Home > > Geslaagde Turk

Geslaagde Turk

Geslaagde Turk

Zie voor een foto-impressie de videorubriek.


negen reacties op "Geslaagde Turk"

JohnN
-1-  JohnN:
niet voor zijn/haar inburgeringscursus lijkt me
eva
-2-  eva:
Walgelijk.
Arnoud
-3-  Arnoud:
Eva, ik vrees dat wanneer wij als oorspronkelijke Nederlanders in het buitenland zouden wonen, we precies hetzelfde zouden doen.
Pieter Paul
-4-  Pieter Paul:
Mooie foto. De schotel laat zien dat zn hoofd in Turkije zit en turks praat. De vlag laat zien wat ie zich voelt: turks. En hij voelt zich nederlands als ie maandelijks zn uitkering komt halen bij de nederlanders die die investeert in zn niet opgegeven 2e huis in Turkije. En nou niet meteen gaan janken over racisme, maar wakker worden uit t jaren 70 sprookje. De feiten zijn hard.
JohnN
-5-  JohnN:
Juist die schotel daagde mij ook uit tot mijn reactie.
Al ben ik het eens met Arnoud dat ook veel Nederlanders ver van hun wieg nog hechten aan drop, zoute haring en stamppot boerenkool. Maar ik vraag me af of Nederlanders in Australië of Canada echt dagelijks naar de Nederlandse TV zitten te kijken.
Feit is dat veel Turkse gezinnen vrijwel uitsluitend naar de TV van hun land van herkomst kijken, dat bevordert het zich hier thuisvoelen natuurlijk niet. Aan de andere kant: ik ben ook lang niet atijd zo blij met wat onze omroep ons voorschotelt. De kwaadaardige conclusies van Pieter Paul laat ik natuurlijk belemaal voor zijn eigen rekening. PVV gebral niet door feiten gestoord.
Herbert
-6-  Herbert:
Tsjongejonge, Pieter Paul. Wat ben jij toch een haatzaaier. Daar is een kind geslaagd en die krijgt geen uitkering. En dat kind heeft ook geen 2e huis in Turkije.

@JohnN Uit onderzoek bleek dat GTST het populairste programma is onder Turken en Marokkanen.
Suffie
-7-  Suffie:
Een Turks gezin dat een wel héél Nederlands gebruik overneemt, en nog zeiken?

In Australië is deze maand Dutch TV van start gegaan, een Nederlandstalige omroep bestemd voor in Australië wonende Nederlanders. Hoop dat die Aussies snel ingrijpen!!
Arnoud
-8-  Arnoud:
@Suffie: Van mij zijn een aantal jaren geleden regelmatig columns overgenomen in een Australische krant voor aldaar wonende Nederlanders, The Dutch Courier. Een soort Telegraaf. Ze kwamen er dan ook al snel achter dat ik waarschijnlijk een beetje te links was voor hun lezers. Ze hadden liever professor Smalhout, denk ik.
Theo
-9-  Theo:
Leuk voor die jongetje of die meisje. En die vlag, ach die gaat onze ouwe rood/wit/blauw mettertijd toch wel vervangen als het aan de EU ligt.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.