Home > > Geen allochtonen in vernieuwd Centraal Station?

Geen allochtonen in vernieuwd Centraal Station?


[Klik voor vergroting]
Centrum - Door een betrokken lezeres werden wij attent gemaakt op een aantal foto's. Bij nader inzien bleken het niet echt foto's, maar zogeheten 'artist impressions' te zijn. Dat kon ook niet anders, want er was iets eigenaardigs met die afbeeldingen.
Ze tonen hoe het Centraal Station er in de toekomst ondergronds uit gaat zien. Ze hangen op groot formaat in het Centraal Station, maar zijn ook te bekijken op de website van de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer Amsterdam (DIVV).
Als u eventjes geduldig wacht, ziet u er vier verschillende voorbij komen.

Een 'artist impression' is weliswaar niet echt, maar hij is toch bedoeld om de toekomstige werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen. Wanneer we daar dus braaf vanuit gaan, ziet die toekomst er voor alle Amsterdammers met een kleurtje somber uit. Zij mogen het vernieuwde Centraal Station straks niet meer in!
Of misschien wonen er over een paar jaar wel helemáál geen etnische minderheden meer in onze hoofdstad!
Ik hoor Wilders al denken: 'Dát zou mooi zijn!'
Want wat blijkt? Op de 'artist impressions' komt geen enkele duidelijk identificeerbare allochtoon voor! Ik zie ook geen hoofddoekjes, boerka's, djelaba's of andere religieuze cq multiculturele verkleedpartijen. En dat terwijl één op de drie inwoners van de hoofdstad in de statistieken staat gerangschikt in de categorie 'niet-westerse allochtonen'. Hier klopt dus iets niet!

Tja, wanneer dát al afwijkt van de werkelijkheid, hoe kunnen we er dan op vertrouwen dat de rest van het nieuwe Centraal Station wél correct wordt weergegeven?
Wordt alles wel zo strak en gelikt als ons nu wordt voorgespiegeld? Hebben we straks misschien onze miljoenen besteed aan een ondertunneling die uiteindelijk grote gelijkenis vertoont met een stikdonkere tochtige grot in de Sint Pietersberg, inclusief hondsdolle vleermuizen?

Het wordt tijd dat de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer hier eens kleur bekent en uitleg geeft.

65 reacties op "Geen allochtonen in vernieuwd Centraal Station?"

dreijer
-1-  dreijer:
guttegut. waar men al niet op let. Oke Gelijk aanklagen hoor, degene die dit gemaakt heeft. Discriminatie. snik.
Flip
-2-  Flip:
Schande. Ik verwacht kamervragen!
Jordi
-3-  Jordi:
Pff. Een artist impression is geenzins een politiek statement.
Lieke
-4-  Lieke:
“Want wat blijkt? Op de 'artist impressions' komt geen enkele duidelijk identificeerbare allochtoon voor! Ik zie ook geen hoofddoekjes, boerka's, djelaba's of andere religieuze cq multiculturele verkleedpartijen.”
Een allochtoon moet dus een hoofddoekje o.i.d. dragen? Ik zie wel degelijk mensen met donkerdere en zelfs bruine huidskleur op de afbeeldingen.
Els
-5-  Els:
Bejaarden mogen er ook niet meer in.
Arnoud de Jong
Ja Lieke, het venijn zit hem natuurlijk in het woordje 'ook'. Je conclusie is niet af te leiden uit wat er staat.
En wat je tweede observatie betreft: dan heb je een sterker vergrootglas dan ik.
Arnoud de Jong
Overigens moeten we dit stukje nu ook weer niet gaan zien als een zware aanklacht, het is meer een prikkelende observatie van iets dat wellicht veelzeggender is dan het op het eerste gezicht lijkt.
In elk geval had de lezer domweg gelijk dat de tekening geen recht doet aan de werkelijkheid. Leg hem naast een foto en je ziet een heel ander publiek.
Cor
-8-  Cor:
Het aloude gezegde plaatjes vullen geen gaatjes.
Molf
-9-  Molf:
Ik zie vooral “lekkere wijven”, kontjes , lange benen en bossen haar.
De beproefde manier (vgl reclame) om iets aantrekklijker te maken.
Mathieu
-10-  Mathieu:
Ik tel 7 negroide mensen op deze afbeelding, voornamelijk op het “balkon” achter. - er vanuit gaande dat deze groep in zulke getalen vertegenwoordigd is mogen we constateren dat andere groepen die minder duidelijk herkenbaar zijn (lichter gekleurd, en dus minder goed te zien) ook ruimschoots aanwezig zijn.

