Home > > Woningbemiddelaar Nuadam is vergunning kwijt

Woningbemiddelaar Nuadam is vergunning kwijt

Amsterdam - Uit een bericht van het ANP blijkt dat de vergunning van woningbemiddelaar Nuadam door de gemeente Amsterdam is ingetrokken. Nuadam moet zijn activiteiten per direct staken.
Dit maakte wethouder Tjeerd Herrema van volkshuisvesting vandaag bekend.
De zaak kwam aan het rollen door berichtgeving hierover op Amsterdam Centraal. Uit ervaringen van correspondent Thijs Roes bleek dat Nuadam zijn advertenties van andere websites haalde. Dit gebeurde zonder medeweten van de oorspronkelijke adverteerder.
Volgens Herrema wekte het bedrijf ten onrechte de indruk dat het beschikte over een eigen aanbod van huizen en appartementen.
Na de berichtgeving op Amsterdam Centraal dreigde Nuadam met een kort geding. Zoals verwacht kwam het daar echter niet van.

Gerelateerde artikelen:
Ook als verhuurder kun je worden genaaid - Thijs Roes
Nuadam gaat ons kapotprocederen - Arnoud de Jong

achttien reacties op "Woningbemiddelaar Nuadam is vergunning kwijt"

sf
-1-  sf:
en terecht...
Dr.D
-2-  Dr.D:
So!
Nu dat spamfilter hier nog!
(De engelse taal kan hier niet!)
Wie is de volgende?...
daniel s
-3-  daniel s:
goed gedaan thijs!
Robin
-4-  Robin:
Proficiat mensen van AC. Dat hebben jullie goed gedaan! Nu hopen dat er meer van dit soort zaken boven tafel komen.
Kan Herrema jullie niet even feliciteren via dit blog? Staat er in het bericht van Herrema dat dit via AC aan het rollen is gebracht? Jullie verdienen publiekelijk deze lof.
John Zwart
-5-  John Zwart:
Tja, eigenlijk logisch dit einde.
Maar ik ben er niet gerust op, dat de 'meneer' achter Nuadam uit de roulatie verdwenen is. De ervaring leert dat een waterbed zijn inhoud verplaatst naar de plek waar er geen druk wordt uitgeoefend.
Hij is ongetwijfeld alweer naarstig opzoek naar een nieuw “gat in de markt”
tjeerd herrema
-6-  tjeerd herrema:
dank amsterdam centraal voor de oplettendheid. met burgerinformatie kan de handhaving aan de slag en zie het resultaat
wethouder tjeerd herrema
Jan Westerhof
-7-  Jan Westerhof:
Nu krijgt nuadam.nl waarschijnlijk een dwangsom opgelegd. Voor bemiddeling zonder vergunning kan dit oplopen tot E 40.000.

Een nadeel van een dwangsom is wel dat ze de illegale activiteit gewoon kunnen staken (dan hoef je nl. de dwangsom niet te betalen) en met een andere naam/website/B.V. weer opnieuw beginnen.
Het zou dus goed kunnen dat dezelfde activiteit snel weer ergens anders opduikt.
Dr.D
-8-  Dr.D:
Een beetje internet handigheid ?
En het verhaal draait opnieuw ...
Bart
-9-  Bart:
Aardig dat de Dienst Wonen op redelijke termijn 'gereageerd' heeft, maar zonder veel 'lawaai' van AC had deze oplichter nog jaren kunnen doorgaan. (Lees ook mijn laatste reactie in “Nuadam gaat ons kapot procederen”) Maar er is geen enkele garantie dat dit 'bedrijfje' ook daadwerkelijk stopt. Ik vind dat de Dienst Wonen ernstig de hand in eigen boezem moet steken en veel meer controles bij de op hun website vermeldde verhuurbedrijven moet doen (ook de gewone kamer/appartementenverhuurders), want er zit veel te veel kaf onder het koren....
Bart
-10-  Bart:
@ Tjeerd Herrema: Beste wethouder, kunt u in dit soort voorkomende gevallen de Dienst Wonen niet wat meer aansporen tot zelfstandig onderzoek, ik bedoel dat deze dienst bedrijven die zich aanmelden als verhuurder/bemiddelaar beter screent op integeriteit en ondernemerskwaliteiten, bijv. via de KvK en een financieel jaaroverzicht etc. ?
Wouter
-11-  Wouter:
En hoe zit dat nou met Altijd Wonen? Die bieden ook van alles en nog wat aan, zonder dat daar iets van terecht komt..

Zo hebben zij om de haverklap een “Studio aan het Spui” (foto is in feite van een pakhuis in de Spuistraat, ter hoogte van Magna Plaza), én een “klein tweekamer appartement aan de Lindengracht”.. Beiden voor maar 450 euro.. Onmogelijk, natuurlijk.n.b.: dit presenteer ik als feit noch smaad en dit zijn slechts mijn persoonlijke bevindingen, eigen mening, enz enz.
Thijs Roes
-12-  Thijs Roes:
Ik beschouw mezelf niet als een activistische journalist, maar ik ben blij dat ik heb kunnen helpen.

Helaas zijn er nog meer misstanden op de woningmarkt. Als ik terug ben van m'n reis hoop ik er vaker over te kunnen schrijven.

Voor nu groeten uit Colorado. :)
J. Kok
-13-  J. Kok:
Is bij jullie inmiddels bekend dat op hetzelfde adres als Nuadam inmiddels het bedrijf Huurkamermakelaar.com gevestigd is? Het lijkt er heel sterk op dat dit bedrijf de opvolger is van Nuadam. Zie ook de site van Vara Kassa online en Tros Radar. Werk voor de gemeente wellicht?
J. Kok
-14-  J. Kok:
Nadat ik even verder op de site kijk zie ik intussen dat ik niet de enige ben die dit al was opgevallen.
Kees
-15-  Kees:
Huurkamermakelaar.com / http://www.hkm-hwm.com/shop zal inderdaad een doorstart zijn. Zoals kassa en radar al aangeven lijkt het erop dat wederom mensen worden opgelicht.
Altijd Wonen
-16-  Altijd Wonen:
In reactie op de reactie van Wouter:18 oktober 2008 19:21 uur!

De studio's op de Spuistraat worden verhuurt voor ¤ 410,= inclusief en niet ¤ 450,00. Nee het is niet onmogelijk, deze studio's worden verhuurt volgens het puntensysteem. Het is een kleinschalig appartementen complex waar 10 appartementjes zijn gesitueerd.
Bart
-17-  Bart:
@ Altijd Wonen: nomen est omen, gaat in dit geval niet op... De late reactie geeft aan dat Nuadam weer eens een doorstart heeft gemaakt.... En 410 E voor 20 m2 is toch niet echt 'te geef', dacht ik zo, en als ik daar huurder was, was de huurcommissie al 410 keer ingeschakeld...
de uil
-18-  de uil:
op reactie op jan westerhof. dit is dus ook precies wat ze hebben gedaan. alleen dan in een andere aangepaste vorm inderdaad. ze doen het nu even gemakkelijk en dunnetjes over op de site http://www.kameradvertentie... ongelooflijk dit.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.