Home > > Lekker bruin moet ook eens kunnen

Lekker bruin moet ook eens kunnen

Een origineel bruin hemd
Er is weer een fijn herfstkomkommerrelletje in Amsterdam.
Gemeenteraadslid Van Velzen kwalificeerde het aankomende kabinet van VVD, CDA en gedoger PVV als Bruin I.
Dat mag niet van het Amsterdamse CDA.
'Bruin' verwijst naar de Hitler-knokploegen van de SA ('Sturmabteilung'), de 'bruinhemden'.
Men is furieus. In alle staten.

De Telegraaf berichtte erover, maar hield zich verder toch enigszins gedeisd.
Begrijpelijk, gezien het eigen besmette verleden.
Elsevier daarentegen heeft geen bruine boter op het hoofd en stelde de kwestie schuimbekkend aan de kaak, vergezeld van een smaakvolle Photoshop met hakenkruizen.
Van Velzen beroept zich op Bert Wagendorp, columnist bij de Volkskrant. Die heeft volgens haar de term als eerste in een van zijn stukjes gebruikt. ("Hij deed 't eerst!")
Kletskoek natuurlijk, de term circuleert al veel langer en ligt ook buitengewoon voor de hand. Zo gaan die dingen nu eenmaal.
Alles moet toch tegenwoordig weer gezegd kunnen worden?
En dat was toch een uitvinding van rechts zelf?

Omgekeerd zou een links kabinet met gedoogsteun van de SP vanaf de rechter tribune eveneens mogen rekenen op allerlei complimenteuze vergelijkingen met de DDR, Mao, Stalin of Cuba.

Bruin 1 lijkt mij dus precies de goede term voor dit dubieuze samenwerkingsverband.
Daar moeten CDA en VVD gewoon niet moeilijk over doen.

Als het CDA zich inlaat met de PVV moet de partij de consequenties accepteren.
Bij de PVV is de nuance ver te zoeken en bedient men zich graag en voortdurend van de grofste beledigingen.
Wanneer je bevolkingsgroepen wilt uitsluiten en knieschoten wilt toedienen, moet je niet gek opkijken als anderen daarbij associaties krijgen met de bruine SA-praktijken.

Eigen schuld, bruine bult.

107 reacties op Lekker bruin moet ook eens kunnen

Maaike Kleijn
-1-  Maaike Kleijn:
Arnoud, een goed stuk weer van je! Je hebt een productieve bui zie ik. Keep it up!

Ik word er zo moe van dat die oorlog overal weer bij wordt gesleept. Hieruit spreekt een gebrek aan historisch besef van hoe WOII was. Niets van onze dagelijkse realiteit valt te vergelijken met de oorlogsjaren.
Door steeds maar de vergellijking met Hitler en nazi's te trekken beledig je iedereen die die kutoorlog heeft overleefd.
Helaas zijn de politici, onze leiders (sic), het beste in Godwinnen.
Ach, ik ben zo gelukkig dat ik niet gestemd heb. Kan het iedereen aanbevelen.
Marcel
-2-  Marcel:
in de tweede wereldoorlog vielen de Duitsers ons land binnen om het in te pikken, en heeft ons volk verloren.nu proberen bepaalde bevolkingsgroepen hetzelfde te doen, maar probeert recht ons daartegen te beschermen..iets waar de PVDA te laf voor is!..dus wie is er nu een landverrader?..
ger
-3-  ger:
die hele kliek is bruin .
marlies
-4-  marlies:
triest om de term “bruin” te hanteren. geen geschiedenisles gevolgd zeker?
Jochem Floor
-5-  Jochem Floor:
Heel jammer dat CDA Amsterdam de landelijke partij 'in bescherming' neemt. Onverstandig ook. Een beetje bliksemafleiden over 'bruin' zal de partij ook echt niet van haar problemen verlossen. Niet dit keer, bij deze oorzaak.
hans
-6-  hans:
tjonge wat zijn sommige personen toch kinderachtig, dat moet dan een partij zijn die voor de arbeider op komt, die zou een voorbeeld moeten zijn voor een ieder, door juist niet steeds gif te gaan zitten spuien.
de PVDA geeft hiermee steeds meer aan hoe onvolwassen ze zijn,en zeker niet in staat om het land te leiden, en hoe het daarom komt dat steeds meer kiezers deze partij letterlijk en figuulijk links laten liggen.
de mensen zijn dit geziek zat, en willen gewoon een regering die regeerd.
links heeft dat jammer genoeg al jaren zitten verzieken, dus speelt daarom niet meer mee, laten ze eens gewoon over dit nadenken, ik WAS een PVDA stemmer,maar ben echt zwaar teleur gesteld, en nu helemaal met die cohen, die allen maar met modder kan gooien. jammer jammer
eduard
-7-  eduard:
Uitsluiting, knieschoten? Opgeklopte bullshit van de linkse partijen en media. Dat verhaal over de knieschoten is volledig uit zijn verband gerukt. Al jaren mag de politie op de benen schieten als agressieve mensen een bedreiging vormen. Niks nieuws. Maar als Wilders dat zegt is het plotseling fascistisch. Uitsluiting? Nee, juist de linkse partijen en media sluiten iedereen uit die er anders over denkt dan zij. Ze zijn ervan overtuigd dat ze superieur zijn en het morele gelijk aan hun kant hebben. Het is maar goed dat aan deze linkse terreur een eind gaat komen en er spijkers met koppen geslagen worden. Ik hoop dat er nu eindelijk een eind komt aan de terreur van straatjochies, intolerante religieuze fanaten en de verloedering die een blind paard kan zien
Arnoud de Jong
@Hans: mag ik je erop attenderen dat 'rechts' de afgelopen decennia vaker in de regering heeft gezeten dan 'links'? Dus als er dingen 'verziekt' zijn, is dat verhoudingsgewijs vaker door rechts gebeurd.
Ook het 'gif spuien' is door rechts geïntroduceerd: sinds professor Pim mag 'alles weer gezegd worden'. En onze nationale gifkikker van de PVV heeft daar gretig een voorbeeld aan genomen.
JohnN
-9-  JohnN:
de kleuren van vvd cda en pvv met elkaar gemengd vormen grijs. grijs van treurigheid. klopt dus precies.
Niek
-10-  Niek:
Volgens mij was het bruine hemd ruim voor de kristalnacht al ingevoerd. In eerste instantie ging het om uitsluiting van anderen. Misschien eerder om het eigen falen aan andere groepen te wijten. Wie een beetje kritisch kijkt, ziet veel overeenkomsten met het huidige (centrum???)rechtse mogelijke kabinet. Verder maakt het CDA in Europa al deel uit van de EVP, samen met Berlusconi. Bruin 1 lijkt mij dus niet ver naast de waarheid.
jaap
-11-  jaap:
Uiteraard moet dit woordenspel geen gewoonte worden onder de politici, maar na al het geschoffeer van zo'n beetje de langst op het Haagse pluche zittende parlementarier is dit een goede test voor de gevoeligheden der rechter zijde. Goed zo Arnoud.
Dirk Koops
-12-  Dirk Koops:
De term “bruin 1” is op retecool.com al een half jaar eerder op de constructie VVD+CDA met gedoogsteun van de PVV geplakt, namelijk op 22 februari, kort na de val van Grijs 1 (ook een rc-term). Toen al heeft Wilders in een interview met de telegraaf gezegd dat hij hier de voorkeur aan gaf. Retecool had meteen in de gaten dat dit in het huidige politieke la dschap de enige mogelijkheid zou worden, en doopte dit kabinet meteen al Bruin1. Dat lag een beetje voor de hand, omdat de logger, behanger, de term in 2007 al eens gebruikte voor wilders+verdonk.

