Home > > Zaaltje huren

Zaaltje huren

De Potgieter - Foto: Google Streetview.

Wie met een groep buurtbewoners wil overleggen kan natuurlijk bij iemand in de woonkamer gaan zitten. Koffie en een koekje op schoot, onhandig schuifelend op uitklapkrukjes, bang om te morsen op het fraaie tapijt van de buurvrouw.

Je kunt natuurlijk ook een zaaltje huren en daarvoor het buurthuis - pardon Huis van de Buurt - benaderen. In Oud-West is er half mei een nieuwe plek bijgekomen: de Potgieter. Dit voormalig schoolgebouw aan de Potgietersstraat wordt geëxploiteerd door Combiwel en via hun website kun je een 06-nummer vinden. Dat blijkt toe te behoren aan de coördinatrice van het Brede Schoolproject. Op mijn ingesproken vraag hoe het huren van een zaaltje geregeld kan worden en wat dat dan moet kosten komt geen antwoord.

Het telefoonnummer dat hoort bij Buurtcentrum De Havelaar blijkt niet in gebruik en dus probeer ik het bij De Kinkerhoek, toch ook een alleraardigste locatie. Via via achterhaal ik een telefoonnummer van een dame die mij keurig later op de dag terugbelt.

Nee, zij weet niet hoe je bij de buurthuizen in West een zaaltje moet huren of bij wie men daar voor moet zijn. Wél zoekt zij voor mij netjes het telefoonnummer op van De Potgieter, hetzelfde 06-nummer waar ik eerder geen reactie bij ontving.

En zo is het cirkeltje weer rond en weet ik maar van één locatie zeker dat daar een zaaltje is te huren: de SBOW aan de 1e Helmersstraat.


twee reacties op "Zaaltje huren"

Jeroen Mirck
Herkenbaar verhaal, Terrence. Zelf heb ik goede ervaringen met SBOW, al heb ik het zelf nooit telefonisch geboekt. In Nieuw-West is de Van Eesterenzaal heel toegankelijk en prettig om mee samen te werken. Maar goed, Slotervaart is voor een buurtmeeting in West toch net iets te ver weg.
Terrence
-2-  Terrence:
Misschien kun jij als vers raadslid dit probleem aankaarten, Jeroen?
Toevallig weet ik dat het bij het SBOW ook niet altijd even makkelijk en soepel gaat.
Maar ik speel vals want ik werk er zelf als vrijwilliger...;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.