Home > > Zombie walk

Zombie walk

Foto: Michael Minneboo

Zondagmiddag 31 oktober liep er een groepje zombies door Amsterdam. De pro Wilders demonstratie was een dag eerder, dus daar heb ik het niet over.
Het was een officiële Zombie Walk door de binnenstad van Amsterdam.
Ongeveer 25 verkleedde enthousiastelingen liepen van de Dam naar het Vondelpark. Omdat ik nieuwsgierig was naar hoe dit eruit zou zien was ik er bij en schoot onderstaande video met mijn cybershotje.

'Brains!’ riepen de meeste zombies die zich al strompelend door het winkelende publiek – consumentenzombies – begaven. Je kunt je afvragen of mensen die besmet raken met het Zombie-virus zich opeens alleen maar in het Engels kunnen uitdrukken. Daarbij zou ik niet weten wat er zo smakelijk is aan een stel hersenen. Nog los van het feit dat er met Zombies natuurlijk niet echt te praten valt. De eerste intellectuele zombie moet nog gevonden worden.

Daily Webhead: Zombie Walk Amsterdam from Mikes Webs on Vimeo.

Michael Minneboo is audiovisueel programmamaker en freelance journalist. Bovenstaande bijdrage is ook te vinden op zijn eigen website.


vijf reacties op "Zombie walk"

Theo
-1-  Theo:
Zombiewalks zijn al een internationaal fenomeen, dus goed dat dit voortaan rond Halloween ook in een metropool als Amsterdam wordt gehouden.

Maar laat JohnN dit onderwerp maar niet zien, die zou er vast zijn afkeuring over uitspreken.
JohnN
-2-  JohnN:
Ik wist niet dat jij meeliep Theo,
veel plezier hoor!
Dr.D
-3-  Dr.D:
Brains! More brains!
Helemaal in de geest van de jarenlange bezuinigingen op het onderwijs..
(Of ben ik nu zo slim..)
Bart
-4-  Bart:
“You're damm' right mr. @Dr.D! we need more brains, yes, 'cause some visitors of this site don't 'ave them...Yeah! An' 'cause this whole thing is f--in' nuts...”
(de engelse 'nanny'van dit bericht blokkeert deze tekst...)
Bart
-5-  Bart:
“Brains”, that's the point, we don't have them...
Laten de slimme mensen op deez' aard de domme en of achtergestelde maar wat meer brains geven door ze te helpen met een opleiding en dergelijke, dus in de geest van Dr D.: beter onderwijs is een eerste vereiste om de uitvallers van het onderwijs weer in het goede spoor te helpen..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.