De term wordt sinds september al erg veel gebruikt op twitter en is later ook veel gebezigd op geenstijl. Elke politicus die nu pas over de term valt, is eigenlijk geen goed volksvertegenwoordiger.
jan
-13-  jan:
Ha ha waar maakt men zich eigenlijk druk over of er nu paarslinks rechts of bruin genoemd word diegene die denkt te regeren heeft al jaren boter op hun hoof en wat betrefd geloofwaardigheid wie geloofd er nu werkelijk in oprechte politiek ze habben allemaal boter op hun hoofd. De regering zit er niet voor de burger hoor zij houden stuk voor stuk hun achterste warm op de stoelen en denken alleen maar aan hun eigen hagje
pvwind
-14-  pvwind:
De gebruikte terminologie is onnodig kwetsend en de , we zullen haar maar Dame noemen, zou zich niet van deze bewoordingen moeten bedienen. Laat ze de geschiedenis boekjes maar eens nalezen. Ik moet zeggen dat ik haar houding kenmerkend vindt voor de huidige PVDA.
Dirk Koops
-15-  Dirk Koops:
Ik heb het even opgesnord: retecool.com/post/behanger-met-de-voorzet-van-velzen-kopt-in-buitenspel
Arnoud de Jong
@Eduard: hoezo is dat verhaal over de knieschoten 'uit z'n verband gerukt'. Wilders heeft daar in 2007 voor gepleit in reactie op rellen na een voetbalwedstrijd tussen jeugdelftallen van Marokko en Nederland.
Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft fractievoorzitter De Roon van de PVV opnieuw gepleit voor knieschoten tegen relschoppers en ordeverstoorders.
Belangrijk om te weten is hierbij, dat je iemand met een knieschot opzettelijk en bewust voor het leven verminkt.
Het geweldsmonopolie van de overheid is erop gericht de orde te handhaven, niet om wraak te nemen of standrechtelijk straffen uit te delen. Dat zouden namelijk domweg SA-praktijken zijn, zeker als je ze ook nog eens laat uitvoeren door de eveneens bepleite 'stadscommando's'.
Jos
-17-  Jos:
@Marlies: Juist héél erg goed opgelet en dus in staat te verklaren dat deze term uitermate adequaat is toegepast. Of zie jij nou echt zo veel verschil tussen uitsluiting van joden versus uitsluiting van moslims?
Arnoud de Jong
@pvwind: terminologie in relatie tot de PVV 'onnodig kwetsend' noemen is natuurlijk ronduit hilarisch!
Dirk Koops
-19-  Dirk Koops:
@Arnoud de Jong (@pvwind: terminologie in relatie tot de PVV 'onnodig kwetsend' noemen is natuurlijk ronduit hilarisch!)

Nou, hilarisch vind ik dat niet meer. Er wordt overal gescholden op de linksmedia, de linkse kerk, etc etc, en het taalgebruik is vooral ter rechter zijde enorm verruwd. Wilders staat er bekend om dat hij met denigrerende termen smijt als kopvoddentaks. Het hele debat over probleemjongeren (die mij echt niet uitschelden omdat ik geen moslim ben, maar gewoon omdat ze vinden dat ik in de weg loop) is volstrekt onmogelijk gemaakt. Doorlopend wordt de kwestie gereduceerd tot één schijnprobleem, terwijl het echte probleem niet meer fatsoenlijk aan de orde kan komen.

En dat men dan valt over het gebruik van een term als “Bruin 1” is dan weer opnieuw aanleiding om te gaan roepen dat men zo gekwetst en achtergesteld wordt.

Nee, zo hilarisch vind ik het niet meer.
AdVader
-20-  AdVader:
v Velzen is de pot die de ketel verwijt, PvdA is een achterlijke racistisch sexistisch feministen-lesbo-bolwerk (plus bruinwerkers van GL&D66!) en heeft niets met werk&sociaal te maken maar alles met het eenzijdig kapen van deviante voorzieningen&bescherming, onder het mom van progressie en gelijke kansen, mannen graven eigen graf (belasting!), discriminatie gescheiden kinderen&vaders (PvdA: schending mensenrechten en pre-juridische grondrechten.)
Eugarious Laagsteppe
-21-  Eugarious Laagsteppe:
Zelfs nu een rechts kabinet in de maak is, zit Tokkie Nederland schuimbekkend af te geven op de Linkse Kerk. Waarom gaan jullie je niet lekker rukken op het uitgelekte veiligheidshoofdstuk van het nieuwe regeerakkoord? Minister van Veiligheid, ohhhhhhhh jahhhhhh....
JohnN
-22-  JohnN:
O Heer schenk uw volk erbarmen.
Schenk hen een collectief geheugen dat verder terugreikt dan de dag van gisteren en tot buiten de eigen enge landsgrenzen. Vergelijken mag, MOET, wie daartegen in verzet komt kan maar beter op zoek naar een stevig touw. Om zichzelf te besparen te laat ruw wakker te worden: “verdomd, zo kan het dus gaan!”
Aan de trias politica wordt stevig gemorreld, de scheiding tussen politie en justitie wordt - als het overgelaten wordt aan Rutte-Verhagen-Wilders - opgeheven. De elkaar controlerende machten in 1 politieke hand gelegd! De beschaving in de waagschaal zoals 80 jaar geleden in het VERDEELDE Duitsland van toen.
Vergelijken nee, maar WAARSCHUWEN wel en niet energie verspillen in schelden op elkaar. Anders wordt ook in het verdeelde Nederland van vandaag de weg stap voor stap geopend voor een politiestaat met zuiveringsacties. En dat alles dankzij een zieltogende partij die zo aan de macht verslaafd is dat ze alles doet om daaraan vast te blijven klampen, daarvoor desnoods een pact sluit met wie dan ook, wat zijn denkbeelden ook mogen zijn. En de kadaverdiscipline in de fractie met strakke hand handhaaft: wie ANDERS denkt wordt geexcommuniceerd.
Richt uw kritiek op Verhagen-Rutte ipv op Cohen, zij lachen om uw gescheld op links, en kunnen voortgaan op hun verdwaasde weg: uw verdeeldheid maakt mogelijk wat vandaag gebeurt.
H.D.B. Go
-23-  H.D.B. Go:
Geert Wilders de Venlose kibboetsganger, de leeuw van Juda. Wanneer denken Geert Wilders en zijn voltallige PVV partij het vliegtuig te nemen richting Teheran om over de vrouw te spreken die daar in de gevangenis zit en een dubbele nationaliteit heeft. Behalve de Iraanse óók nog de Nederlandse nationaliteit. Laten ze nou eens politieke verantwoordelijkheid nemen en een stevig gesprek voeren met de Iraanse overheid. En voor de Joodse bevolkingsgroepen in Nederland wil ik zeggen, verbeter de wereld en begin bij jezelf. Getuigd de gedragingen en uitlatingen van de Zionistische kolonisten in Palestina van naastenliefde? Die verblinde religieuze fanaten! Hoezo Jos worden Joden en Moslims (door ondergetekende) uitgesloten?
joop
-24-  joop:
dit komende kabinet moet gewoon kleur bekennen: EN DAT IS BRUIN!!!!!
Karel
-25-  Karel:
Twee termen van toepassing op dit stuk.

