen H:
Commentaar is zeer welkom, maar kwetsende, grievende en racistische teksten worden niet gewaardeerd. Wie reageert wordt geacht de regels voor discussies op Amsterdam Centraal gelezen te hebben. De redactie behoudt zich het recht voor reacties die hieraan niet voldoen te wijzigen of te verwijderen.

En wanner gaat dit in? Ik heb namelijk de indruk dat er hier en daar toch wat kwetsende woorden zijn gevallen?

Zinnige meningen over het bovenstaande artikel heb ik nog niet gelezen. Maar dat zal wel aan mij liggen.
ron
-33-  ron:
ben benieuwd hoe de hotels hun vergunningen krijgen want de meeste grote hotelketens zijn de grootste bordelen waar alle nationaliteiten hun beroep {hoeren] uitoefenen met hun pooiers op de achtergrond laat dat d gemeente of bebob ook eens onder de loep nemen enhou op over het criminaliseren van de wallen begin met oplossingen voor de junkies ,laat ze werken en zodoende langzaam laten afkicken en zet alles goed in kaart ook voor de prostituees verplichte registratie woonadres excetra zelfde doorzichtigheid als voor de eu buitenlandse meisjes lachwekkend dit beleid
andrétje
-34-  andrétje:
Je ziet meer bloot in zwembaden en stranden als in teasers, die bibob is een stok om mee te slaan voor ambtenaren die roomser willen zijn als de paus.
Iemand op basis van “vermoedens” of een veroordeling van 15 jaar geleden brodeloos maken, dat is pas crimineel !!
Ik hoop echt dat teasers, of de eigenaren er van, in de toekomst een schadeclaim kunnen eisen van vele miljoenen !
Ivo Roermond
-35-  Ivo Roermond:
Waar moet dit heen?Teasers was gewoon een mooie attractie voor Amsterdam.Het was een tent met sfeer.Gewoon onschuldig.Ga een naar een discotheek en daar geven striptease-act voor mensen van 16.En ook dat moet kunnen vind ik.Het enige wat bij teasers gedaan wordt is teasen!Een verleidelijke glimlach van een mooie dame.Voor de rest een normaal cafe.Wat is het volgende?Het is toch mijn keuze om er heen te gaan?Heb ik er geen behoefte aan moet ik gewoon doorlopen.Wat een onzin.
rudipensionado
-36-  rudipensionado:
Prostitutie is al van eeuwen terug en plots hebben er lui ter linker zijde (behalve Rob Oudkerk)problemen mee omdat het uit de hand gelopen is. Omdat wij de loverboys niet kunnen aanpakken gaan wij raamprostitutie verbieden. Loverboys zijn vaak losers van allochtone afkomst en die combinatie zal aanleiding zijn om af te zien van hard optreden?
En zo zijn er meer voorbeelden.
Het onvermogen van de overheid om adequaat toezicht te houden is aanleiding om dan maar van alles te gaan verbieden.
Amsterdam is aan het veranderen en dat dankzij politiek correct geneuzel ter linker zijde.
De volgende verkiezingen bieden hopelijk uitkomst want een volk krijgt etc.
ds
-37-  ds:
Loversboys bestaan helemaal niet, zie hier:

http://www.amsterdamcentraa...