Artist Impressions worden gemaakt om een beeld te geven van de toekomstige situatie, zonder politiek statement mee te geven. De Artiest gebruik vaak stockfoto's om zijn beeld te vullen (de mensen worden er gewoon ingeshopt.. als hij/zij meer grote foto's heeft van blanke vrouwen (welke in de reclame veel worden gebruikt inderdaad) is dit keurig verklaard.
Miep
-11-  Miep:
Pfffffff, vermoeiend zeg....
Gekke Henkie!
-12-  Gekke Henkie!:
Er staat wel een neger op de roltrap van metrostation CS! Met baard! En die neger gaat naar boven. Ergo, uiteindelijk komt deze neger uit op het stationeiland. http://www.stationseiland.a...

Het is wel een neger met pak aan (paars: ieuw!). Maar ja, het is station Lelylaan niet!
Paul
-13-  Paul:
Van een non-bijdrage
Dood in de pot bij Amsterdam Centraal?
Randgeval
-14-  Randgeval:
WAT een gezeur! Er staan zeker een handvol twijfelgevallen op die plaatjes. Wat wil Arnoud de Jong? Dat er tien negers in zogenaamd 'blackface' middenin de hal staan te tapdansen?? Ik vind het maar een suffe manier om reacties uit te lokken.
Flipper
-15-  Flipper:
Laat minister Vogelaar het beter maar niet weten, toch ?
Flipper
Arnoud de Jong
Zoals gezegd, het stukje was n.a.v. de signalering van een lezer en ik vond het inderdaad wel een opmerkelijk gegeven. Niets meer dan dat.

Inmiddels ontwikkelt de discussie zich op een tamelijk lachwekkende manier, allerlei mensen die blijkbaar met een loep de tekeningen afspeuren om toch maar vooral iemand te vinden die in de verre verte op 'een neger' of toch minstens op 'een twijfelgeval' lijkt. En als ze dan iets gevonden menen te hebben kan er zeker opgelucht vastgesteld worden: “Pfoe, ze kunnen ons tenminste niet van discriminatie beschuldigen!”

Ik wil het hier helemaal niet over de boeg van de discriminatie gooien. Het gaat mij eerder om het beeld dat de ontwerpers kennelijk van de werkelijkheid hebben. Een beeld dat sommigen hier in de discussie overigens blijkbaar óók wel als ideaal zien, gezien de moeite die wordt gedaan om e.e.a. te verklaren. Je zou bijna spreken van een 'betrapt' gevoel.
bart
-17-  bart:
Dag Arnoud,
Dit stukje is m.i. wel wat ver gezocht...
Andere, ik denk een veel belangrijker vraag is natuurlijk(en daar heb ik dan weer wat verstand van als 'vastgoeddeskundige': komt het er echt zo uit te zien, of worden we verblijd(?) met vreselijk veel reclame uitingen, schreeuwende borden van KFC, MC Do,Smul..,. en andere grote vastfoodgedrochten. Is de balie van NS nog wel vindbaar, waar is de stationspolitie, waar is de afd. gevonden voorwerpen, is er EHBO, en zo nog duizend vragen. Persoonlijk heb ik daar een hard hoofd in, omdat de chaos nu al dermate groot is dat geen vastgoed/project/manager/ uitvoerder/ etc. dat meer kan oplossen. Dat houdt in dat we uiteindelijk aan de 'behulpzaamheid' van het publiek ter plekke/ aldaar werkzame schoonmakers, baliemedewerkers en rondlopend 'blauw' overgeleverd raken, als alle automaten(dan waarschijnlijk ook opgeheven vanwege de chipkaart)het weer eens niet doen, en je een boete van 35¤ riskeert als je zonder papiertje in de trein stapt omdat die toevallig NU vertrekt.
Kortom: vroeger was alles beter ;). En hoe moet het dan met al die allochtonen(wat een klotewoord)en toeristen, die snappen er mogelijk nog minder van dan ik, of gaat die directie van de NS alles in 25 talen opschrijven? Sta je als stion wel direct in de top 10 van meest publieksvriendelijke stations....
Randgeval
-18-  Randgeval:
Ha, de discussie wordt inderdaad lachwekkend!

