Home > > Maserati te koop!

Maserati te koop!

Bron: Wikipedia
Amsterdam - Eindelijk weet ik hoe je de naam Rochdale uitspreekt. Tenminste, ik hoop maar dat de pratende media het allemaal goed zeggen. Dat is dan het enige voordeeltje dat we te danken hebben aan die kwestie rond bestuursvoorzitter Möllenkamp.
Ik zal namelijk vast niet de enige Amsterdammer zijn die 'Rochdale' gewoon op z'n Nederlands uitsprak. Logisch, want wat zou een volkswoningbouwer moeten met een Engelse naam? Dat geeft maar afstand tot de doelgroep.

Het 'echte' Rochdale schijnt een plaats in Engeland te zijn, gelegen aan de rivier de Roch. In de wikipedia staat dat de naam uitgesproken wordt als 'rotsjdeel'.
Maar ondertussen heb ik nog steeds geen flauw idee waar de woningcorporatie zijn naam vandaan haalt. Je zou bijna zeggen: slaat allemaal nergens op.
Wat ben ik trouwens blij dat ik geen woning huur bij Rochdale. Als de grote baas daar in een Maserati blijkt rond te rijden, ga je als huurder toch heel anders tegen de jaarlijkse huurverhoging aankijken.
Alle tekenen wijzen erop dat bestuursvoorzitter Möllenkamp ten prooi is gevallen aan een ernstige geestelijke ongesteldheid. De symptomen van grootheidswaanzin en schaamteloze zelfverrijking komen we veelvuldig tegen in de vastgoedsector, want het is blijkbaar besmettelijk. Maar het is natuurlijk pas écht hopeloos met je wanneer je speculantje gaat spelen terwijl je geacht wordt de publieke zaak te dienen. Betaalbare woningen bouwen en beheren voor de gewone mensen, dat werk. Maar dat vond meneer kennelijk te saai en te ordinair.

Bij dergelijke affaires raak ik altijd direct gefascineerd. Hoe denkt zo'n man? In welke waanwereld leeft hij? Is hij nog wel toerekeningsvatbaar te achten? Hoe had hij gedacht ermee weg te komen? Hoe brengt hij in zijn gedachtegang het dubieus gegoochel met andermans miljoenen in overeenstemming met zijn maatschappelijke opdracht?
Die is namelijk in de eerste plaats: 'goede en betaalbare huisvesting bieden aan mensen die zelf niet of onvoldoende in staat zijn een woning te vinden'. Dat staat althans duidelijk op de website van Rochdale.
Daarnaast richt de corporatie 'zich ook op andere doelgroepen, b.v. door het aanbieden van koopwoningen en duurdere huurwoningen'.
Misschien ligt in dat laatste wel de kiem van alle verloedering.

De heer Möllenkamp is zich ondertussen van geen kwaad bewust. Hij gaat zijn ontslag aanvechten bij de rechter.
Misschien moet ik hem maar een klein fruitmandje sturen, iets met drie druiven en een trosje zure rode bessen.
Want het gaat helemaal niet goed met hem...

tien reacties op "Maserati te koop!"

Vinus
-1-  Vinus:
Waarom staat iedereen erbij te kijken en doet niets? Dat deze man door vastgoederitis bevangen was wist iedereen die met deze meneer werkte. Net als meneer Van Tartwijk, die aan de Zuidas aan het klooien was, met grote Joop van den Ende. Dat was al vanaf dag een onzuivere koffie.

Durft niemand dan zijn b*k open te doen? Zijn Nederlanders dan toch de grootste meelopers? Of kan het werkelijk niemand schelen?
Gerard
-2-  Gerard:
Vinus, wat dacht je ervan dat er veel meer mensen zijn die ook van deze “ koek” snoepen? Wie zijn mond opendoet ligt eruit. Tja, aangezien iedereen graag mee wil blijven doen, blijven de meeste angstvallig stil in een hoekje zitten. Ik snap nog steeds niet waarom het alleen bij een onderzoek Rochdale blijft. Het zou goed zijn als alle woningcorporaties welke de afgelopen drie jaar enorm zijn gefuseerd eens kritisch doorgelicht zouden worden. Ik zou dan vooral eens kijken naar wie er eigenlijk binnen de kortste keren directeur is geworden en wat de salarissen zijn. Ik durf te wedden dat dat schrikken zal zijn. Maar, wat kunnen huurders hiertegen doen? Het zal toch moeten komen van mensen binnen die organisaties die een boekje open durven doen. Of misschien van oud medewerkers die om wat voor reden dan ook weg zijn gegaan. Het zou oo wel eens erg plezierig zijn als duidelijk werd hoe de politieke lobby's lopen vanuit de woningcorporaties. Daar mag ook wel meer transparantie in komen. In het vorige artikel op dit weblog staat genoeg hierover te lezen.
John Zwart
-3-  John Zwart:
gelegenheid maakt de dief.

algemene uitspraak die minstens een eeuw oud is.

beste bewijs hoe ongelooflijk dom de mens is, die nooit iets leert van het verleden.
Benno
-4-  Benno:
Je hebt criminelen die gewoon in de onderwereld opereren. En sommigen krijgen het voor elkaar in de bovenwereld. Meer aanzien, maar groter risico. Kwestie van afweging maken dus.
O. Schmidt
-5-  O. Schmidt:
Weet je wat ik niet begrijp?

De hele Wallen worden opgedoekt omdat de gemeente zegt geen zaken te willen doen met zogenaamd 'criminele' ondernemers. Ondernemers waarvan niet eens bewezen is dat ze crimineel zijn worden uit hun panden gekocht.

Tegelijkertijd doet de gemeente op bijvoorbeeld de Zuidas zaken met tal van vastgoedmaffiosi, malafide projectontwikkelaars en allerlei andere fraudeurs die de samenleving voor grote bedragen oplichten en rechtstreekse banden hebben met de onderwereld...

Die kneuzen bij de gemeente hebben hun geloofwaardigheid verloren.
Dr.D
-6-  Dr.D:
Had het niet beter kunnen verwoorden, even samengevat...
Walter
-7-  Walter:
Tja, PvdA. Onderhand is deze club nog moraliserender geworden dan het CDA. Links lullen en rechts beuren.
Ro
-8-  Ro:
Ik vermoed dat de naam te maken heeft met de “Rochdale principes” : een stelsel principes in gebruik door coöperaties.

http://en.wikipedia.org/wik...

Of de Rochdale coöperatie (of haar voormalige directeur) zich wel aan deze principes gehouden heeft is maar de vraag...
carl
-9-  carl:
Je spreekt het dus uit als “Richdale”...
Bart
-10-  Bart:
@ carl: in dialect zoiets als “rich, nietdele” bedoelde je dat soms?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.