Home > > West: Surinamestraat

West: Surinamestraat

West: Surinamestraat

vier reacties op "West: Surinamestraat"

Theo
-1-  Theo:
Een aandoenlijke foto, recht onder die stijlvolle vroegtwintigste-eeuwse bakstenen boog zo'n lelijk maar makkelijk te omzeilen modern metalen bord met strenge rode tekst die behalve de ontsiering toch geen effect zal hebben.
JohnN
-2-  JohnN:
"doorgang" heeft als oorsprong de betekenis: een plek om ergens tussen/onder door te gaan=lopen.
andere passages werden "doorreed" genoemd. die waren bedoeld en geschikt om met wagen/koets door te rijden. Sinds we begonnen het lopen langzaam te verleren is het verschil verloren gegaan.
De achteromsteegjes en paden achter huizen hadden de naam "brandgang" wat vanzelf de fatsoensnorm inhield dat je daar niet fietste.
Twintig jaar geleden heb ik een "Marokkaans-Nederlands" (sic!) jongetje van vijf dat door een overdekte winkelgalerei fietste deze taalschatten getracht bij te brengen. Hij was er niet ontvankelijk voor: "Ik doe wat IK wil", riep hij. Waarschijnlijk maakt hij nu deel uit van de groep "kutmarokkaantjes". In zoverre kan ik met mensen als Theo wel meegaan met de constatering dat er in de jongste opvoeding nog wel wat gebeuren mag. Maar dit zal alleen effect hebben als de "Amsterdamse-Amsterdammers" (sic sic!) het goede voorbeeld laten zien.
Arnoud
-3-  Arnoud:
Een beetje meer verlichting zou het er een stuk gezelliger op maken.
wk
-4-  wk:
Is dit het Rijks Museum ?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.