Godwin: het aanroepen van de nazi's als discussietechniek (in elk meningsverschil dat niet direct gerelateerd is aan de Tweede Wereldoorlog of de Holocaust) automatisch leidt tot het verliezen van de discussie, eenvoudigweg omdat de aard van deze gebeurtenissen van dien aard is dat elke vergelijking met een minder ernstige gebeurtenis dan genocide of “uitroeiing” niet geldig is en van slechte smaak getuigt.

Dhimmitude: houdt in dat men een onderdanige houding aanneemt ten opzichte van de Islam, omdat men zich bedreigd voelt en buiten schot wil blijven.

Ben benieuwd of Arnoud ook mans genoeg is om moslim-mistanden op deze site te typen. 3 keer raden :)
jaap
-26-  jaap:
Twee termen van toepassing op het stuk van Karel.
Godwinsignaleringreflex: in de krant van vandaag, beter kan ik het niet verwoorden: “Vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog zijn een machtig wapen – in handen van degenen tegen wie ze gebruikt worden. Wat door hooggestemden bedoeld is als moreel ijkpunt, wordt nu algemeen herkend als een bewijs van morele zelfgenoegzaamheid. Wanneer je iets dubieus van plan bent, of er akelige gedachten op nahoudt, is het hopen op een tegenstander die het fascisme erbij haalt – dan kun je daarna tenminste gewoon je gang gaan”

Forced dhimmitude searching: de poging om in willekeurig iedere discussie de schuld te leggen bij de islam
JohnN
-27-  JohnN:
@jaap: jij schrijft wat ik denk.
dat “godwinnen” geroep is typisch zo'n mantra van de aanhangers van nieuw-schmutzig.
Er hoeft maar 1 gek teveel macht te krijgen en de beschaving schilfert onmiddellijk af. De holocaust is, voor zover ik heb waargenomen nog door geen enkele Wildersbestrijder als argument gebruikt. Wel de opkomst van nationaal-socialisme. En de holocaust is ook pas in 1941 begonnen. Wat er in de jaren 30 in Duitsland gebeurde - toen er ook daar nog niemand zou willen geloven wat er gebeuren kon - was wel bepalend. Ook daar en in die tijd waren er vele waarschuwende stemmen, maar die werden ongaarne gehoord en later de mond gesnoerd. Het woord “godwinnen” had daar en toen uitgevonden kunnen worden.
verstandig
-28-  verstandig:
Arnoud de Jong,

zo te lezen behoor jij bij de linkse kliek die alles doet om rechts zwart te maken. een rechts kabinet 'bruin' noemen en daarmee een vergelijking maken met de bruinhemden is een regelrechte belediging! hiermee worden alle slachtoffers van WO2 geschoffeerd!!!

ik ben geen pvv stemmer, maar ik vind het schandelijk wat jij, en de linkse media doen om de pvv zwart te maken.

ik zal de dag prijzen als jij en je linkse medekiezers eindelijk inzicht krijgen in de politiek..,

tot in den HAAG!
Sigi
-29-  Sigi:
“Maaike Kleijn:
Door steeds maar de vergellijking met Hitler en nazi's te trekken beledig je iedereen die die kutoorlog heeft overleefd.”

Ik denk dat je de overlevenden harder beledigd door Bruin 1 gewoon zonder weerwoord z'n gang te laten gaan. Om maar niet te spreken over de slachtoffers die voor niets gestorven zijn als je de geschiedenis zich laat herhalen.
Hendrik K
-30-  Hendrik K:
Wie het verschil tussen “Joden, Finnen, Russen enz” enerzijds en de “Islam” anderzijds niet snapt,is geestelijk reddeloos verloren en kan ook niet bijgeschoold worden.
Voor de mensen die op het randje zitten zal ik het nogmaals uitleggen.
Een neger of een blanke zullen nooit tot een ander ras behoren omdat ze zo geboren zijn.
Een aanhanger van de Islam of het Satanisme kunnen elk uur een andere overtuiging aan gaan hangen.
Dat laatste zou tenminste mogelijk moeten zijn.
Uit een sekte stappen kan trouwens soms wel gevaarlijk zijn.
Karel
-31-  Karel:
@Sigi: ik denk dat je de overlevenden harder beledigd door Hoofddoek 1 zonder weerwoord aan de macht te laten. Keihard is gevochten om de islamieten in Andalusie en bij Oostenrijk te stoppen om de vrijheid in Europa te behouden. Om in de termen van de oorlog te blijven: de joden dachten dat t ook allemaal wel mee zou vallen. Je kan niet scherp en wakker genoeg zijn.
Arnoud de Jong
@Karel:
Het modieuze beroep op de Godwin is een dooddoener, waarmee (zoals anderen hier terecht aangaven) elke discussie wordt doodgeslagen.

Uiteraard is een vergelijking met het verleden (en dus ook met WOII) nooit één op één te maken.
Daarentegen kunnen bepaalde tendensen en sociale processen duidelijke overeenkomsten vertonen en heeft het wel degelijk zin om parallellen te trekken met gevaarlijke ontwikkelingen in het verleden.

U vraagt zich af of ik ook mans genoeg ben om stukjes op deze site te typen tegen moslim-misstanden.
Ik ben mans genoeg om élk stukje te typen als dat nodig is. Wél probeer ik mijn best te doen om genuanceerde stukjes te typen (als het een serieus stukje betreft althans). Het zal dus nooit een 'moslim-misstanden' stukje zijn, want dat is generaliserend in dus niet genuanceerd.

Ik heb in de loop der jaren ongeveer 180 stukken voor deze site geschreven, dus u heeft uitgebreid de gelegenheid om kennis te nemen van mijn 'oeuvre'.
(Zie: http://www.amsterdamcentraa...).
Dan zou u kunnen zien dat zowel links als rechts van mij onderuit de zak krijgen als men dat m.i. verdient.

