Home > > Ach Gutte Gut, Gonny

Ach Gutte Gut, Gonny

Gonny van Oudenallen. Ik weet het nog goed toen ik die naam voor het eerst hoorde: dat was tijdens mijn eerste bijbaantje, bijles geven aan een HAVO-scholiere. Haar ouders waren prachtige mensen die maar al te graag met elkaar en met mij een boom op wilden zetten over 'de politiek'. En één van de running gags, toen al, een jaartje of 8 geleden, was Gonny van Oudenallen: werd de discussie te fel of te heftig, dan gingen we het weer over haar hebben. Dan werd er weer even flink hard gelachen, en gingen we over tot de orde van de dag.

Het lachen om Gonny verging mij echter toen ze onlangs in de Tweede Kamer opdook. U kent het verhaal ondertussen: Rooie Sien strijkt bijna twee ton op voor een paar dagen uit haar nek wauwelen. Schande! Gruwel!

Maar gelukkig zou Gonny Gonny niet zijn als ze toch nog aan haar fans dacht. Want sinds vrijdag biedt ze ons toch weer dat grenzeloze entertainment waar ze eerder in Amsterdam zo beroemd mee is geworden, en waar John de Mol nog een puntje aan kan zuigen. Want wat doet Gonny?

Gonny heeft een topic geopend op het AT5-forum. En, zoals ene Conan in dat topic al opmerkt, Gonny is daarin haar wachtgeld meer dan waard! Een greep uit de prachtige vondsten:

1. Ze lijkt zelf ook niet geheel en al te weten welke rol ze nu gaat vervullen in de Tweede Kamer, ze stelt immers: "Nu ik had even geen tijd omdat een nieuw kamerlid ingewerkt wordt, idem met mijn personeel". Wacht even, wie wordt hier nu ingewerkt? Gonny of een ander nieuw kamerlid? Maar, ondanks haar drukte, ze had nog wel even de tijd om door eenieders vragen heen te 'zoemen'.

2. Dat hele haarverfdrama, dat is echt niets persoonlijks. De Tweede Kamer heeft echter sinds 2003 geen 'adequaat document' over haarverf gezien, en dat is, dat moet ik Gonny nageven, toch écht inderdaad een grote bedreiging voor onze welvaartstaat. Ik bedoel, zelfs op de redactievergaderingen van Amsterdam Centraal is haarverf regelmatig agendapunt 1.

3. Maar Gonny heeft ook een positieve boodschap: als wij allen de energie die wij nu steken in het afkatten van mevrouw, eens zouden steken in vrijwilligerswerk, dan zou de wereld er een stuk beter aan toe zijn. Er zijn immers duizenden clubs die staan te springen om mensen die net zo makkelijk met 'linken' en 'computer' kunnen omgaan. Dat heeft Gonny dan maar weer mooi bereikt, duizenden luie donders die nu ineens wél 'in hun PC of email klimmen'!

Ach, Gonny toch. Ik geef toe, jou afkatten is wel erg makkelijk. Ik begeef me met dit stuk inderdaad ook op het bedenkelijk lage niveau van de allersimpelste Geenstijl-journalistiek: niet nadenken, gewoon schoppen! Misschien is dat ook zielige zeikerij van mij en kan ik mijn beperkte talent en schaarse tijd beter in een waardiger onderwerp steken.

Maar verdorie, Gonny, heb je dan écht niet door dat we flauwe grappen blijven maken totdat we ons geld terug hebben?

negen reacties op "Ach Gutte Gut, Gonny"

tedje
-1-  tedje:
inderdaad wel makkelijk wat je hier doet. Organiseer een handtekeningenactie om r druit te werken ofzo!
Caroline
-2-  Caroline:
Wat Daniel doet is niet makkelijk maar terecht. Alleen, ik zou geen woord meer spenderen aan deze sjoemelaar. Aangezien het gevallen stewardesje geilt op alle aandacht lijkt mij dit uit den boze. Isoleren deze ongelooflijke oplichtster. Een oproep voor vrijwilligerswerk! Dat had ze beter zelf kunnen gaan doen. Ik denk wel dat het noodzakelijk is om voor 22 november te zorgen dat er een wet komt die verbiedt dat ze haar wachtgeld op kan gaan strijken. Ze heeft al genoeg “verdient” met de onderhuur, met de bonnetjes, met haar fake bedrijven, met haar winkeltje met zwart personeel, met het oplichten van de belasting met haar gewauwel etc. etc. Een schandvlek voor de politiek, het vertrouwen van burgers. Ik zou zeggen rijp voor een onderzoek van het Pieter Baancentrum.
Jan
-3-  Jan:
Gezien de veronderstelde verwoestende invloed van haarverf op de hersenen, en het jarenlange gebruik van dat spul, valt er mevrouw Oudenallen weinig kwalijk te nemen?
Jochem Floor
-4-  Jochem Floor:
Juristen bekijken dat onder het motto 'culpa in causa'. Oftewel: het was gewoon je eigen stomme schuld, dus accepteer je pak billenkoek alsjeblieft zonder morren en val ons verder ook vooral niet met je armzalige smoesjes lastig.
daniel s
-5-  daniel s:
ik moet er echt wel om lachen hoor. Een oud-collega van haar noemde haar ooit, op basis van zijn opleiding als psycholoog, een pathetische leugenaar. Dit is een typisch gevalletje van:

a) al is de leugen nog zo snel...
en
b) een kat in het nauw...

En dus zie ik het als een soort duurbetaalde 'poetic justice'
karel
-6-  karel:
Het erge van deze vrouw is gewoon dat ze kennelijk zelf zo overtuigd is van haar gelijk. Schrijft ze nu weer en brief aan bewoners/buren die gezegd zouden hebben dat ze onderverhuurde. Roodkapje heeft het alsmaar over haar team, haar mensen haar, weet ik wat allemaal. Kortom, deze oplichtster is niet stil te krijgen. Ook schijnt haar reclamebedrijf een opdracht te hebben gekregen. Als nu al die mensen die ze met haar verwoestende dingen zich eens zouden verenigen, zou dat ook niet helpen dat rode gevaarte weg te krijgen? Nog nooit iemand gezien die nergens spijt van heeft en maar door wauwelt. Zou Weisglas haar aan kunnen? Gewoon een schandvlek.
Bert Burgers
-7-  Bert Burgers:
Voor ouderen een prettig idee. Bij Albert Heijn zoeken ze zakkenvullers. Bij de overheid zakkenvullers. Alleen komen ouderen voor dergelijke zakkenvullerij maar zelden in aanmerking. Voor ons een compensatie van 52 Euro per jaar. (1 euro per week, ofwel bijna 15 eurocent per dag). Pot voor meneer!
Bert Burgers
-8-  Bert Burgers:
Correctie, bij Albert Heijn zoeken ze vakkenvullers. Sorry voor de vergising.
-9-  :
@Bert: LOL, begrijpelijke vergissing! ;)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.