Home > > IJ-baai (2)

IJ-baai (2)

IJ-baai (2)

drie reacties op "IJ-baai (2)"

JohnN
-1-  JohnN:
Wat een trieste onttakelde romp Peter. Is het een baggerdepot? Geen idee waar deze foto werd gemaakt. Nog bedankt voor het tochtje in het Westelijk Havengebied. Naar het eindpunt van de nu vrij stlle hemweg. Waar vroeger de acht pijpen rookten van de kolencentrale is er nu nog 1 heel hoge voor de aardgas-verbrandingsgassen. Als ik dat pontje zie denk ik aan de oude stoomponten en de Hembrug die er toen nog lag. Europa's grootste beweegbare draaibrug, leerden we op school. Waaghalzen klauterden bij het talud omhoog om vanaf de brug te springen, nog zonder Youtube filmpjes Toen kon je nog langs de kanaaloever doorfietsen, nu ligt er het kolen overslagterrein. Is de oeverzwaluwenwand er nog?
Arnoud
-2-  Arnoud:
@John: Is het niet gewoon een baggerzuiger of iets dergelijks, John?
JohnN
-3-  JohnN:
@Arnoud: Nu je het zegt, misschien is wat er voor de boeg zichtbaar is een omhoog gehaalde zuigbuis. De romp lijkt voor mij toch erg veel op een afgedankte oude tanker. Natuurlijk ook geschikt om slib in op te vangen voor het afvoeren. Die twee ''masten'' zijn waarschijnlijk pijpen die in de bodem gedreven zijn om het schip op zijn plek te fixeren. Ankeren vraagt veel meer ruimte dan beschiknaar is.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.