Nu zal ik het uw ultra-conservatieve ziel niet aandoen dit oeuvre in zijn geheel door te nemen, dus heb ik voor uw gemak een stukje uitgekozen dat het best aansluit bij deze discussie en dat misschien ook nog kan bijdragen aan de verfijning van uw standpunten.
http://www.amsterdamcentraa...
George V.
-33-  George V.:
Afgelopen jaren hebben we een zwart kabinet gehad nu komt er tenminsten weer kleur in met bruin!
WK
-34-  WK:
Bruin dus.
Niet bruin één, maar bruin Laatst - mogen we hopen.
Sanne
-35-  Sanne:
Het mengen van de kleuren van partijen die een coalitie vormt is al langer gewoonte. rood (pvda), vvd (blauw)-we vergeten even het groen van d'66 en het oranje van de vvd - levert inderdaad paars op.

pas nu eens hetzelfde truukje toe op de huidige beoogde regeringspartijen (inclusief het weglaten van groen en oranje) en je krijgt.....NOGMAALS PAARS!
Theo
-36-  Theo:
[linksmodus]Als hullie het mogen, mogen wij het ook, alleen gaan wij daarna dan liegen dat we het niet zo hebben bedoeld en is alles weer goed.[/linksmodus]
Karel
-37-  Karel:
Spijker op de kop Theo :)
Vinus
-38-  Vinus:
Nederland lijdt al jaren aan geilheid van meningsuiting
Peter
-39-  Peter:
goed stuk!
Peter
-40-  Peter:
[quote]@Arnoud de Jong (@pvwind: terminologie in relatie tot de PVV 'onnodig kwetsend' noemen is natuurlijk ronduit hilarisch!)

Nou, hilarisch vind ik dat niet meer. Er wordt overal gescholden op de linksmedia, de linkse kerk, etc etc, en het taalgebruik is vooral ter rechter zijde enorm verruwd. Wilders staat er bekend om dat hij met denigrerende termen smijt als kopvoddentaks. Het hele debat over probleemjongeren (die mij echt niet uitschelden omdat ik geen moslim ben, maar gewoon omdat ze vinden dat ik in de weg loop) is volstrekt onmogelijk gemaakt. Doorlopend wordt de kwestie gereduceerd tot één schijnprobleem, terwijl het echte probleem niet meer fatsoenlijk aan de orde kan komen.

En dat men dan valt over het gebruik van een term als “Bruin 1” is dan weer opnieuw aanleiding om te gaan roepen dat men zo gekwetst en achtergesteld wordt.

Nee, zo hilarisch vind ik het niet meer.[/quote]
Het gevaar zit het erin dat deze redenatie-trandt van het een op het ander leidt, en dat er een vicieuze cirkel ontstaat.
Theo
-41-  Theo:
Probleem is dat het linkse immigratie-beleid heeft gefaald en na de moorden op Pim en Theo nóg altijd niet die hoognodige veiligheid en stabiliteit aan de Nederlandse kiezers kunnen waarborgen, terwijl de rechterzijde al geruime tijd oplossingen biedt en verbetering beloofd.

Dus gratis advies voor links; stop met de uitvluchten zoeken, bied alternatieve werkzame oplossingen en blijf niet langer aan de zijlijn boe-roepen!
Theo
-42-  Theo:
Ironie van de bovenste plank, ware het niet dat dit serieus is:

http://www.dumpert.nl/media...

Het lijkt wel een sketch van Kooten & de Bie...
Arnoud de Jong
@Theo: dat is nou altijd de makke met rechts, ze geven altijd links de schuld van de dingen die ze zelf fout hebben gedaan.
Zoals het immigratiebeleid.
Het toenmalige kabinet Van Agt-Wiegel is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de wet op de gezinshereniging en de werkgevers (toch meestal niet links) voor het aantrekken van gastarbeiders.
Daarentegen was het de SP die indertijd als eerste opkwam voor een rem op de immigratie.
Theo
-44-  Theo:
Dus er is toch sprake van een probleem, aangezien er blijkbaar een schuldige kan worden aangewezen?
JohnN
-45-  JohnN:
Cirkelredeneren wat een jij-bak demonstratie Theo
Arnoud de Jong
@Theo: toevallig heeft zojuist iemand de zaak keurig op een rijtje gezet, wat betreft de 'linkse schuld' aan alle ellende.
Lees hier wie wérkelijk de meeste verantwoordelijkheid droegen in de afgelopen vijftig jaar:
http://stroomopwaarts.com/p...
Het is misschien even slikken, Theo, maar je kunt weer veilig terugkeren in de schoot van de linkse moederkerk.
JohnN
-47-  JohnN:
Ik schreef al eerder in “hoe bruin is het hemd van Verhagen?”: “...voor gefrustreerde PVV stemmers, als er al een partij is die iets te verwijten valt is dat het CDA dat zo verslaafd is aan de macht in hun merkwaardige fixatie dat hen die onvervreemdbaar van God gegeven is...”
Theo
-48-  Theo:
Och heren, ik ben al lang blij dat jullie het probleem eindelijk erkennen.
jaap
-49-  jaap:
En Theo en z'n vrinden maken zich op voor een nieuw hoofdstuk van van de Cruiferriaanse leer.
Na de verrijking van de nl taal is het accent verschoven naar houding en instelling: zonder last schreeuwen vanaf de zijlijn.

Echt, je gaat het pas zien als je het doorhebt.
Theo
-50-  Theo:
Weerom constateer ik persoonlijke aanvallen, waar ik alleen argumenten aanval.
Maar ben zeer tevreden met deze kleine vooruitgang.
Arnoud de Jong
@Theo: ik zie je eigenlijk helemaal geen argumenten aanvallen. Integendeel, je bent al een tijdje door je tegenargumenten heen.
Onvermijdelijk natuurlijk, met zo'n zwak standpunt.
Theo
-52-  Theo:
Indien genegeerd raakt iedereen snel door z'n tegenargumenten heen. Het onderwerp is in feite niet zo ingewikkeld, bewust blinden laten zien daarentegen wel.
En in welk opzicht is mijn standpunt zwak, Arnoud?
'Links' meent dat 'Rechts' verantwoordelijk is voor de grofste beledigingen. Maar ben je zelf een haar beter, of hul je je slechts in verontwaardiging? Want daarna lees ik jouw reaktie waarin je minister Geert Wilders definiërt als 'onze nationale gifkikker van de PVV'.
Verander de wereld en begin bij jezelf. Mijn stelling van 20 september 2010 11:24 uur blijft overeind.
JohnN
-53-  JohnN:
MINISTER Geert Wilders
Wie is dat? Wat heb ik gemist?
Help!
Niek
-54-  Niek:
Weer wordt weer beweerd dat het immigratiebeleid links is. Dit is een misvatting. Het immigratiebeleid is rechts en had tot doel om goedkope arbeidskrachten elders te halen om een grotere winstmare te verwerkelijken. De import is de verantwoording van een aantal werkgevers. Links / sociale organisaties zoals vakbonden hebben toen gestreefd naar gelijke rechten voor alle arbeiders. Het immigratie“probleem” heeft rechts echter zelf veroorzaakt.
Theo
-55-  Theo:
We waren de schuldvraag al voorbij, Niek.
En je praat nu over zaken van vóór mijn geboorte maar ik pluk er wel de zure vruchten van. Als je kon, zou je het immigratiebeleid dan terugdraaien?
JohnN
-56-  JohnN:
Theo ga dan je opa eens aanpakken, dan zijn we hier van je verlost met je draaipraat over links
Niek
-57-  Niek:
@ Theo, slecht gelezen kerel. Volgens mij wordt een groot deel van de economie door het midden en klein bedrijf gerealizeerd. Drie keer raden wie daar werken. Soms moet je als rechtse rakker trouwens de verantwoordelijkheid nemen van rechts beleid, zelfs dat voor je geboorte heeft plaatsgevonden. Je bent nu dus niet genegeerd, graag een inhoudelijke reactie zonder borrelpraat.
Theo
-58-  Theo:
Verantwoordelijkheid nemen (terecht of onterecht) wil rechts nu juist doen, en de in het verleden gemaakte fout herstellen. Maar geef ze dan ook die kans.
Niek
-59-  Niek:
@ Theo