Jij suggereert dat het wereldbeeld van de ontwerpers enkel blanke mensen bevat. Vervolgens zeggen sommige lezers dat dat waarschijnlijk niet zo is. Om hen daarna van stiekeme racistische gevoelens te beschuldigen is dan toch wel heel bizar.
Randgeval
-19-  Randgeval:
(Mijn reactie is uiteraard tegen Arnoud, de schrijver van het artikel, gericht.)
Bart
-20-  Bart:
@Randgeval: gezien de staat van dienst van Arnoud en zijn hoogstens wat 'prikkelende inbreng' zou ik slechts willen opmerken dan dat makers van zgn. artists impressions (DTP'ers en vormgevers)meestal, zie andere reactie hierboven, gebruik maken van (sic!) amerikaanse databases/stock met plaatjes van mensen om in een dergelijk 3d beeld in te passen. Het zegt dus vooral wat over de vormgevers (reclamebureaus etc.) En daar kun je als NS/Prorail/Gem.Amsterdam hoogstens zeer kritisch naar kijken...
Arnoud de Jong
Ja, Randgeval, dat is wel duidelijk dat het tegen mij gericht was.
Ik suggereer niet dat het wereldbeeld van de ontwerpers blanke mensen bevat, ik signaleer dat dit (onbewust) zo is: we hebben het plaatje voor ons neus.
Lezers die zeggen dat het niet zo is, komen met voorbeelden die niet terug te vinden zijn op de tekeningen.
Ik beschuldig niemand van racisme, dat maak jij er nou weer van, maar ik lees wel enkele terloopse opmerkingen van mensen die verraden wat het ideaalbeeld volgens hen zou moeten zijn.
Maar goed, dit wordt een beetje mierenneuken allemaal, dus ik laat 't het liefst hierbij.
Randgeval
-22-  Randgeval:
Oké, laten we er inderdaad niet zo'n gare internetdiscussie van maken. Ik had je tweede opmerking bovenaan overigens niet gelezen, anders had ik wat minder fel gereageerd.

Toch uitkijken met het aan anderen toeschrijven van al dan niet bewuste foute gevoelens. Zeker als ze (in dit geval de ontwerpers) er niet op kunnen reageren.
Jan Westerhof
-23-  Jan Westerhof:
Op dit soort impressions zie je ook nooit dikke mensen (vetzucht is weg in de toekomst), niet of nauwelijks kinderen (voortplanting gaat in de toekomst via spontane deling), en geen ouderen (Oil Of Ulay heeft in de toekomst hét middel tegen veroudering dan toch gevonden), niemand heeft haast (in de toekomst rijden de treinen 100% op tijd - en iedereen komt ook netjes op tijd), en in de toekomst is het toerisme omgevormd zoals de politiek wenst: geen rugzakkers en groepen lallende Britten.
En in de toekomst is er een fashion police: je komt er alleen in als je netjes gekleed bent.
amsterdam87
-24-  amsterdam87:
Och och och wat een gemiep..
Blijkbaar heeft deze of gene niks te doen.
Miep
-25-  Miep:
Komkommertijd ?
Owen van Dijk
-26-  Owen van Dijk:
De werkelijkheid is wat minder racistisch van aard ;), vaak worden dit soort 'artist impressions' door een 3D-er gevisualiseerd, in opdracht van het architectenburo. Om gevoel van grootte/schaal te krijgen is het belangrijk dat er echte mensen in het ontwerp staan. Hier worden simpelweg kant en klare plugins voor het 3D programma gebruikt, bijvoorbeeld 'RealPeople' van ArchVision. Kijk bijvoorbeeld hier, allemaal verschillende soorten 'menschjes': http://www.archvision.com/C...

Die kan je dan gewoon in je 3D model slepen, en van welke camera standpunt je ook rendert, de hoek van deze mensen is altijd goed. Zo hoeft de 3D-er niet naderhand nog een keer met Photoshop allemaal mensen erin te gaan tekenen...
Arnoud de Jong
@Owen:
Kijk, zo'n reactie hebben we wat aan! Dit verheldert de zaken enorm.
En nu blijkt dat het allemaal natuurlijk weer op een koopje moest! Ze wilden geen geld uitgeven aan bijvoorbeeld dit pakketje:
http://tinyurl.com/6mqo6g
;-)
Owen van Dijk
-28-  Owen van Dijk:
@Arnoud wat ben jij nog laat op ;-)

