Home > > Westermoskee

Westermoskee

Westermoskee

vijf reacties op "Westermoskee"

Helena
-1-  Helena:
ik vond het beter zonder http://westermoskee.org/

bewoners op het plein hebben nu dit gigant van Ottomaanse rijk pal voor hun ogen :(

al die protesten hebben niet geholpen.. wie koopwoning heeft in directe omgeving, heeft hiermee pech, de prijs van zijn woning is door de moskee niet hoger geworden!

wanneer gaat de moskee open? of is ie al open? gaan ze vrijdag al die geluiden maken??? ik hoop dat het niet mag! dit is een westerse stad, niet Turkijke!

ik heb met iemand van de moskee contact gehad...
https://twitter.com/hashtag/LetsPrayForP..
Peter Eijking
-2-  Peter Eijking:
Om een beter beeld te krijgen, hier alle foto's van de Westermoskee en de nieuwbouw erachter.
http://www.youtube.com/watch?v=NmOX29Mo6..
JohnN
-3-  JohnN:
Naar mijn mening is er goed gewerkt bij het ontwerp van deze moskee. Het gebruik van kleine rode baksteen, gelaagd onderbroken door lichte stroken, vorm en verdeling van de ramen, etc. is het werkelijk in harmonie zoals er in Amsterdam in de periode 1880-1940 grote gebouwen en complexen werden neergezet. En de koepel - we kennen in Nederland heel wat christelijke koepelkerken, daar is dus ook niets mis mee. Blijft de minaret, tja het is wat anders dan een kerktoren, maar die zijn toch ook behoorlijk dominant.
De oproep tot gebed versus klokgebeier. Ik hoor ook liever een luidklok, maar die zwijgen al steeds meer. Misschien wordt er op dat punt ook door de moskee rekening met de omgeving gehouden. Leven en laten leven is toch de oplossing om banlieues in Amsterdam te vermijden. Want wat dat meebrengt wil toch niemand?
Arnoud
-4-  Arnoud:
De totstandkoming van deze moskee werd gekenmerkt door conflicten. Misschien hebben we er in de toekomst weer een mooie tapijthal bij.
Jan van den Heuvel
-5-  Jan van den Heuvel:
Wow een echte mooie moskee! Ze mogen mij betreft meerdere bouwen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.