Hoe?
Theo
-60-  Theo:
Door ze te steunen en op ze te stemmen.
Chrisje vdDijk
-61-  Chrisje vdDijk:
Ben je even twee weken weg, kom je erachter dat de bruinhemden ook een poging doen het aloude neutrale amsterdamcentraal over te nemen in de persoon van ene Theo.Is er dan niets meer wat hetzelfde blijft in dit land?En als het nou nog authentiek was wat hij schreef, het is slechts copypasten vanaf televaag.nl, elsevier.nl en geenstijl.nl(alhoewel ik de humor van die laatste wel mis)Enneh, Arnoud, erg goed stuk, waar haalt die plaatselijke Verhagen de moed vandaan om te gaan lopen janken over een rake typering. En dan te bedenken dat hij een goede debater is genoemd.....en huilert is een betere kwalificatie. Het CDA draait en draait tot het als een buttplug verankerd zit in het pluche.En welke kleur heeft een buttplug meestal na gebruik? Met excuses voor de onsmakelijke vergelijking,maar hij leek me gepast.
Theo
-62-  Theo:
Chrisje, over xenofobische tunnelvisie gesproken.
Wat een afkeer voor diversiteit in meningen en discussie toon jij hiermee.
Karel
-63-  Karel:
Ja Chrisje. Als er één pluche-partij is, is het t PVDA wel. Sla je daar dezelfde taal over uit?
 Hans van der Vaart
-64-   Hans van der Vaart:
@Reserve -in the slipstream van- Theo (Karel dus)

Dit is werkelijk een briljante toevoeging.
Je lijkt verdacht veel op mijn oude wethouder Hekking.

Inhoudelijk dan maar reageren op jouw vraag beste Karel?:

ja, waarom niet?
Juist zou ik zeggen,daar zijn die partijen voor. Probleem is dat nu, en nu spreek ik uit eigen burgervader ervaring, mensen die ik nooit heb kunnen bereiken omdat ze wars waren van alles wat wij (dus onze geduchte partners in de oppositie incluis) deden, nu ineens hun totale vertrouwen weggeven aan een Limburgse guru.

Waarom?
Wellicht behoefte aan een sterke leider, aan iemand die jouw onmetelijke gedachten in een zin kan samenvatten? Waarna het feest der herkenning los kan barsten? Ben je daarom zo assertief vandaag Karel?
Karel
-65-  Karel:
Kan je nagaan hoe kut de alternatieven zijn Hans. Dan zelfs maar een limbo. Even de boot met een rukwindje van rechts op koers helpen!
Niek
-66-  Niek:
@ Theo,

Met “Hoe?” bedoel ik dus niet dat ik mij in het hok grijze wolven voeg, maar hoe deze figuren hun zelf veroorzaakte rommel op denken te ruimen. Argumenten en ideeen dus en geen voorgekookte borrelpraat.
Theo
-67-  Theo:
Dat varieert per partij en valt eenvoudig zelf op te zoeken, de VVD bijvoorbeeld wil immigratie beperken, integratie bevorderen en criminele immigranten sneller uitzetten, de PVV gaat verder en wil een immigratiestop voor 5 jaar en criminele immigranten meteen uitzetten. In elk geval wordt crimineel gedrag van immigranten bij rechtse partijen niet onvoorwaardelijk beloond met gemeenschapsgeld zoals linkse partijen al jaren doen, en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.
Niek
-68-  Niek:
Hoe hebben linkse partijen dit krimineel gedrag dan beloond? Wat moeten we dan doen met andere eveneens in nederland geboren kriminelen? Gaan we die ook uitzetten, zo ja waarheen? Het lijkt mij dat alle nederlanders volgens de grondwet gelijk zijn. Laten we ze dan ook op gelijke wijze behandelen.
Theo
-69-  Theo:
Crimineel gedrag wordt beloond door toe te geven aan eisen van criminele bendes en ze als echte maffiosi geld te geven voor feestjes, clubhuizen en sportveldjes e.d. die ze dan vervolgens zelf weer vandaliseren.
Wie betalen de rekening en wat voor boodschap geeft dit af?
“Voor iedereen die straf verdient: straf.” stelt de VVD, en dat lijkt me logisch. Zo zijn we toch allemaal opgevoed?
In Nederland geboren criminelen zonder dubbele nationaliteit worden natuurlijk in Nederland berecht.
Wetten worden gemaakt door politici, zo ook de grondwet. Politici en het democatische proces kunnen deze ook wijzigen.
Heb ik je vragen zo goed beantwoord?
Ik ben blij dat de rechtse kiezers ondanks alle dreigementen en gewelddadige provocaties (kenmerk van fascisme) zo lang het geduld hebben kunnen opbrengen zich niet te verlagen tot het niveau van hun tegenstanders.
JohnN
-70-  JohnN:
Theo je bent erg.
Verlagen? Wie? Provoceren? Hoezo?
Hoe ziet jouw stamboom er eigenlijk uit? Waarheen kunnen we jou uitzetten?
Weet je dat elke Nederlander uit twee Nederlandse ouders een paar generaties terug van allochtonen afstamt?
Nee jij natuurlijk niet, je bent hier opgegraven, zeker weten.
Theo
-71-  Theo:
Na al die vragen naar mijn kant mag ik één wedervraag stellen? Hoe willen linkse partijen de almaar groter wordende problemen door massa-immigratie oplossen?

