Home > > De houding van de overheid

De houding van de overheid

Rob Zwetsloot

Even kort:

Ik moet naar een kantoor van de gemeente in 020. Naar een service verlenende instantie. In Noord, een van onze getto's. Hoe kom ik daar met het openbaar vervoer? Ik bel ze op. Vraag of er een bushalte is.
Antwoord: Dat weet ik niet, dit is niet het gemeentelijk vervoer bedrijf.
Dat tekent de houding van onze overheid heden ten dage. Klanten moeten we buiten de deur houden. De tijd dat wij als overheid iets voor U doen is voorbij. We willen alleen dat U onze salarissen betaalt. Liever geen tegenprestatie.

't Is maar dat u het weet...


zeven reacties op "De houding van de overheid"

Suffie
-1-  Suffie:
Stel je voor dat je zélf even op internet kijkt...
JohnN
-2-  JohnN:
@ Suffie: Toch vind ik dat ook opa die geen computer heeft de weg behoort gewezen door de overheid. Degeen die de telefoon aanneemt zou geselecteerd kunnen worden op klantvriendelijkheid. Of tenminste (na aangenomen te zijn als uitzendhulpje voor onbepaalde tijd) hierop wordt gewezen. :-(
Fijne oranjedag nog!
Suffie
-3-  Suffie:
John, Rob Zwetssloot lijkt me geen Opa, maar iemand die ook zelf kan bedenken dat een 'serviceverlenende instantie' net zo veel moeite moet doen als hijzelf om even de site van het GVB te benaderen. Je kunt wel lopen zeuren over de klantvriendelijkheid van overheidsinstanties, maar van het grootste deel van de gebruikers mag iets meer zelfredzaamheid worden verwacht.
oerWouter
-4-  oerWouter:
Tja dik 50% van ons geld wordt door mensen uitgegeven die ons wijs maken beter te weten waar dat geld aan besteed moet worden, en ze willen daarbij vooral niet afgerekend worden op resultaat en transparantie brengt de veiligheid in gevaar. Ofzoiets...
Suffie
-5-  Suffie:
oerWouter, hoort dat commentaar onder dit stuk?
Suffie
-6-  Suffie:
O ja, nog even wat beelden uit onze 'getto'...

http://www.parool.nl/parool/nl/4036/AMST..
JohnN
-7-  JohnN:
Bedankt voor de link. Heb ook een zwak voor Noord. Het stadsdeel dat erbij hoort en ook weer niet. Een ''getto''? nou nee...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.