Home > > Een knuffeldier als burgemeester

Een knuffeldier als burgemeester

Foto: Arnoud de Jong
Amsterdam - Ik was enige weken buitenslands en ik was al bang dat men buiten mijn medeweten een burgemeester in Amsterdam zou benoemen.
Maar gelukkig kon ik bij terugkomst lezen dat dit op z'n vroegst pas 23 juni het geval zal zijn.
Ik kan dus nog wat invloed uitoefenen door openlijk een kandidaat te ondersteunen.
Laat ik zeggen: Annemarie Jorritsma (VVD).
Zij moet burgemeester worden.
Aanvankelijk was ik er fel op tegen, maar een weekje verblijf in Tirol heeft mij tot een geheel ander inzicht gebracht. Het zal de kneuterige omgeving zijn geweest.
Ik zal u vertellen wat mijn overwegingen waren.
Elke stad of regio heeft een symbool nodig om zich naar buiten toe te profileren. Opmerkelijk vaak is dat een knuffeldier. Zo word je in Zweden of Finland doodgegooid met knuffel-elanden in alle soorten en maten.
In Tirol hebben ze de marmot, oftewel 'das Murmeltier'. Dat is Tirools voor marmot.

Profiel
In Amsterdam hadden wij altijd Job Cohen als knuffeldier. Althans, dat vonden sommigen aan de rechterkant van het politieke spectrum. Hij knuffelde vooral multiculti. Maar aangezien hij de boel daarmee goed bij elkaar hield, ligt het voor de hand dat de volgende burgemeester ook een knuffeldier moet zijn. En volgens het profiel ook liefst een vrouw.

En toen moest ik meteen aan Annemarie Jorritsma (VVD) denken. Gek hè?
Ik zie de andere kandidaten, Eberhard van der Laan (PvdA) en Roger van Boxtel (D66/Menzis), nu niet direct in de rol van knuffelburgemeester. Daar zijn zij nu eenmaal het type niet voor.
Annemarie (VVD) wel.

Annemarie (VVD) is warm en gezellig. Om niet te zeggen een regelrecht feestknuffelbeest. Bij elk evenement komt ze wel een drankje nippen of een liedje kwelen. Op elke receptie keuvelt zij zich weer nieuwe netwerken binnen.
Laat ik Annemarie (VVD) dus maar meteen publicitair positioneren als 'das Murmeltier (VVD) von Amsterdam', dan kunnen haar lobbyisten daarmee alvast aan de slag.

Bestuurlijke ervaring
'Das Murmeltier' (VVD) heeft bovendien een grote bestuurlijke ervaring. Die is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Daar kan onze stad enorm van profiteren.
Zo was zij indertijd minister van Verkeer en Waterstaat. In die rol gaf ze de aanzet tot de liberalisering van de taxibranche. Sindsdien staat deze bedrijfstak op een vrijejongensniveau dat bijna zijn weerga in de wereld niet kent. Deze kwaliteit wordt hooguit in landen als Pakistan en Albanië overtroffen. In Amsterdam kan zij dan na al die jaren de vruchten plukken van haar eigen werk.

Ook verdiende 'das Murmeltier' (VVD) ruimschoots haar sporen op het gebied van allerlei megaprojecten, zoals de HSL- en de Betuwelijn. Als geen ander weet zij hoe je duur en kosten naar de juiste proporties moet tillen, opdat de bouwwereld er maximaal van profiteert.

Expertise
Dat kan ons bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn alleen maar goed van pas komen. Vooral ook omdat 'das Murmeltier' (VVD) veel expertise schijnt te hebben op het gebied van grondwater en grondboringen.
Onder haar liberale bewind zal onze hoofdstedelijke infrastructuur ongetwijfeld nog meer impulsen krijgen, waarmee zij het inkomen van de bouwwereld voor de komende twee eeuwen ruimschoots veilig stelt.

Bij deze verklaar ik de verkiezingsbenoemingscampagne van 'Annemarie, das Murmeltier' (VVD) tot burgemeester van Amsterdam dan ook voor geopend, om te beginnen met dit promotiefilmpje.

