Home > > Domweg ongelukkig

Domweg ongelukkig

Geluksprofessor Patrick van Hees

Hij bestaat echt, een man die zichzelf de geluksprofessor noemt. Hij schreef al drie boeken over geluk. Want wees nou eerlijk, wie wil dat nou niet, gelukkig zijn. Er zijn al miljoenen boeken en muziekstukken over dit verlangen geschreven. Er zijn cursussen, therapeuten, goeroes, religies, noem maar op. Maar helpen doen ze niet.
We blijven lijden.

Het is beter te aanvaarden dat het menselijk bestaan op deze aardkloot een lijdensweg vol tegenslagen is. De dood is de enige verlossing. Het leven kent louter narigheid, ellende en tegenslagen.
Er is geen hoop.

Drank, drugs en seks kunnen voor enige verlichting zorgen in dit aardse tranendal. En tv, films, boeken, internet. Want misschien is verdoving wel de enige remedie tegen de dagelijkse martelgang die een mens moet ondergaan.

Maar wellicht is de erkenning dat geluk iets doms is wel het beste.
Zoals J.C. Bloem al schreef in zijn gedicht "Domweg gelukkig, in de Dapperstraat".
Een kreet die ter plekke op een huis geschreven staat.
In vele talen.
Want in vele talen kun je dom zijn.
En ongelukkig.

Voor geluksprofessor P. van Hees is dom een kernbegrip.
Kijkt U naar dit filmpje voor een interview met hem:

ouder:
Zonde van de tram
nieuwer:
NDSM

Een reactie op "Domweg ongelukkig"

Bart van der Kolk
-1-  Bart van der Kolk:
Gelukkig maar Rob, dat we weten dat geluk een 'keuze' is, ik ben daar persoonlijk ook heel gelukkig mee, ik kies, dus ik ben gelukkig. En persoonlijk geluk, ja even finetuning: is dat je als mens, als persoon gewoon kiest voor je persoonlijk geluk, dus wat jezelf vindt van het feit dat je gelukkig kunt zijn, en als je dat ervaart, dat je dan ook echt, maar dan ook echt, GELUKKIG bent! Gelukkige mensen zie je gewoon gelukkig zijn, niet een beetje, maar heel gewoon gelukkig! En dat hoeft niet persé in de Dapperstraat te zijn, Rob, het kan ook gewoon 'of all places' gewoon gelukkig in Lelystad zijn (ja, daar sta je verbaasd van te kijken he, Rob?) Ja, domweg gelukkig in Lelystad, het is geen droom: Stompzinnig gelukkig in Lelystad...
Dat is allemaal gelul! Ik woon in Lelystad, maar heb toch wel plannen om weer te verhuizen (niet naar Amsterdam, die stad daar moet eerst maar een Armageddon doorheen, niet voor de bewoners, maar voor de toeristen...)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.