En ach..met die 900 miljoen budgetoverschrijding voor de Noord/Zuidlijn hadden ze best wel een potje opzij kunnen zetten om extra gekleurde medemenschjes mee te visualiseren...
Pieter-Jan
-29-  Pieter-Jan:
Waarom zou Wilders dat mooi vinden? O, omdat het een racist is natuurlijk! Bedankt, Amsterdamcentraal, dat jullie dit niet nalaten te vermelden.
juriaan
-30-  juriaan:
Wat een ongelofelijk politiek correct zeik stukje, m.a.w. spijkers zoeken op laag water.
Maar meneer de Jong ik zie ook geen; junks,gehandicapten,daklozen,zwervers,toeristen etc etc. En inderdaad, Amsterdam Centraal, we zetten voor het gemak Wilders meteen maar even in de hoek als 'racist'.
Dit blog leeft op een kleine groep vaste bezoekers, altijd dezelfde namen en meningen, mij zie je hier niet meer terug!
Arnoud de Jong
@ Owen:
Ik was al vroeg op. ;-)

@Pieter-Jan & Juriaan:
Mijn excuses voor het beledigen van de Heilige Wilderianus uit Venlo!
Wél opmerkelijk dat zijn aanhangers kwaad worden wanneer je de man die zélf niet vies is van het beledigen van ministers, kamerleden, minderheidsgroepen en andersdenkenden eens een sneer geeft.
Overigens heb ik hem geen racist genoemd, maar goed, ik had er natuurlijk rekening mee moeten houden dat het populistenvolkje niet uitblinkt in genuanceerd denken.
Suffie
-32-  Suffie:
Wat mij opvalt is dat op die schermen geen enkele trein als vertraagd staat aangegeven. Dat lijkt me toch ook niet echt realistisch..!
def
-33-  def:
@ Arnoud de Jong is een ontzettende LUL
Arnoud de Jong
@def:

Zó kun je het natuurlijk óók bekijken!

(Normaal halen we dit soort reacties weg, maar deze wil ik bewaren) :-)
Suffie
-35-  Suffie:
Briljant en ontwapenend! ;-)
Kaal
-36-  Kaal:
Ik zie hier louter typisch Nederlandse namen reageren (op een *** van een 'def' na); wat zegt dat dan over deze discussie? Ik zie de relevantie niet van het topic en kan me voorstellen dan de schrijver zijn stuk probeert te verdedigen. Good luck, maar om dit op amsterdam centraal te publiceren vind ik erg ver gaan en erg vergezocht.
Arnoud de Jong
@Kaal:
Ja, dat zegt u nu wel, maar toch is dit soort discussies tegenwoordig razend populair!
Zie bijvoorbeeld de gevoeligheden van columnist Prem Radhakishun of het etnisch gesteggel rond de benoeming van een nieuwe wethouder.
Owen van Dijk
-38-  Owen van Dijk:
@Kaal

Als je mij in het echt ziet ( http://ohwhen.files.wordpre... ) dan zie je dat ik zelf ook een mooi kleurtje hebt. Dus nou op (achter)namen af te gaan lijkt me beetje kort door de bocht...of moet ik zeggen racistisch :p
yanny scutt
-39-  yanny scutt:
Arnoud, ik vraag me af of er niet een soort reclame psychologie achter zit. Zo van: Als wij een mooi modern station laten zien met mooie moderne mensen, dan MOET het lukken...(ik denk dat dat het geval is.)

Je kunt je vervolgens afvragen of dat erg is natuurlijk. Persoonlijk zie ik burka en hoofddoek graag verdwijnen in de toekomst, dus stoor ik me zeker niet aan dat toekomstbeeld!

Maar ik begrijp je wel, want er wordt wat afgemanipuleerd via dat soort reclame om 'de geesten rijp te maken '. Massa-psychologie toepassen via beelden, daar zijn hele boeken over geschreven en het is een erkende wetenschap. Groetjes, Yanny
Suffie
-40-  Suffie:
Ik vind de RealPeople uitleg eigenlijk realistischer dan de complottheorieën die aan de hand van deze observatie zouden kunnen worden ontwikkeld.

Maar goed, ik lees hier ook meer een terloopse observatie om de mondhoeken te krullen dan een aanklacht tegen schrijnend maatschappelijk onrecht..
Dante Allegro
-41-  Dante Allegro:
Wat een gezeur, echt zoeken van spijkers op laag water. Hoe wil je dan een neger aangeven? Die mensen hebben alle kleuren bruin. Hoe een moslim? Niet alle mannen hebben Mohammedbroeken aan en een relibaard tot op hun borst.

