Home > > Niet lachen!

Niet lachen!

Pasfoto volgens de nieuwe richtlijnen...
Tachtig procent van de pasfoto's in Slotervaart wordt afgekeurd, lees ik in weekkrant De Echo. Ik had al eerder gehoord dat er problemen waren met de foto's voor het nieuwe paspoort, maar dat het percentage in mijn eigen stadsdeel zó hoog zou liggen had ik niet verwacht. Eigenlijk is het een compliment voor de inwoners van Slotervaart, want op de pasfoto's mag niet meer worden gelachen en dat hebben ze dus blijkbaar tóch gedaan! Vrolijke boel hier! Hulde voor het Slotervaartse volk. Maar ja, wél afgekeurd...
Het stadsdeel Slotervaart komt de burgers tegemoet. In het vervolg kunnen ze hun pasfoto al bij de receptie laten checken. Kennelijk is er al het nodige oproer geweest voor de balie, toen mensen na een half uur wachten hun foto afgekeurd zagen worden. Dat lijkt me overigens het perfecte moment om dan de juiste pasfoto van iemand te maken, maar dáár weet het stadsdeel dan weer niet op in te spelen. Gemiste kans.
Overigens heb ik hier al eerder voorgesteld om bij de balie gewoon een pasfoto-automaat neer te zetten. Wanneer dat indertijd gewoon was opgepikt door onze bestuurders, was de huidige ellende grotendeels voorkomen.
Maar ja, eigenwijs hè?

Los van de pasfotoperikelen in Slotervaart is het 'niet lachen naar het vogeltje'-beleid niet slim. Als je aan buitenlandse grenzen verschijnt met een chagrijnige foto in je reisdocument, is dat vragen om moeilijkheden. Met zo'n ernstig gezicht als op de pasfoto wordt verlangd, lijkt het portret toch al gauw op een geconstipeerde kaaskop die een mud bolletjes heeft geslikt. Zie dán nog maar eens ons nationale pasfotobeleid aan die Thaise rechter uit te leggen...
ouder:
Ruim je rommel op!
nieuwer:
De juf

negen reacties op "Niet lachen!"

yanny scutt
-1-  yanny scutt:
Arnoud, Juist aan de mensen die lachen kun je zien hoe verschillend ze zijn..Maar ja, da's niet de bedoeling natuurlijk!

De kikker kun je herkennen de :) De mens aan de :( Dat zal zo ongeveer de bedoeling zijn. Vrees ik... Breedbek-kikkerlachende Groet; Yanny
-2-  :
LOL,mooi stuk!
Mama Arnoud
-3-  Mama Arnoud:
Arnoud..ben jij dat??
Suffie
-4-  Suffie:
Iemand die lacht heeft veel meer expressie in zijn gezicht en is dus veel herkenbaarder dan iemand met een uitgestreken smoelwerk. Al die biometrische afleesapparatuur mag dan je van het wezen, Tante Jans van het tabakswinkeltje annex postagentschap krijgt het er niet makkelijker op.
Manis
-5-  Manis:
Als jij niks te doen hebt, dan ga toch wat.....zie foto.
engine 54
-6-  engine 54:
Vandaag pasfoto's laten maken en een identiteitskaart aangevraagd. Oftewel 8 euro + 31 euro.
Ik kom er niet echt om lachen!!
yanny scutt
-7-  yanny scutt:
engine, hoe zijn de pasfoto's geworden?!..(-: Yanny PS.Ik bedoel natuurlijk of je ze voor dat je wist hoeveel het ging kosten hebt laten maken, of erna.. Nogmaals groet..
engine 54
-8-  engine 54:
Nou, ik dacht eigenlijk dat ik voor die I.D. 26 euro moest betalen. Maar per 01-01-2007 kost hij alweer 31 euro. Zo maar ff 5 eurootjes er boven op.
En een pasfoto laten maken valt ook niet mee, want zodra ze zeggen dat je niet mag lachen ga je natuurlijk lachen.
Probeer dan nog maar eens strak voor uit te kijken!!

groetjes engine 54
yanny scutt
-9-  yanny scutt:
Ik bergrijp het Engine. Heeft de fotograaf je bewusteloos moeten slaan om die lachplooien stil te leggen? Maar het is heel veel geld wat je daar moest dokken hoor!

Ik vraag me af of je in pakweg Heerenveen goedkoper uit was geweest.. (; Yanny

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.