Home > > Nieuw-West: Ookmeerweg

Nieuw-West: Ookmeerweg

De Ookmeerweg is vernoemd naar het Ookmeer, een droogmakerij ten noorden van het vroegere buurtschap Osdorp. Hij loopt vanaf het Sloterpark naar de brug over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder.


vier reacties op "Nieuw-West: Ookmeerweg"

JohnN
-1-  JohnN:
@Arnoud: Is dit nu een filmpje van jou of van Peter?
Hier krijg je echt acuut de suburb blues van. Het is Amsterdam maar het voelt zielloos. Volkomen uitwisselbaar met bijvoorbeeld Presikhaaf in Arnhem Zuid of Breda Noord en meer van die flatwijken met eindeloze dubbelbaans wegen. Ooit was er een onderzoek naar de zelfmoordcijfers in zo'n wijk, ik geloof in Eindhoven of 's Hertogenbosch... Nu hoor je daar niets meer over. Probleem opgelost?
Herbert
-2-  Herbert:
JohnN, sinds een maand of 9 woon ik daar. In de flat links op 0'55", het ziet er inderdaad niet uit van buiten maar de buurt is geweldig. Vanuit mijn slaapkamer en keuken kijk ik uit op de landerijen met koeien en nu gazen, vanuit mijn woonkamer op een speelveld. Mijn flat is al gerenoveerd. De buurt sterft zo'n beetje van de kinderen, dat geeft ook wel een bepaalde dynamiek. De buurt is vreselijk groen verder.
Helaas is de stadsvernieuwing gestopt. Er worden nog wel 2 flatblokken gesloopt maar er komt niets voor terug. op zich vindt ik dat wel raar. Ze zijn verouderd, van 1963, maar zeker nog goed bewoonbaar.
Arnoud
-3-  Arnoud :
@John: Excuus, dit is een filmpje van Peter. Ik ben vergeten zijn naam te selecteren in het systeem. Ik zal het verbeteren.
JohnN
-4-  JohnN:
@Arnoud: Ik bekijk Peter's filmpjes meestal op Youtube vandaar mijn verwarring. Filmpjes vanuit een rijdende auto zijn immers steevast van Peter.
@Herbert: Wil je graag geloven hoor, zulke flatwijken in aanblik doen van buiten nogal troosteloos aan, maar omgekeerd, vanaf een hogere verdieping is het uitzicht naar buiten soms verrassend. Die strook groen biedt je dan een heel ander beeld. Zo woonde ik ooit een poosje in de jaren 60 nieuwbouw van Delfzijl Noord, waarover ik voor het eerst de uitdrukking te horen kreeg: daar wil je toch niet dood gevonden worden? Maar vanaf mijn balkon op de derde etage keek ik naar het oosten net over de kop van de dijk en zag dan de schepen op de Eems voorbij varen.
Overigens is die wijk na toenemende leegstand alweer gesloopt.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.