Heb je wel een het ANWB-bord gezien dat een winkelcentrum aangeeft? Nou, dat zijn natuurlijk abstracte borden en tekens en sympbolen maar bij de ANWB is het de vrouw die de boodschappen draagt. Let er maar eens op. Er hangt er een boven de Gooise Weg verwijzend naaar winkelcentrum De Amsterdamse Poort.
Suffie
-42-  Suffie:
Ik rust mijn kaas...
tripleX
-43-  tripleX:
Arnoud doet niet moeilijk, de ontwerper doet moeilijk.
Bedrijven die zoiets maken weten echt wel dat het mensen opvalt. Ik kan moeilijk geloven dat er per ongeluk of toevallig zoveel witte poppetjes worden gebruikt. Ze zullen echt wel poppetjes in alle soorten en maten in voorraad hebben.
Als je kinderen zou vragen CS-publiek weer te geven zou het er al realistischer uitzien.
Cor
-44-  Cor:
@TripleX, misschien moeten ze dat inderdaad voortaan maar eens doen, kinderen de opdracht geven een visualisatie van een nieuw plan te maken. Wie weet kunnen de “grote jongens/meisjes” van die ontwerpburo's daar nog heel wat van leren.
Bram Schlosser
-45-  Bram Schlosser:
Blijkbaar had de schrijver geen inspiratie voor een stukje, want dit is natuurlijk beneden aller peil. Dit gaat zo nergens over, ik kan me bijna niet eens voorstellen dat de schrijver dit serieus meent. Dit riekt naar stemmingmakerij, hou ik niet zo van.
Herbert
-46-  Herbert:
Ik heb het al eens aan de stok gehad met een architect omdat ik opmerkte dat op zijn artistimpressions je nooit verkeerd geparkeerde fietsen zite, hondenpoep, zwerfvuil, graffiti e.d. Hij vond dat niet leuk....
Arnoud de Jong
@Bram:
Maar in uw ogen kan niemand het ooit goed doen, dus dat kunnen we niet als maatstaf nemen. U vindt iets beneden alle peil, vindt dingen ontzettend flauw, generaliserend, inspiratieloos, kortom: u ergert zich aan alles.
Ik vrees dan ook dat bij u de antenne ontbreekt om zo'n stukje wat luchtig op te pikken en daarbij toch de serieuze ondertoon eruit te distilleren.
Want zoals ik in een eerdere reactie zei: op andere terreinen bestaan er wel degelijk gevoeligheden als het gaat om etnische verhoudingen.
Bert
-48-  Bert:
Mensen, ach, ik vind het zeker wel een interessant stukje en sluit me graag bij Arnoud aan dat je in ieder geval een dergelijk vraagstuk op de digitatle tafel mag leggen. Persoonlijk zou ik er verder niet teveel achter zoeken. Kan me goed voorstellen dat het voor de artiest voornamelijk om zijn ontwerp gaat en minder om de mensen die erin voorkomen, wie weet, is een van 'de artists' zelf een allochtoonse man/vrouw, zou me niet verbazen.

Verder, ik vindt het goed dat het stationsplein wordt aangepakt en de ideeen stemmen mij gunstig. Natuurlijk zullen er kinderziektes zijn maar ik heb zo'n idee dat we met dit straks nieuwe centraal de toekomst wel tegemoet kunnen. Goed dat die bussen naar de achterzijde gaan, het autoverkeer omgeleid wordt. Ook het idee om er qua impressie een eiland van te maken staat me erg aan.