(Problemen als oplopende bevolkingsdichtheid, druk op sociale voorzieningen, vrouwen- joden- en homo-discriminatie, overlast en zinloos geweld door bendes, enz.)
Niek
-72-  Niek:
Er is geen probleem van massa immigratie. Er ontstaat een probleem van massa emigratie. Veel mensen met een goede opleiding gaan op dit moment terug naar het land van opa en oma. Ik snap dat rechts hier blij mee is, ik vind het kapitaalvernietiging.
JohnN
-73-  JohnN:
er is geen massa immigratie - er is wel massa hysterie. aan het laatste is iets te doen.
JohnN
-74-  JohnN:
Quote Theo: “Wetten worden gemaakt door politici, zo ook de grondwet. Politici en het democatische proces kunnen deze ook wijzigen.”
Zulke taal klinkt met een dreigende ondertoon Theo, in de oren van mensen wier voorouders wat recenter hier naartoe zijn gekomen dan die van jou en mij. Het is niet de (niet bestaande) massa-immigratie die de onrust hier aanwakkert, maar de hysterie over de (niet bestaande) massa-immigratie. Je zou het onrust stoken kunnen noemen, maar in de gevallen dat het uit de hand loopt zullen er ook steeds meer mensen zijn die het haatzaaien gaan noemen. Dan zijn we nog veel verder van huis met de nu al zo gegroeide polarisatie.
Geloof je echt dat de PVV Nederland beter kan en zal maken? Misschien is dat de makkes wel van de kwetsbare democratie: dat iedereen mag stemmen, ook impulsstemmers zonder nadenken.
Zullen we het zo doen: iedereen met een kleurtje een inburgeringsexamen en wij witte Nederlanders met witte opa's en oma's allemaal een stemmers-toelatingsexamen?
Karel
-75-  Karel:
Quote uit het Parool van gisteren:“Twee derde van ALLE moslims is matig tot streng orthodox. Dat gaat om enorme aantallen, waarbij de vrouwen zich niet kunnen gedragen zoals ze zouden willen.”
Laat dit even op je inwerken.. 7 van de 10 moslims die je ziet lopen ondersteunt passief of actief zaken als vrouwen geen hand geven, geweld goedkeuren en de invoering van een theocratie.

En dan nog verdedigen mensen als JohnN en Niek deze groep tot het uiterste. De autochtone nederlander richt graag zijn eigen land ten gronde blijkbaar. Een struisvogel zou nog jaloers zijn. Misselijkmakend.
Dr.D
-76-  Dr.D:
Dus als het in `t Parool staat is het de waarheid? In een land waar de SGP en de CU 4 jaar lang hun stempel drukte. Waar een vice premier adviseerde om de schaamharen van je dochter te tellen. Dat soort werk. Waarvoor moet je nu bang zijn?..
De hypocrisie dus!
Dr.D
-77-  Dr.D:
Nog mazel dat in dit land internet op zondag open is....
Karel
-78-  Karel:
@Dr.D: Het Instituut voor Migratie en Ethnische studies (UVA) hield, in samenwerking met het CBS, een steekproef onder de Nederlandse moslimbevolking. Aardig wetenschappelijk onderbouwd. En reageer dan nu ook eens inhoudelijk op de uitkomsten van het onderzoek? Dank je.
Theo
-79-  Theo:
Een hoop ontkenningen en hysterisch gedemoniseer, maar geen antwoorden op mijn vraag.

Kijk, en dáárom lopen zoveel kiezers weg bij links.
jaap
-80-  jaap:
Lieve Karel
Allereerst het onderzoek zelf goed (goed!) lezen, dat is namelijk de eerste vereiste voor zelfontplooing en -ontwikkeling'. Merkjes en naampjes er bij halen is een zwakte bod. IMES ken ik goed genoeg om te weten dat als Geert voor het zeggen had, deze instelling niet meer bestond. Selectief winkelen heet dat.

Trouwens Geert is niet zo liberaal hoor:

zijn 9/11 vriendin: mastrubatie niet voor je 21 ste hoor!

zijn huidige adviseur
Volgens Belien is Europa in de zeventiende eeuw in moreel verval geraakt ten tijde van de verlichting en hij is een tegenstander van abortus, euthanasie en homorechten.
Belien meent dat mensen het recht moeten hebben homoseksualiteit een afwijking te noemen. “ Als iemand zijn huis niet wil verkopen aan een homopaar, is dat zijn goed recht,” aldus Belien. Ook noemt hij de Gay Pride een perverse vertoning en is hij fel tegenstander van Pink Christmas, het roze feest dat sinds enkele jaren in Amsterdam rond de kerst gehouden wordt.

Tip: niet meteen de messias zien hoor.
veel kussen en liefs karel!
Karel
-81-  Karel:
@jaap: ga ook jij es in op de resultaten van het onderzoek? Last van selectieve blindheid? Ik heb t onderzoek inderdaad gelezen, is logisch en duidelijk opgebouwd.

Altijd grappig om te zien hoe mensen een onderzoeksinstituut in twijfel gaan trekken op het moment dat de onderzoeksresultaten ze niet bevallen. De UVA is echt geen slecht instituut hoor. Ga de wereldranking er maar op nakijken. En staat nog als “links” bekend ook.
Uitgeluld noemt men dat ook wel.

Nogmaals de feiten liegen er niet om. Terug naar de kern:
Twee derde van ALLE moslims is matig tot streng orthodox. Dat gaat om enorme aantallen, waarbij de vrouwen zich niet kunnen gedragen zoals ze zouden willen.”
Laat dit even op je inwerken.. 7 van de 10 moslims die je ziet lopen ondersteunt passief of actief zaken als vrouwen geen hand geven, geweld goedkeuren en de invoering van een theocratie.

Valt niet recht te praten. Zelfs niet door de veruit linkse reageerders op deze site.
Arnoud de Jong
@Karel: het is blijkbaar erg links als je wél goed leest. Want er staat toch echt iets anders. Over selectieve blindheid gesproken.
- 53.000 moslims in Nederland zijn streng orthodox. Dat is één op de acht. Dat is dus niet twee derde van alle moslims.
Ik snap dus niet waar je die 7 op de 10 vandaan haalt. Staat nergens.
- De echte orthodoxe moslims betreffen volgens de onderzoekers vooral 'vriendelijke oude mannen in een jurk', 'oudere laag opgeleide Marokkaanse mannen zonder baan'.
- De groep accepteert de Nederlandse maatschappij.
- Er gaat nauwelijks dreiging uit van deze groep.
- Ze moeten hooguit eens op inburgeringscursus.

Kortom: hebben wij last van deze mensen? Moeten wij bang zijn voor deze mensen?
Volgens het onderzoek niet, volgens Karel wel.
En dat zijn twee héél verschillende dingen, blijkt toch maar.
jaap
-83-  jaap:
@lieve karel
ik zal er aan denken als ik met mijn buurman spreek, en met met mijn overbuurman.
En nee, ik gebruik geen capslock om....

Nogmaals. Ik ken IMES goed, heel misschien wel beter dan jou. De buren binnen de UvA zogezegd. Overigens Martin Bosma was er trouwens niet zo van gecharmeerd...

Wat weet jij uberhaupt!
'Moslims' , hoe generaliserend kun je zijn mijn beste.
Opgefokt gedrag verwarren met een godsdienst?

Nog steeds zoen hoor.

Edoch: onze (de jouwe en de mijne) gristelijke cultuur in de naam van god, heeft zuid amerika uitgeroeid, azie uitgebuit en afrika verscheept, weet je nog wel. Recenter durf ik trouwens niet terug.

Karel, misschien zijn wij nu wel aan de beurt. Bezien vanuit de bol boven zou dat een objectief oordeel zijn.
Doe maar een hekje bouwen bij Nieuweschans en Winterswijk.