<%flashvideo(dasmurmeltier2.flv|320|198)%>

47 reacties op "Een knuffeldier als burgemeester"

HenkvP
-1-  HenkvP:
Arnoud de Jong maakt zeker een punt om te pleiten voor een nieuwe Amsterdamse knuffel . Maar mag ik dan - La Marmotte - voordragen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat - das Murmeltier - wellicht iets te volks uitgedrukt is voor de kwaliteiten van mevrouw Jorritsma. In het Mont Blanc gebied bij de mondaine plaats Chamonix zijn ook alpenmarmotten te vinden die de wat meer liefelijke naam; les Marmottes dragen. Het grote verschil in de knuffels die je kunt vinden in de vele toeristenshops bij de Großglockner (at) en Mont Blanc (fr) is dat - das Murmeltier -rond en volgevreten is en - la Marmotte - elegantere voortanden heeft en slanker is.
Robert
-2-  Robert:
Oh welk een scherpe satire...

Amsterdam Centraal wordt altijd paar weken door mij overgeslagen wanneer windbuiltje Arnoud een van zijn doorwrochte bijdragen levert.
Arnoud de Jong
@HenkvP: Het wil mijn voorstellingsvermogen maar niet lukken om Annemarie in de categorie 'elegant en slank' te krijgen. Ik blijf dus bij das Murmeltier.

@Robert: Dan zal ik proberen nóg vaker te schrijven, want verzuurde types als jij ergeren is mijn lust en mijn leven.
Theo
-4-  Theo:
Heren, heren! :)
f.bol
-5-  f.bol:
Knuffeldier....
Onder Cohen is echt wel wat goed gegaan, zeker de laatste paar jaar met wijkgerichte aanpak, meer alerte buurtregisseurs en straatcoaches etc. Veel goeds van Marcouch ook. Alleen, de boel bij elkaar houden, dat is niet gelukt, omdat repressie veel te veel ontbrak: Volgens nrc onderzoek is het in 5 van de 7 stadsdelen, of althans het grootste deel ervan, heel lastig om openlijk homo te zijn. Nòg beschamender: Alleen in de direkte omgeving van Beatixpark, Rai en het aansluitende Buitenveldert ben je veilig met een keppel op.Nee, dat komt heus niet door de burgemeester, wie het gedaan heeft heeft het gedaan per slot, maar de claim van Cohen dat hij Amsterdam veiliger heeft gemaakt is dus wel een gotspe.
Dus doe nu maar even geen knuffeldier, maar iemand die na een stevige espresso met behulp van de lokvrouwtjes, lokhomo's en lokjoden van Marcouch eens wat types in de cel zet.
f.bol
-6-  f.bol:
PS wel een leuk stukje Arnoud
Maaike Kleijn
-7-  Maaike Kleijn:
Snedig en grappig stuk. Ach, ten stadhuize weet men ook wel wat Annemarie op haar kerfstok heeft. En een VVD-burgemeester in PvdA-stad Amsterdam? No way.
Terzijde: wanneer vertrekt Cohen eens uit de ambtswoning? Ik vind het idioot dat hij daar nog woont. Hij wilde zonodig naar Den Haag? Ga dan ook! Gebruikt ie de ziekte van zn vrouw ook nog als smoes om lekker aan de Herengracht te blijven resideren. Bah.
HenkvP
-8-  HenkvP:
@Maaike, even ter jouw geruststelling: Cohen is een soort van anti-kraakwacht; hij kan daar blijven wonen totdat de nieuwe burgemeester er is, tegen een marktconforme prijs zoals afgesproken binnen het college.
Nu vangt de gemeente nog wat centjes van Cohen. Dat is toch niet zo gek geregeld?
HenkvP
-9-  HenkvP:
@Arnoud; een van de akkevietjes de laatste tijd rond mevr. Jorritsma was het veelvuldig promoten van een afslankmiddel in haar eigen programma op TV Flevoland en te pas en te onpas in intervieuws. Mevr Jorritsma is de afgelopen echt een stuk slanker geworden van daag mijn meer elegantere la marmotte. Vooral ook omdat mevr Jorritsma MO Frans heeft gedaan zal ze deze geste wellicht waarderen.
JohnN
-10-  JohnN:
Ach neem dan maar Erika Terpstra, dan wordt het elke dag schateren. En knuffelen? ze kan er geen minuutje buiten. Daarbij politiek niet gevaarlijk zoals Annemarie.
Llaten we Erika burgemeester maken!
Bart
-11-  Bart:
Ach, Annemarie deed wel mee, maar gelukkig is het toch Eberhard v.d Laan geworden: een sterke, en goede keuze van de raad. Laat Annemarie maar lekker in Almere blijven!
Theo
-12-  Theo:
Eberhard...beste medeburgers van Amsterdam, gecondoleerd.
Het was tot nu toe al met al toch een fijne tijd geweest.
Arnoud de Jong
Ach Theo, stel je toch niet aan. Deze keuze is gewoon absoluut de beste voor Amsterdam, los van partijen. Je moet er toch niet aan denken dat die incompetente tuthola van een Jorritsma burgemeester was geworden? Die had ons alleen maar nog meer geld gekost.
HenkvanP
-14-  HenkvanP:
La marmotte is het niet geworden, die kan verder gaan met het promoten van Almere waar zo opvallend veel borden van bouwbedrijf jorritsmabouw staan.