Nu het Leidse en Rembrandt nog :(.. zodat multicultureel Amsterdam daar misschien eens iets meer van kan gaan genieten..
Manfred
-49-  Manfred:
@Bert, ooit de afgelopen jaren zelf nog op rembrandtplein en/of leidseplein geweest? Moet je eens zien hoe multicultureel uitgaand Amsterdam is! Ik zou zeggen, ga eens kijken.
lale elmasulu
-50-  lale elmasulu:
Reactie verwijderd. Reacties moeten in het Nederlands. Zie regels voor discussie.
lucas
-51-  lucas:
Onzin dit, zelf in Brazilie en Azie zijn alle veel reclames en dit soort dingen met blanke mensen.
Alleen in derland moeten we opeens overal een probleem van maken, waarom?
RudiPensionado
-52-  RudiPensionado:
Vreemde discussie en ik deed niet eens mee!
Arnoud de Jong
Zo zie je maar, Rudi, niemand is onmisbaar. ;-)
Henk
-54-  Henk:
Doe me een lol en ga ergens anders op letten.
Bart
-55-  Bart:
@RudiPensionado: en ik maar denken dat je je, net als ik, overal mee bemoeide...
@ mevr. Lale Elmasulu: tja, ik ben toch wel benieuwd naar je/uw reactie, misschien toch nog even reageren, Lutfen! (= a.u.b.)
Arnoud de Jong
@bart:
Het kwam neer op een uitgelaten steunbetuiging aan het Turkse voetbalelftal, voor zover ik het heb kunnen ontcijferen. ;-)
Weinig kans dat we die meneer of mevrouw hier nog terugzien.
Tamara
-57-  Tamara:
Ga werk zoeken
Khalid
-58-  Khalid:
Arnoud, wat zit je nou te zeiken man, politiek-correcte suffert.
Mensen zoals jij verspillen zoveel tijd en middelen met dit soort brave onzin. Ga eens schrijven voor Greenpeace, dat soort bedrijven hebben vertegenwoordigers nodig, de multiculturele samenleving niet. Niet meer doen.
Suffie
-59-  Suffie:
Begrip is een semantisch ondergewaardeerde uitdrukking...
Lisa
-60-  Lisa:
Er lopen niet elke seconden een allochtoon op het C.S. van Amsterdam. Waarom maakt men nou druk?
bart
-61-  bart:
@ Khalid: wees blij dat er mensen zijn die zich 'bemoeien' met de muliculturele samenleving, anders hadden we hier allang een 'Kukuxclan' of een 'SS'gehad.. Er zijn helaas nog veel te weinig mensen die zich solidair of verbonden voelen met andere mensen die niet exact hetzelfde eruitzien, denken of geloven als zijzelf... Wees blij dat er mensen zijn die samen bouwen aan de multiculturele samenleving (en dat heeft helemaal niets met al dan niet politieke correctheid te maken!)Als de muliculturele samenleving geslaagd is, heeft Greenpeace het ook een stuk makkelijker (doordenkertje!)
Liesbeth Visser
-62-  Liesbeth Visser:
Arnoud en andere geïnteresseerden
Ik heb Arnoud de Jonge attent gemaakt op de artist impressions op en van het centraal station en hem gevraagd vanuit zijn positie aandacht te geven aan deze visuele informatie.
Ik zou graag zien dat de N.S. deze weergaven vervangt tot een trotse weergave van wat het C.S. is: een verzamelplaats van in- en uitgaande gasten van de stad.
Mijn geuite observatie heeft niets te maken met maatschappelijke vraagstukken die op een persoonlijke keuze gebaseerd zijn, zoals kledingkeuze, leefstijl of inzichten, maar met de keuze van de N.S voor deze artist impressions. Deze keuze laat onbewust een suggestie zien, die, naar ik hoop en vermoed, niet beoogd is. Toen ik op het station de de artist impressions stond te bewonderen, werd ik mij plots bewust van de kleur van de poppetjes. Ik keek om mij heen en zag dat driekwart van de mensen een ander tintje had en ik dacht: als ik dit zie, ziet iedereen het. Schaamtevol en ongemakkelijk heb ik het station verlaten. Mijn bevindingen heb ik de N.S. laten weten en persoonlijk hoop ik dat ze er aandacht aan besteden.
Arnoud, je hebt aan mijn verzoek gehoor gegeven en hebt mijn “boodschapper” willen zijn. Het is gezien de soms heftige reacties geen gemakkelijke taak geweest. Veel dank hiervoor.
Arnoud de Jong
@Liesbeth Visser:
Geen dank, graag gedaan en heftige reacties trek ik me niet aan. Je moet tenslotte tegen een stootje kunnen als je op een weblog schrijft. Daarnaast zijn de stevige typisch Amsterdamse reacties ook dikwijls een bron van vertier. Ik ben er blij mee. ;-)
Suffie
-64-  Suffie:
Achja, het is natuurlijk wel zo dat je minder geweld tegenkomt met alleen maar witte mensen op Centraal.
RudiPensionado
-65-  RudiPensionado:
blijkbaar is het def: toegestaan om beledigingen aan het adres van de schrijver te plaatsen.
Volgens mij is dit meten met twee maten want anderen reactie's die beledigend van aard zijn worden verwijderd conform de regels.
Waarom werd er in dit geval van de regels afgeweken?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.