Kus kus
Karel
-84-  Karel:
@Arnoud: goed lezen blijkt inderdaad moeilijk. Ook voor jou. Lees:
http://www.parool.nl/parool...
Is een interview met Andree van Es. Veel linkser kan je ze niet krijgen. Links genoeg voor je? En die haalt een extra conclusie aan uit het onderzoek. Die over “Twee derde van alle moslims is MATIG tot STRENG orthodox.” Over de andere en nog ergere conclusie, dat 1 op de 8 moslims STRENG orthodox zijn, was ik nog nieteens over begonnen.
Om streng orthodoxe moslims (staan voor acceptatie van geweld, theocratie, vrouwenonderdrukking) aardige mensen te noemen vind ik overigens een aparte conclusie en zal damage control en downplaying van de ernst van de cijfers zijn (blijft linkse UVA), maar de getallen spreken al genoeg voor zich.

Ik kan me voorstellen dat jij persoonlijk geen last van deze fijne mensen hebt, maar kan me ook voorstellen dat veel mensen hier anders over denken. Probeer dat ook eens in te denken hoe dat toch zou komen. Succes met je Stockholm-syndroom.
Karel
-85-  Karel:
@jaap: je valt in herhaling en brengt niks nieuws. Slaap lekker.
jaap
-86-  jaap:
@lieve kareltje

selctief grijpgraag jongetje
“ Ben benieuwd of Arnoud ook mans genoeg is om moslim-mistanden op deze site te typen. 3 keer raden :)”

zo begon het weet je nog?

en toen kwam het Parooltje van de buurman.

en tone het stijve pikken onderzoek

Wat wil je nu Karel?

ander onderzoek (van tv!!!!!)
Opvallend in de relatie van de PVV-achterban met de buitenwereld is de vaker
geuite wens uitbundig te leven en in het middelpunt van de belangstelling te
staan. Daarnaast hebben zij een grotere focus op het lichamelijke, het aardse
en het materiële. Deze kenmerken van een hedonistische levensinstelling
blijken typerend voor de PVV-achterban. Men heeft verder een voorkeur voor
technologie, snelheid, actie en spanning. Dit zijn oriëntaties die vaker
voorkomen bij mannen in het algemeen, maar bij de PVV-aanhang in nog
sterkere mate. Onder de PVV-aanhang bevinden zich relatief veel mannen,
maar ook de vrouwen binnen de achterban blijken deze oriëntaties te hebben.
De sterke focus op technologie en thrills kom tot uiting in voorkeuren voor
dvd's, computers, motor- en autosport, paintball en laserquest. Opvallend is
verder, naast de roep om law and order, de wat grotere acceptatie van geweld
binnen de PVV-achterban.
Duidelijk naar voren komt ook de sterke gerichtheid op Nederlandse cultuur,
zoals bijvoorbeeld blijkt uit hun voorkeur voor het levenslied, nederpop,
Hollandse gerechten en (Hollandse) middenstanders zoals de groenteboer,
slager, visboer en het café om de hoek. Opvallend is verder de
aantrekkingskracht van Nederlanders die bekend staan om hun volkse
uitstraling of hun rebelse of op zijn minst kritische houding ten aanzien van
autoriteit.
jaap
-87-  jaap:
@Karel, dank! jij ook welterusten!

Uit het onderzoek komt de aanhang van de PVV naar voren als een
eigengereide groep, die ontevreden is over de wereld en even tevreden als
anderen over de eigen leefsituatie. Men heeft minder vertrouwen in de
samenleving en de overheid, trekt zich relatief weinig aan van oordelen van
anderen, neigt ernaar anderen te bekritiseren en focust vooral op de eigen
leefwereld. Hierin is minder ruimte voor empathie, kwetsbaarheid,
milieubewustzijn en spiritualiteit. De buitenwereld lijkt overwegend op afstand
te worden gehouden.
Arnoud de Jong
@Karel: wat is dit nu weer voor onzin? We hadden het over het goed lezen van een onderzoek en jij begint er ineens een interview met Andrée van Es bij te slepen!
Die uitspraak 'twee derde' staat dus niet in het onderzoek, maar komt voor haar rekening.

Overigens is die uitspraak op zich waarschijnlijk niet onjuist, maar heeft slechts gedeeltelijk met orthodox zijn te maken. Veeleer met cultuur en dan is het voor de mannen dikwijls handig om de islam erbij te slepen.
Dergelijke inperkingen van vrijheden van vrouwen komen namelijk net zo hard voor bij de orthodoxe geledingen van andere godsdiensten.

Verder moeten we natuurlijk ook niet al te zielig doen over de positie van de moslimdames, want ze hebben in de land in principe gelegenheid genoeg zich te organiseren, zich te verenigen, andere keuzes te maken en voor zichzelf op te komen.
Maar wat zie je veel van de dames juist doen? Precies: demonstratief hoofddoekjes dragen en zich een goede moslima betonen.
Vind ik allemaal prima, maar dan niet zeuren dat je onderdrukt wordt.

Het ging mij overigens vooral om het creatief omgaan met de feiten uit een onderzoek zoals Karel dat doet.
JohnN
-89-  JohnN:
Zo is het.
De moslimvrouwen hebben de steun en inleving van de PVV-ers niet nodig. Als je het hen zou aanbieden, Karel/Theo, denk ik dat ik hun resacties wel weet.
Deze discussie is volledig doodgeslagen. Theo/Karel heeft misschien voor 10% gelijk maar heeft de waarheid in pacht . Nuanceringen en tegenargumenten ketsen af op zulke dove oren. Jammer, discussieren is een kunst, daar is enig niveau voor nodig.
Theo
-90-  Theo:
Doodgeslagen? Ondergetekende heeft alle vragen beantwoord en wacht zelf anders nog steeds op antwoord.

(De brandende vraag van 26 september 2010 11:55 uur)

Maar dat je het antwoord schuldig blijft, begrijp ik best.
Bart
-91-  Bart:
@ Theo: dan doe ik het maar. Criminelen, van welke afkomst dan ook, horen veroordeeld te worden, en vervolgens een passende detentie te krijgen. Het is niet van belang welke etnische afkomst iemand heeft. 2. Jouw prangende vraag over een immigratiestop: betekent dat dat Nederland geen enkele buitenlander (geen Nederlandse nationaliteit) meer toelaat, of doel je (of de PVV) vooral op Roma's, Turken, Marokkanen, Afghanen en Afrikanen ed.? Dat zou dan betekenen dat Nederland wel Amerikanen, Duitsers, Belgen,Canadezen,Japanners, Israeli's en alle andere bevolkingsgroepen toelaat.
Typisch geval van etnische discriminatie, waar kennen we dat ook alweer van...
De praatjes van de PVV vullen echt geen gaatjes, nu niet en morgen niet!
Theo
-92-  Theo:
Linkse partijen negeren inderdaad liever de misdaadcijfers en laten culturele achtergrond buiten beschouwing omdat die feiten niet in hun plaatje passen.

Bedankt Bart, dan toch deels beantwoord maar nog niet helemaal.

Het rechtse beleid is helder en daar kun je het mee eens zijn of niet.
Maar mijn vraag was nu juist hoe linkse partijen de almaar groter wordende problemen door massa-immigratie willen oplossen?

(En dan nu alleen nog voor wat betreft de problemen als oplopende bevolkingsdichtheid, druk op sociale voorzieningen enz.)