Amsterdam feliciteer ik met de komst van Smutsie. Als eerste cadeau krijgt das Murmeltier aus Amsterdam de binnenstad tot werelderfgoed benoemt. (lees: Anton Pieck dorp)
JohnN
-15-  JohnN:
Misschien is de Raad toch wijs/wijzer geworden? Gelukkig een man zonder verleden van miskleunen, als tegenwicht was het vrouwzijn in dit geval zeer onvoldoende.
Ik ben in elk geval opgewekt geworden door dit nieuws. Al was het maar omdat Guusje en Annemarie van nieuwe ondeugden worden weerhouden.
Bart
-16-  Bart:
Waarom is @ Theo altijd zo 'recalcitrant', het is ook nooit goed, waarom heb je jezelf niet kandidaat gesteld, Theo? Dan zou Amsterdam pas echt kunnen lachen, toch?
Bart
-17-  Bart:
En @ Maaike Kleijn: wat een laffe opmerking over Job Cohen: er is nog niet eens een regering, en jij begint al over het feit dat hij nu al weg zou moeten zijn. (problemen met je eigen huisvesting?) Geef iemand de kans om rustig te verhuizen (wethouders in den lande krijgen 1jaar de tijd!)
En jij zal maar een man krijgen die in een rolstoel belandt, BAH, wat een zieke opmerking!!!
Theo
-18-  Theo:
En waarom is Bart altijd zo 'reactionair'?
Bart
-19-  Bart:
Nou @Theo, dat zit zo... Nee dat ga ik niet uitleggen, behalve de opmerking aan jou dat je meestal vreselijk 'rechts' overkomt, misschien is dat ook wel zo, en meestal 'rechts-provocatief' bent. Ik ben wat allergisch voor onrecht en domheid, dus je verleid me keer op keer tot reageren op je soms wel erg botte reacties.
Bart
-20-  Bart:
rectificatie @Theo: waar'rechts'stond in mijn vorige bericht, bedoelde ik natuurlijk:
“angstig conservatief” .
Theo
-21-  Theo:
Beste Bart, ik zie mijzelf als zeer tolerant en socialistisch, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo eis ik dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan onze samenleving.

Noem het rechts, ik zie dat anders. Jammer voor jou dat ik met die instelling helaas niet pas in jouw simpele wereldbeeld, Bartje.
Bart
-22-  Bart:
@ Theo: je toon is denigrerend en ook vervelend! Met je 'Bartje' doe je hetzelfde als tegenover moslims en mensen met een andere cultuur. Tolerant ben je absoluut niet, socialistisch is een soort 'contradictio in terminis' bij jouw uitingen van woede tegenover niet -nederlanders, Theo!
Irritant ben je iig! En ik vrees dat jij een heel 'eng' (in 2 opzichten!) wereldbeeld hebt, Theo!
Theo
-23-  Theo:
Bartje, U meent mij te mogen typeren met termen als 'vreselijk', 'rechts-provocatief', 'onrecht', 'dom', 'eng' en 'angstig conservatief' etc., en dat mág U van mij. Want ook dáár staat de vrijheid van meningsuiting voor.

Maar U meet met twee maten.

Want zie wat een lange-tenen-reaktie U geeft zodra ik U in één term onschuldig typeer als 'Bartje'.
Met de cartoonrellen in gedachten begin ik te begrijpen waarom U blijkbaar meer Islam in Nederland toejuicht.

De ironie is schrijnend. Kijk maar eens heel goed in de spiegel.
sanne
-24-  sanne:
U is met een kleine letter u. Tenzij aan het begin van een zin of wanneer je je tot God richt.