En de oorspronkelijke “voosbinkies” waren gewoon blank hoor.
JEAN PIERRE
-38-  JEAN PIERRE:
Beetje oud item, maar ik wil er wel even op reageren. Verleden jaar was ik in Teasers met vrienden uit Ierland. Ik had er nog nooit van gehoord maar wilde wel (op HUN voorstel) even kijken. Mooie kroeg met goeie muziek en meisjes die erg sexy gekleed de bediening deden. Heel vriendelijk en vlot, en niet te beroerd om op de foto te gaan met de Ieren. 2e avond zelfde ritueel, maar raakten toen in gesprek met een van de managers die ons vertelden dat er minimaal 3 mensen rondliepen om toe te zien dat er NIET mocht worden geblowd, en toe te zien op zakkenrollers !!!!! Ik vond het toen een aanwinst voor Amsterdam, en heel vernieuwend!!
Drie weken later wilde ik er met collega's (team uitje) naar toe en zag toen dat het gesloten was wegens de et BIBOB!!! Tja!!
rudipensionado
-39-  rudipensionado:
Een volk krijgt de leider die..............
piet
-40-  piet:
Zukkels
Niemand is topless daaro
Jan Stender
-41-  Jan Stender:
Zukkels?
Afijn,iedereen die Teasers eens heeft bezocht,moet maar meteen een sukkel zijn?
Nootje21
-42-  Nootje21:
TEASERS is vanaf vandaag weer geopend. Of het ook weer open is voor publiek weet ik niet, ik geloof het wel. Zometeen naar de opening:D
GR, N.
rp fischer
-43-  rp fischer:
De pvda heeft een grootte fout gemaakt om zieltjes te winnen voor hun partij door buitenlanders hier makkenlijk naar toe te halen.
Nu krijgen ze de deksel op hun neus omdat ze het niet meer in de hand hebben.Vervolgens pakken ze de ondernemers aan in het wallegebied,door exstra te screenen.Hierbij gebruiken ze de BIBOB als wapen en is een vermoeden al genoeg.Dit heet nu een Dictatuur.een kleine linkse groep die propaganda uitoefend om hun visie te verwezenlijke.Dit is tegen de Nederlandse rechtstaat!!!!
Paul
-44-  Paul:
@rp Fischer. Ja, de gemeente hoeft dus maar een vermoeden te hebben, geen bewijs, en als horecaexploitant kun je het schudden. Geweldig toch zo een allesoverheersend bestuurlijk stelsel in Amsterdam.
Walther Schoonenberg
-45-  Walther Schoonenberg:
Het lijkt mij een noodzakelijke stap om het volkomen verloederde Damrak - de entree van Amsterdam - aan te pakken. Is iemand wel eens opgevallen dat het pand van Teasers een prachtig 18de-eeuws pand is dat volkomen verwoest is door dit horecabedrijf?
Marielouise
-46-  Marielouise:
Beste meneer Schoonenberg, waarom zo heftig reageren op een horecapand? Kijkt u ook wel eens verder en legt u de wijsvinger dan ook bij de door u zo gewilde/gewenste bedrijven die er ook een potje van maken! Erg moraliserend gewoon!
Jean Pierre
-47-  Jean Pierre:
Beste meneer Schoonenberg, ik heb niet de indruk dat de bedrijfsleiders het pand verwoest hebben. Ze hebben hooguit de inrichting destijds wat aangepast. De regel dat de reclame (neon) verlichting er allemaal af moest vond ik een stap in de goeie richting. Maar je kan nu eenmaal niet verlangen dat alle 17e en/of 18e eeuwse panden weer hun originele status terug krijgen. De horeca heeft nu eenmaal de binnenstad in handen, dit tot groot genoegen van de toeristen, die er veel vreugde aan beleven. Het is ook niet mijn ding, maar een enkele keer per jaar met collega's of vrienden uit het buitenland daar rond te huppelen is niks mis mee. Zoals in vele andere steden in Europa is nou eenmaal het (oude) centrum verkozen tot uitgaans gebied!! Heb er vrede mee, het is niet anders!! Groet. JP
Walther Schoonenberg
-48-  Walther Schoonenberg:
De horeca heeft de binnenstad in handen.... Ik mag het niet hopen. Aan dit pand kun je zien wat er dan gaat gebeuren. De bovenverdiepingen staan leeg, de duiven vliegen in en uit, de fraaie top is slechts een zuil om feestverlichting en reclame aan op te hangen, de onderpui is weggesloopt en vervangen door een illegale uitbouw die een groot deel van de publieke ruimte in beslag neemt. Maar pas als het bestemmingsplan wordt overtreden, omdat er bijna bloot op de bar wordt gedanst en voor zo'n soort zaak is geen vergunning afgegeven, komt de overheid in actie...
Kijk, horeca kan best samengaan met goed gebruik van monumentenpanden, maar dit soort horeca is slechts op snel veel geld verdienen uit en dan kan een centje voor het onderhoud van het Rijksmonument (jawel) er niet vanaf.
Jean Pierre
-49-  Jean Pierre:
Hier ben ik het volledig met U eens. Maar een tent sluiten om redenen van zogenaamd verkeerd beeld van het Amsterdamse (?) Goede reden is het (inderdaad) slecht onderhouden van het pand, of er zulke veranderingen aanbrengen die het historisch erfgoed teniet doen. Ik ben dan ook voorstander om de voorgevel, en originele buitenmuren te beschermen. Het interieur kunnen we helaas niet meer redden ben ik bang voor. Maar dan moet de gemeente Amsterdam er wel (ook financieel)op toe zien dat het allemaal goed gebeurd!!
cas tele
-50-  cas tele:
Amsterdam is echt een zwaar klote
schande dat dat een hoofdstad moet voorstellen
de mensen die er wonen zijn echt van die kut-amsterdammertjes, het ergste volk wat je maar kunt voorstellen. ik woon helaas in almere waar allemaal van die klote amsterdammers wonen. ik mis limburg, hoe lange ik hier ben des te meer ik een spuughekel krijg aan dat soort

geef mij mestreech maar
Charles
-51-  Charles:
Meneer Schonnenberg, heeft u wel eens goed om u heen gekeken en gezien hoeveel panden er door allerlei mensen (ook bewoners) worden uitgewoond. Waarom legt u altijd uw vinger op mensen die proberen gewoon een boterham te verdienen met behulp van een zaak. Wat heeft u toch makkelijk praten als uw salaris elke maand op uw rekening wordt gestort. U bent in uw reacties altijd zo vermanend en beschuldigend. Heeft u ook wel eens iets leuks te melden? U lijkt me een type van het zurige soort.
Roelien
-52-  Roelien:
Heel opvallend. De voormalige oost europese dictatuur wordt praktisch overal verbannen en in Amsterdam/cq Nederland lijkt het er bijna op of het opnieuw wordt uitgevonden/heringevoerd.
Lucas
-53-  Lucas:
Leuk zo'n café waar bezoekers worden doodgeschoten. Ik kan mij niet meer herinneren of de dader(s)ooit zijn aangehouden. Als dat niet zo is, dan is het natuurlijk nooit gebeurd.
Nima
-54-  Nima:
@g.j klaver ze zijn joods dus haram voegt niks toe. Doe eerst je onderzoekje goed voordat je wat uitkraamt.
Suffie
-55-  Suffie:
Arnoud, je mag wel trots zijn. Weer zo'n stuk waar jaren later nog over gesproken wordt! ;-)
JohnN
-56-  JohnN:
Waar een gedegen archief al niet goed voor is! Nou vraag ik me nog steeds af: was de bediening in Teasers ooit topless? Dacht het niet maar ben er nooit binnen geweest, mij teveel herrie (door anderen "muziek" genoemd).

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.