Home > > Schrijvers gezocht!

Schrijvers gezocht!

Schrijven voor AC!
Als u denkt: het is hier af en toe een beetje stil, dan geef ik u gelijk. Het aantal schrijvers voor Amsterdam Centraal is namelijk de laatste maanden behoorlijk gedaald. Niet omdat die schrijvers het niet leuk meer vonden, maar doordat er andere prioriteiten in hun leven kwamen. Zoals het verhuizen naar een andere stad, het krijgen van een kind of het krijgen van een veel drukkere baan.

Hoog tijd dus om weer eens een (extra) oproep te plaatsen: kom schrijven voor Amsterdam Centraal.
U mag dat doen op regelmatige basis als vaste correspondent.
U mag ons ook af en toe een artikel sturen, wanneer u zich niet wilt binden.
Helaas moeten we er wél op aandringen dat u een redelijk goed geschreven stukje inlevert. U zult begrijpen dat we ons niet kunnen permitteren onze schaarse tijd te besteden aan het rechtbuigen van kromme zinnen.
Maar laat u niet afschrikken door deze voorwaarde, u kunt het vast.

U mag over alles schrijven, zolang het maar interessant is voor anderen en het over Amsterdam gaat: nieuws, informatie, meningen, politiek, verkeer etc.
Liever geen herinneringen uit 'de oude doos', daar zijn andere sites voor.

De lange winteravonden zijn altijd goed voor de creativiteit, dus wat houdt u tegen? Stuur uw bijdragen naar amsterdamcs [at] googlegroups.com
Doe er bij voorkeur een digitale foto bij, zodat we die bij het artikel kunnen zetten. Denk erom: geen foto's waarvan u de rechten niet heeft.

Als u zelf niet wilt of kunt meewerken aan Amsterdam Centraal, vraag dan het schrijftalent in uw omgeving.
Zegt het voort!

vijftien reacties op "Schrijvers gezocht!"

Arnoud de Jong
Ik ga er wéér over denken.... ;-)
John Zwart
-2-  John Zwart:
Ik herinner me je open invitatie, maar toen vond ik ook dat ik me niet op de voorgrond mag dringen. Ik woon immers allang niet meer onder de rook van/in Amsterdam.
Ik kom er nog wel heel vaak en geef mijn ogen dan goed de kost.
Een enkele keer een artikeltje, geheel vrijblijvend? Als dat geoorloofd is?
Theo
-3-  Theo:
Helas, ic kaan neid skrijfen.
Arnoud de Jong
@John: dat is geoorloofd.
Rutger
-5-  Rutger:
{Niet Amsterdammers maar wel fan van Amsterdam mensen ook gewenst?}
Arnoud de Jong
@Rutger:
Voor jou wil ik wel een uitzondering maken. Ik moet je alleen wel waarschuwen dat je hier niet de heldenstatus zult hebben die je in de rest van het land geniet. ;-)
En het moeten natuurlijk zinnige stukken zijn, de lat ligt hier hoog. ;-)
Victor Cijs
-7-  Victor Cijs:
Beste Arnoud
Ik vind het leuk om regelmatig iets te schrijven over reclame in Amsterdam. En dan vooral leuke, opvallende, opmerkelijke dingen. Met een foto van het billboard, advertentie (in Parool of hah krant) of spectacular erbij. Mag dat rechtentechnisch? En vind je dat leuk? En in welke frequentie wil je dat?
Victor Cijs (reclameman, zie ook http://www.stopkracht.web-l... en http://www.stopkracht.nl)
Arnoud de Jong
@Victor:
Zelf vind ik het wel een leuk idee. Of het rechtentechnisch mag weet ik eerlijk gezegd niet. Hebben reclamemensen daar niet zelf meer verstand van? ;-) Logisch geredeneerd zou ik zeggen dat als iemand iets in de openbare ruimte adverteert, hij dan ook moet dulden dat wij die openbare ruimte weergeven met alles wat erin is.
Wat foto's betreft: hiervoor moet ik even toestemming hebben van onze huisfotograaf, Thomas Schlijper.
Stuur ons eventueel een mail met daarin een voorbeeldartikel. Want de nadruk moet toch liggen op het schrijven.
Bart
-9-  Bart:
@Arnoud, ik had al zo'n gevoel: welke 'idioot' gaat nu voor nop en de kat z'n * leuke stukjes voor AC zitten schrijven op een zondagachternamiddag... En als de reacties nu spetterend, geestig of gewoon aardig waren, hoogstens wat corrigerend, belerend of badinerend, dan doe je het tenminste ergens voor, maar steeds maar weer horen dat het 'nergens op slaat', alle linkse sokken of rechtse ballen maar gauw moeten opsode***, F*** of erger etc., of dat je stukje kant nog wal raakt (de meest beschaafde reactie), dat hou je toch geen 10 jaar vol? Ik geef AC groot gelijk, of stoppen of regels opstellen zoals de NRC dat bijvoorbeeld doet: Naam en voornaam, geboortedatum, sofinr. en telefoon (evt.van ouders indien minderjarig): heb je wat raars geschreven: onmiddelijk een politie-inval of een rechterlijk dwangbevel:-)) Scheelt i.i.g. een hoop spammers, maar of de discussie er nu sprankelender door wordt?
Hoop dat er wat Amsterdammers opstaan met enige geestelijke bagage, en een helder oog voor bijzondere situaties, onrecht of vreemd bestuurlijke dwalingen, komt het misschien toch nog goed met AC!
Arnoud de Jong
Ach Bart, ook dát zal na de volgende verkiezingen wel beter worden...
sanne
-11-  sanne:
Theo, dat was reeds bekend. ;-)
Theo
-12-  Theo:
sanne, je doet m'n hartje auw. ;-)
Bart
-13-  Bart:
@ suffie: meen je dat nou echt? (van die betere en diepgaander discussie bedoelde ik)Zie correspondent Theo,mag ik dan even braken? dank u..
Arnoud de Jong
Bart, ik heb begrepen dat de uitkomst van de komende verkiezingen een oplossing voor álles gaat betekenen, inclusief de invulling van de vacature bij de toppers...
Bart
-15-  Bart:
@ Suffie: Wat let ons om die verkiezingen gewoon op Sinterklaasavond 5 december te houden, allemaal stemmen via internet, eerst de toppers, dan de politici, krijgen we toch nog een 'heerlijk avondje. De PVV'ers zullen waarschijnlijk wel op de toppers stemmen....

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.