Dus Bart, ik zou dit verkapte compliment maar in je zak steken: Theo heeft onbewust kennelijk een heel hoge dunk van je. :-)

Dit gezegd hebbende: Bart, laat je niet gek maken. Iedereen die hier met enige regelmaat komt, kent Theo inmiddels als iemand die het moet hebben van zeeeeer eenvoudige oneliners, zeeeeer subjectieve waarnemingen, een zeeeeer beperkte kennis van de geschiedenis en verder wat flauwe opmerkingen.

Want Theo, kom op zeg: natuurlijk bedoel je Bartje denigrerend. Het is (zelfs voor jou) wel erg slap om nu te beweren dat dat onschuldig en zonder bijbedoelingen was.

Tot slot: hoezo trouwens gecondoleerd met Eberhard van der Laan? Kom nou eens met een goed en steekhoudend argument!
Theo
-25-  Theo:
Lieve Sanne,
Ik ontken niet dat 'Bartje' mijnerzijds denigrerend bedoeld is, dat was het zeer zeker.
Ik moet mij op dit forum heel wat beledigingen laten welgevallen en dat wordt wat eenzijdig.
Het verschil zit hem in het incasseringsvermogen.

Voorts bezig ik inderdaad 'U' met hoofdletters, omdat ik dat als atheïst anders nooit kan bezigen en het daarbij gewoon mooi vind.
Bart
-26-  Bart:
Dank je @sanne: En wat mij betreft is deze discussie nu wel voldoende uitgekauwd, als het om de positie van Theo in deze gaat.Het is mij bekend dat de persoon die achter “Theo” schuilgaat er een vreemde gedachtegang op na houdt..... Maar dank voor de positieve bijdrage!
HenkvP
-27-  HenkvP:
En dan na het gekrakeel van hierboven. Lijkt D66 in Amsterdam wel ((-; kunnen we terug naar het onderwerp. Hoe grappig dat de PvdA La Marmotte Jorritsma in Almere onvolwaardelijk steunt en dat de ideale bijwagen van de PvdA in Amsterdam de VVD Smutsie das Murmeltier van de PvdA volmondig (!) toejuicht. Daar kunnen Rutte en Cohen nog van leren of zeg ik nu iets verkeerd?
Bart
-28-  Bart:
Inderdaad @HenkvP: dat was GroenLinks en andere parijen, die buiten de formatie vielen, ook al opgevallen! (en je naamgeving is ook opmerkelijk..!
HenkvP
-29-  HenkvP:
Arnoud de Jong, de schrijver van dit artikel komt de eer toe “ das Murmeltier ” als symbool voor de burgemeester van Amsterdam te gebruiken. En vooruitziende blik, nu we weten dat ALLE bouwprojecten vanaf vandaag zijn stilgezet door grijze marmot Maarten Poelgeest. De grote winterslaap is nu al begonnen.
Arnoud de Jong
@Theo: dat valt me nu weer van u tegen, dat u als rechtgeaarde voorvechter van het linkse gedachtegoed meteen als de eerste de beste PVV-er in de slachtofferrol duikt.
Theo
-31-  Theo:
Inderdaad Arnoud beste vriend, ik zou juist blij moeten zijn nu links dankzij het cordon sanitair blijft regeren!
Pappen en nathouden en alle kritiek negeren, dan lossen de problemen zich vanzelf op. Want wat je niet ziet, is er niet.
JohnN
-32-  JohnN:
Ach je kunt ook uitvaardigen dat er voortaan alleen maar zonneschijn mag zijn. Er zullen er altijd wel zijn die dat standpunt blindelings steunen. Misschien is het toch realistischer te leven met regen EN zonneschijn. Daarop alleen maar roepen: theedrinken of knuffelen getuigt van weinig inzicht in de werkelijkheid van het bestaan. Of moet ik zeggen wat je niet ziet, is er niet? om maar even een quote aan te halen van een actieve reageerder.
Toon respect Theo en je zult respect ontmoeten, is het niet meer nodig om die calimero eierdop op te zetten.
Theo
-33-  Theo:
Een hoop woorden om te zeggen:
“Ik heb gelijk, jij hebt ongelijk.”
Bart
-34-  Bart:
@ Theo: ben je nu 'Geert-zelf', of z'n lijfwacht: dat 'cordon sanitair' komt toch echt van Geert himself... ook je taalgebruik lijkt op dat van Geert..
Als mensen niet meer willen uitkomen voor wat ze werkelijk denken, dan wordt de hele politieke discussie een 'fake'. Dus:
