Home > > Halloween in Amsterdam.

Halloween in Amsterdam.

Halloween
Halloween wordt vooral gevierd in Ierland, Engeland, Amerika en Canada. Maar zo te zien komt het feest ook naar Amsterdam.
Audiovisueel programmamaker en journalist Michael Minneboo keek voor zichzelf en voor ons bij de winkel van Louis Wittenburg ('halloween en party supplies').
Hij zag daar een uitgebreid aanbod van Halloween-artikelen en zowaar een lange rij gegadigden voor de deur.
Amsterdam is zo te zien helemaal klaar voor Halloween.
Met vandaag ook in de stad: de Zombiewalk.
(Klik 'lees verder' om de video te bekijken).

twaalf reacties op "Halloween in Amsterdam."

Theo
-1-  Theo:
Leuk, ik kom zelf net van een Halloweenparty. Leuk seizoensfeest, zeker als aanloopje naar de decembermaand. Ben ook eens bij Louis Wittenburg geweest, groot aanbod.
Vertaal-ster Engels
-2-  Vertaal-ster Engels:
Grappig hoe een feest, vooral door invloed van Amerikaanse films en tv-shows, hier ook steeds meer gevierd wordt. Maar dan meer onder volwassen.

Mijn Amerikaanse echtgenoot voelt zich er wel thuis door :)
JohnN
-3-  JohnN:
In Europa hebben we aan cultuur en tradities meer dan genoeg. Eigenlijk zitten we niet te wachten op al die Amerikaanse bedenksels die komen overwaaien. Maar zoals gewoonlijk zal ook dit wel weer aanslaan. Alsof we in het gewone leven niet al overvoerd worden met horror en bloed.
Arnoud de Jong
@JohnN: en dan te bedenken dat oer-Hollandse tradities als kattenmeppen en ganzenslaan inmiddels zomaar verboden zijn! ;-)
Karel
-5-  Karel:
@Vertaal-ster Engels: complimenten voor je subtiel verhulde spamreclame-post voor je bedrijf!
Theo
-6-  Theo:
JohnN demonstreert hier gewoon een ouderwets Hollands potje zeiken en azijn pissen, maar dat doet ie al het hele jaar door. ;-)

Daarbij spreek ie voor zichzelf en blijkbaar niet voor heel Europa, want steeds meer Hollanders nemen dit seizoensfeest juist met graagte over.
Arnoud de Jong
JohnN, Halloween is geen 'Amerikaans bedenksel', maar een van oorsprong Ierse variatie op Allerheiligen. Het simpele feit dat het hier steeds populairder wordt lijkt me een redelijke indicatie dat we er kennelijk wél op zitten te wachten.
JohnN
-8-  JohnN:
En Theo spreekt ook voor zichzelf.
Daarom altijd even opgewekt en vrolijk..
Oh nee, het klinkt allemaal als goedgekeurd door his masters voice.
Het is elke dag weer schuddebuiken en over de vloer rollen van de pret met Theo.
Theo
-9-  Theo:
Zoveel gal kan een maagzweer veroorzaken, wist je dat?
Bart
-10-  Bart:
@ Theo: je bent heel slecht ingelicht: het is geen 'seizoensfeest', dat zou iets impliceren als herfstfeest oid. Nee, het is de Ierse variant van 'allerheiligen', gewoon geimporteerd naar Amerika... Halloween is het oorspronkelijke product van een folklore uit sommige streken in Amerika, tegenwoordig opgeleukt met uitgeholde pompoenen (herkomst! welke staten verbouwen veel pompoenen?) en na een aantal slechte horrorfilms uiteindelijk ook door europa geaccepteerd als dom feestje voor domme mensen (“brains, give me brains”)
Haloween is vooral iets van de amerikaanse filmindustrie, en inmiddels helaas ook iets van miljoenen domme amerikanen...
Er zijn maar weinig mensen die de geschiedenis willen bestuderen, en daaruit iets 'opduikelen' wat voor hun medemens interessant is. En helaas heeft het gros van de wereldbewoners daar ook geen boodschap aan: het dagelijks brood is vele malen essentiëler...
Theo
-11-  Theo:
De tijd van afgeven op 'domme Amerikanen' omdat Hollywood zulke banale films maakt is sinds de jaren 80 en de komst van het internet toch ver achter ons gebleven meende ik. Alsof de gemiddelde Nederlander een lichtbaken van kennis is...

Nederlanders lijken in werkelijkheid toch ook niet op hun films? “Gelukkig niet”, zou Kees uit 'Flodder' zeggen.

In tegenstelling tot mijn landgenoten zijn Amerikanen in mijn persoonlijke ervaring over het algemeen kwalitatief veel betere debaters met een veel bredere woordenschat die nog weten hoe ze moeten argumenteren en een stelling onderbouwen - Hoofdkenmerken van beschaving.

Ik vraag mij af Bart: Heb jij ooit persoonlijk met een Amerikaan gesproken?
Bart
-12-  Bart:
@Theo: ik ben 'Kees' uit “Flodder” niet, gelukkig niet, zou jouw Kees zeggen...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.