Even helder beantwoorden zonder ontkenningen en gedemoniseer tussendoor graag...
Bart
-93-  Bart:
@ Beste Theo: nog een paar zaken.
1. linkse partijen negeren geen misdaadcijfers op grond van etnische achtergronden: daarom zijn er programma's ontwikkeld voor diverse groepen. Dat houdt in dat er bijv. voor Antillianen andere 'resocialiserings'- en preventieprogramma's zijn dan bijv. voor 'hollandse' pedofielen...
Ieder logisch denkend mens zou het daarmee eens moeten zijn.
“de alsmaar groter wordende problemen door massa immigratie”, dat is jouw punt 2:
Voor zover mij bekend is er geen sprake van massa-immigratie, laat staan van grote problemen daardoor. Ik denk dat je wat anders bedoelt: angst dat 'anders-culturelen' in onze samenleving de meerderheid krijgen. Daar hoef je niet bang voor te zijn, Theo, de meerderheid van onze hollandse samenleving is nog steeds blank en als ze al gelovig zijn, meestal christelijk. Dus die marokkaanse boeffies en 'enge' Salafieden hebben niet de overhand..
De oplopende bevolkingsdichtheid, jouw derde verontrusting, die deel ik, voor zover het de verstedelijkte gebieden in de randstad betreft: daar is een 'forse toename van de bevolking, voor het merendeel afkomstig uit de omliggende gebieden' (gemeente-atlas, versie 2008).
Dat wil zeggen dat de druk op de schaarse woon- en werkruimte in de Randstad toeneemt.
De totale bevolkingstoename in 2009 was overigen vrij gering. Dat zou jou en mij weer moeten geruststellen.
Tot slot het verhaaltje over de ratten: een onderzoeker ontdekte ergens begin tweede helft 1900, dat ratten, als ze met teveel in kleine ruimte opgesloten werden, zich organiseerden naar rangorde, dus alle grote mannelijke ratten, en een paar dominante vrouwtjes tegenover alle kleine ratten en 'onderdanige vrouwtjes'. Het zal je verbazen dat de kleine ratten en consorte wonnen, als het ging om eten vergaren...
Hiermee wil ik niets politieks zeggen, maar slechts duidelijk maken dat we soms bang zijn voor dingen die we niet kennen, of waaraan we slechte eigenschappen toeschrijven. We zijn allemaal voorgeprogrammeerd door onze jeugd, opvoeding en wat we hebben meegemaakt...
Het feit dat je direct begint over 'gedemoniseer' en ontkenningen, bewijst des te meer dat je angst hebt voor sommige ontwikkelingen in Nederland, op z'n minst ongerust bent daarover. Het zou goed zijn als je eens diep ademhaalde, jezelf als wereldburger zou beschouwen, en vervolgens met frisse blik naar de altijd veranderende samenleving zou kijken...
Ik wens je veel sterkte!
Theo
-94-  Theo:
We laten ons wereldbeeld inderdaad bepalen door opvoeding, dagelijkse persoonlijke ervaringen en die van anderen. Ezel en steen. Helaas.

Al heeft het de afgelopen decennia weinig goeds gedaan; met zo'n ijzersterk programma smelten voornoemde problemen vast ooit weg als sneeuw voor de zon, en kunnen alle mensen eindelijk hand in hand in een grote kring rond deze wereld dansen onder een mooie regenboog! Bedankt voor dit realistische toekomstbeeld.
Bart
-95-  Bart:
Beste Theo, met alle respect, maar in welke eeuw leef jij?
Bart
-96-  Bart:
N.B, @Theo: je prachtige metaforen stammen volgens mijn weten uit de DDR, een inmiddels opgeheven instituut, zoals je ongetwijfeld weet...
Bart
-97-  Bart:
En @ Theo, wees niet bevreest dat ik nog verder in ga op jouw twijfelachtige reacties, ik weet dat je altijd het laatste woord wilt hebben, want je hebt toch altijd gelijk, dus ga je gang, be my guest!
Karel
-98-  Karel:
@Arnoud: hoe kom je erbij dat Andree van Es zelf de uitspraak 'twee derde' bedacht zou hebben? Ben je mind reader? Het is overigens meer dan 50%, dus aardig in de richting.

En heeft t meer met cultuur dan met religie te maken? Hoe kom je bij deze uitspraak? Wist niet dat jij ook bij IMES oid werkzaam was als wetenschappelijk onderzoeker? Of is het alweer je grote fantasieduim die spreekt?

En niet zielig doen over de positie van moslimvrouwen? Weleens gehoord van passieve en actieve groepsdruk waardoor ontsnappen uit de (geestelijke) greep nogal moeilijk is? Wilders zou een goeie aan je hebben.

Je totaal ongefundeerde uitspraken geven weer waar het mis is met links en met menig reageerder op deze site: hooghartige betweterigheid uit de paternalistische socialistische regententoren. En vooral niet ingaan op keiharde feiten. FAIL.
Niek
-99-  Niek:
@Theo,

volgens mij heb je al antwoord gehad op de vraag van 26 september 11.55. Het kan zijn dat het antwoord je niet uitkwam of dat je de feiten niet wenst te controleren. Sorry dat ik zo laat reageer, ik moet echter gewoon werken voor mijn brood en heb ook nog wel eens iets anders te doen. Hoe komt het trouwens dat je zoveel tijd hebt om al je gedachten constant te herhalen?
Theo
-100-  Theo:
Slinkse insinuaties, of oprechte interesse? Hoe dan ook, als je sociaal betrokken bent maak je voor zoiets gewoon tijd. Ik had ingeschat dat zo'n fel voorvechter van linkse kerk het juiste antwoord wel uit het hoofd kon opdreunen, tenzij die niet weet waar hij eigenlijk voor staat.
Chrisje van de Dijk
-101-  Chrisje van de Dijk:
Theo, de Bruine Ridder!Durft zichzelf ook nog sociaal betrokken te noemen.Theo,je bent gewoon een bange neo-nsb'er,meer niet.Ik lust je niet en de meerderheid van de Amsterdammers(die links stemmen)ook niet.Accepteer dat nou gewoon eens.
Theo
-102-  Theo:
Ja, scheld terzijde ook even op homosexuelen.
Maak van je hart geen smoordkuil en roep gewoon wat je denkt Chrisje: “Verbrand de heks!”
Smerige taktieken, maar ik hoor je achterban juichen.
jaap
-103-  jaap:
Hou Zee! Theo en Maxime!
Wij (althans ik)gaan je kritisch doch rechtvaardig in de peiling houden.

Leve (or let ..) het schreeuwen vanuit het leunstoel kabinet.
Karel
-104-  Karel:
@Chrisje, je vergeet de gaskamers en Auschwitz nog te noemen. Dan is je godwin helemaal af. Succes!
Bart
-105-  Bart:
Mag ik uit naam van de moderator zeggen dat op dit item een aantal mensen veel te ver uit hun dak gaan?
@Arnoud?
Dick
-106-  Dick:
waaronder jijzelf Bartjuh?
Arnoud de Jong
Ja, ik denk dat ik dit onderwerp maar afsluit, want zo te zien is nu alles wel geroepen wat geroepen moest worden.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.