beste Theo, maak bekend wie je werkelijk bent, strijd met open vizier, net als ik (raadslid, GroenLinks, Lelystad) en ga niet meer zeuren: 'ik heb me tot links bekeerd', en waarom vallen 'jullie' me nog steeds aan..
Beste Theo, omdat je gewoon 'gluiperig' reageert: vanaf nu: open vizier, op de man af, en vooral: eerlijk!!! Afgesproken?
accoord!
Dus vanaf nu gaat Theo vertellen wie hij werkelijk is, en waarom hij zo bij de PVV betrokken is...(en zich niet meer verschuilt achter flauwiteiten als: “ik probeer mij in te leven in het linkse gedachtegoed” etc.
Gewoon de harde feiten nu, Theo!!
Kom uit de kast!
Theo
-35-  Theo:
Bart, je zit in jezelf te praten.
Je NAW-gegevens interesseren me niet, je mening des te meer.
Mensen die mijn NAW-gegevens willen hebben vertrouw ik zowiezo niet.
henkvP
-36-  henkvP:
@Bart; Wat doet een raadslid van Groenlinks in Lelystad op een Amsterdamse site?
Is er geen Lelystadcentraal.nl?
Of is raadswerk bijbaantje aldaar een springplank naar het raadswerk in een echte stad? Het is maar een vraag hoor ((-;
Als dat zo is moet je toch eerst leren je bij het topic te houden anders ben je zo lang aan het woord in de raadskamer ((-;
HenkvP
-37-  HenkvP:
Ja en als je dan zelf schrijft:
Hij is in 2006 verhuisd naar Lelystad (bewuste keuze) vanuit Amsterdam Oud Zuid, waar hij 20 jaar woonde.
tsjaaaaaa, dan weten we een hoop meer ((-;
Een van de weinige Amsterdammers die bewust gekozen heeft voor wonen in prachtstad Lelystad. De nieuwe voorpost van GL
Bart
-38-  Bart:
@ HenkvP: Wat ik doe op AC is reageren omdat ik in Amsterdam werk, simpel dus. Dat ik in Lelystad woon is ook simpel, omdat er in Amsterdam geen betaalbaar huis meer te vinden was. En dat ik het graag on topic houd, is logisch, alleen die Theo, he -;), daar laat ik mij steeds maar weer door verleiden om toch te reageren.
En nee Henk, er is nog geen Lelystad Centraal, daar lopen ze nog wat achter...
En volgens mij kun je best goed 'googelen'.
En Lelystad is best een leuke stad aan het worden, dit tot slot.
HenkvP
-39-  HenkvP:
Dus een GroenLinkser die bewust 45 km van zijn werk gaat wonen. Dat is 90 km per werkdag aan extra mobiliteit op dichtgeslipte wegen of in overvolle treinwagons waar in beide gevallen belastingvermogens in gestopt worden omdat de GroenLinkser met een makelaarsachtergrond het te duur vind om in Amsterdam te wonen. Lees: Voor wat ik vind wat nodig is voor mijn persoon / gezin kan ik niet vinden in Amsterdam Zuid. Dus wijk ik uit naar Lelystad om met de auto, of met de trein die elektriciteit krijgt, opgewekt via kolen-gestookte centrales mee te werken aan extra CO2 uitstoot. Zie hier het vrolijk makend dilemma wat niet GroenLinkers al jaren zien bij mensen die zichzelf zo graag op de borst kloppen dat ze Groen zijn.
Bart
-40-  Bart:
@ Henk vP: Je vond dat ik het on topic moest houden, nu ben je zelf op de man aan het spelen.. En die opmerkingen over woon-werkverkeer en GroenLinks slaan werkelijk nergens op: heb nooit een auto gehad, en heb al 10 jaar niet meer gevlogen, lijkt me een redelijke compensatie,toch? Overigens ben ik niet buiten de stad gaan wonen omdat ik dat nou zo leuk vond, maar omdat er geen (op dat moment)betaalbare woningen te vinden waren. Ik moest namelijk verhuizen. Van alle steden en dorpen uit de wijde omgeving, vond ik Lelystad destijds het aantrekkelijkst.
Bart
-41-  Bart:
En Henk vP: zullen we dit soort 'geneuzel' nu eindelijk laten ophouden? Je weet blijkbaar wie ik ben, ik niet wie jij bent, maar daar maak je wel listig gebruik van...
HenkvP
-42-  HenkvP:
@Beste Bart; is niet zo moeilijk om iets te weten te komen van een ander: http://lelystad.groenlinks....
Maarals dit hier boven schrijft (citaat) “ beste Theo, maak bekend wie je werkelijk bent, strijd met open vizier, net als ik (raadslid, GroenLinks, Lelystad)”

