Home > > Nieuwe kauwgomballenautomaten

Nieuwe kauwgomballenautomaten

Slotervaart - Vorige week kreeg ik post van het stadsdeel Slotervaart. Dat is altijd linke soep, want meestal is zo'n brief de voorbode van veel ongemak. Dit keer was het echter een verheugend bericht. Het betaald parkeren in onze buurt was nogmaals uitgesteld wegens het niet leverbaar zijn van parkeermeters. Het wordt nu 1 juli.

Maar nóg verheugender was het feit dat we ultra-moderne parkeermeters zouden krijgen! Niet van die omgebouwde kauwgomballenautomaten waarover ik in december klaagde, nee, apparaten met een aanraakscherm! Tevens zouden de reeds geplaatste kauwgomballenautomaten worden verwijderd en eveneens worden vervangen door nieuwe.
Ik zou nu de illusie kunnen koesteren dat stadsdeelwethouder Paulus de Wilt mijn klachten van enkele maanden terug heeft gelezen en direct actie heeft ondernomen. Maar in het Parool van afgelopen zaterdag las ik dat de draaiknopautomaten in andere stadsdelen al langer een bron van ongenoegen waren.
In elk geval is de zaak nu hopelijk opgelost.
Tóch blijf ik nog wel met een paar vraagjes zitten...
In andere stadsdelen zijn de irritante automaten soms al sinds 2005 in gebruik. Waarom heeft het zo lang moeten duren voordat men het licht zag? Wie is verantwoordelijk voor de oorspronkelijke aanschaf? Is deze persoon inmiddels veiligheidshalve weggepromoveerd voordat hij onze stad nog meer geld gaat kosten?
De reeds geplaatste automaten in Slotervaart zijn fonkelnieuw. Wat gaat ermee gebeuren nadat deze zijn vervangen? Kunnen we die nog verkopen aan kleine landjes met korte kentekentjes of gaan ze een regelrechte verliespost opleveren?
En tot slot de belangrijkste vraag: waarom wil de overheid toch zo nodig ons kenteken weten als we parkeren?

acht reacties op "Nieuwe kauwgomballenautomaten"

ThomasS
-1-  ThomasS:
Ik heb laatst een vriendin op straat op m'n kleine iPhone-schermpje aangemeld bij Park-Mobile. Dat ging sneller dan met die draaiknop een kaartje proberen te kopen.
Kenteken is nodig denk ik zodat de controleurs kentekenplaat kunnen scannen om te zien of er betaald is.
Arnoud de Jong
Deze trage draaiknopautomaten zijn in 2009 geplaatst in Westerpark. Worden deze ook vervangen en inderdaad wie draait voor de kosten op?!
John Zwart
-3-  John Zwart:
Ach, een stad waar men een metrotunnel aanschaft voor de prijs van vier, wie maakt zich daar nog druk over de kosten van een miskoop parkeermeters?
En Thomas heeft het juiste antwoord, de controleurs kunnen gewoon achter hun stuur blijven zitten en langzaam langs de geparkeerde auto's rijden zonder zich uit hun stoel te behoeven verheffen. Scannen is het antwoord in deze bigbrothermaatschappij, duidelijk toch?
Obesitas in opmars.
Bernd
-4-  Bernd:
Het is niet te hopen dat de aanraakschermen van dezelfde fabrikant zijn als die in de GVB-oplaadautomaten voor de OV-chipkaart. Je zou van schrik terugverlangen naar die kauwgomballenautomaten...
Insider
-5-  Insider:
Desbetreffende parkeerautomaten zijn destijds, tegen alle adviezen van haar ambtenaren in, gekocht door mevrouw Ans Rietstra, toenmalig directeur Stadstoezicht, tegenwoordig korpschef Noord Holland Noord van de politie.Mevrouw liet zich sinds haar aantreden bijstaan door een bureau externe adviseurs omdat ze haar eigen ambtenaren niet vertrouwde.Menig proefmodel is destijds getest, maar de winnaar stond al vast, namelijk het merk dat door de externen werd geadviseerd.Na haar vertrek in 2007 nam ze haar “roversbende”mee naar Alkmaar alwaar ze nu ongetwijfeld ook weer de ruif leegroven.Uiteindelijk is het oorspronkelijk afgewezen model parkeerautomaat(met aanraakscherm)toch in productie genomen omdat er plotseling een directeur zat die wel naar eigen (technisch)personeel luisterde.Ik hoop u voldoende te hebben geinformeerd!
Paulus de Wilt
-6-  Paulus de Wilt:
Goh, waar zou het idee van Arnoud nou vandaan komen dat ik niet naar hem zou luisteren? Sinds de invoering van het kentekenparkeren klaag ik - namens vele gebruikers in Slotervaart - steen en been over deze automaten en wil ze eigenlijk niet hebben. Probleem is dat Stadstoezicht daarover ging. Tegenwoordig is dit bij dIVV neergelegd en de nieuwe automaten zullen van die touchscreen gevallen zijn. Helaas zullen we daar even op moeten wachten wegens leveringsproblemen. Voor een groot deel van dat gebied heel vervelend, want de overlast is stevig.
Oh ja, waarom wil de overheid uw kenteken weten. Heel simpel: ter controle of u wel betaald heeft. De database van de betalingen is tegenwoordig gekoppeld aan uw kenteken en zo wordt het gecontroleerd. Veel makkelijker (voor u en Cition - dat is de nieuwe naam van Stadstoezicht) dan met bonnetjes achter de ruiten.

Paulus de Wilt (stadsdeelwethouder Slotervaart)
Jochem Floor
-7-  Jochem Floor:
Echter, sommige mensen maken jegens Cition en haar opdrachtgever aanspraak op een klein beetje privacy. Dat gemak zal dus moeten wijken.
Arnoud de Jong
Ik ben blij te vernemen dat ik met mijn grote wijsheid toch nog enige invloed blijk te hebben op ons stadsbestuur. Daar kan de wereld alleen maar beter van worden, vooral in onze eigen buurt.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.