Dan is het wel zo netjes om je te houden aan het reactieregeltje “ Openbare functie, die mogelijk relevant is bij het lezen van deze reactie? Zet het er even bij in de reactie voor diegenen die niet iedereen bij naam kennen. ”
henkvP
-43-  henkvP:
En inderdaad volledig off-topic, dat je niet vliegt of een auto hebt is een eigen keuze, 90 km woon-werkverkeer verkiezen boven een woning in bv Amsterdam nieuw west is ook een eigen keuze. Maar het is wel degelijk mee helpen aan extra C02 uitstoot doordat treinen op elektriciteit rijden die opgewekt wordt door kolengestookte centrales. Wel een vliegtax en geen treintax? Het is maar net wat GL uitkomt.
Bart
-44-  Bart:
En @ Henk vdP: volledig of topic, dat je blijft azijnpissen over zaken die je helaas niet beheerst.
En wat mij betreft is het laaste woord hierover gesproken,anders is de webmaster aan het woord..
En Henk: geef dan ook maar even jouw URL, dan kan ik de hele 'discussie'gewoon afsluiten met een hele pissige reactie op jouw website..
Theo
-45-  Theo:
Tja, indien we onze identiteit buiten beschouwing laten, dan blijft de discussie tenminste zuiver op louter argumenten.

Het is een keuze, juist om dit soort nare privé-oorlogjes te voorkomen.
henkvp
-46-  henkvp:
Altijd een heerlijke dooddoener: iemand betichten van niet beheersen; dus kan je er niet over meepraten.
1] Essent levert van 2007 tot 2015 elektriciteit aan de Nederlandse Spoorwegen. Volgens het spoorbedrijf is het het grootste contract voor de levering van stroom in Nederland ooit.
2] De Amercentrale van Essent in Geertruidenberg is een kolencentrale
3]Het nieuwe moederbedrijf van Essent, RWE, is inmiddels al begonnen met de bouw van de kolengestookte Eemscentrale.
4]GroenLinks in de Tweede Kamer wil de val van het kabinet aangrijpen om de belasting op kolencentrales flink te verhogen.

Met de initiatiefwet moet het voor energiebedrijven onrendabel worden om kolencentrales te investeren. Invoering van de initiatiefwet zou een tegenvaller zijn voor de twee nieuwe kolencentrales die in de Eemshaven in Groningen komen. Er is inmiddels al begonnen met de bouw van één van deze centrales. De initiatiefwet van GroenLinks betreffende die belastingverhoging op kolencentrales ligt er al twee jaar. De fractie wil het voorstel nu opnieuw indienen en hoopt deze keer steun te krijgen van PvdA en CU
5]En aan wie denk je dat de kolencentrales die belastingverhoging doorberekend?
6]Tot vandaag is het stoppen van de bouw van kolencentrales geen onderhandelingsissue bij de vorming van paars-plus
7] voorzichtige conclusie; de bouw van de kolengestookte centrales van Essent gaan gewoon door en treinen rijden op elektriciteit geleverd door deze centrales van Essent
8] een duivels dilema; treinen zijn goed tegen verkeersinfarcten maar helpen wel mee bij CO2 uitstoot.

Maar goed ik weet er niks van, maar ben wel bijzonder nieuwsgierig of GL de bouw van de centrales weet tegen te houden of inruilt bij de paars-plus onderhandelingen.
HenkvP
-47-  HenkvP:
@Arnoud; Terug naar het topic. Met je voorstel om de Burgermeester van Amsterdam Murmeltier te noemen heb je ongekende commerciele mogelijkheden aangeboord zoals bv:
Murmeltieröl Creme Holzhacker von G. Dietrich GmbH
Ist eine hervorragende Massagecreme. Sie durchwärmt, lockert und entspannt bei Muskelverspannungen und Gelenkschmerzen. Durch tiefe, gründliche Massage kann sie ihre Wirkung besonders gut entfalten. Sie ist bei Bedarf anzuwenden.

voor Amsterdam kan bv een murmeltierjoint een vrolijk succes worden. Ook zie Brouwerij Het IJ ook wel murmeltierbier maken ((-;

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.