Home > > Weg met de feesten

Weg met de feesten

Ik wil graag uw aandacht vragen voor de normloosheid, de zedenverwildering en het hedonisme van de huidige tijd.
Voor de jungle waarin ook het oostelijke gedeelte van Amsterdam meer en meer verandert.
Bij de minste of geringste aanleiding barst het krapuul weer uit in ongebreideld feestgedruis.
Met mateloze slemppartijen, overdadig drugsgebruik en bandeloze seks.
Het zijn uitingen van de doodsstrijd waarin onze cultuur zich bevindt.
Het is dansen op de rand van de vulkaan, terwijl voor onze ogen de samenleving in elkaar stort.

Ik heb echter de oplossing voor deze voortwoekerende verloedering.
Afschaffen al die feesten.
Weg ermee.
We hebben net dat rare uit de VS geimporteerde Halloween achter de rug. Dat is alleen nog maar het begin van een tsunami van liederlijke feesten die de komende tijd volgen. Binnenkort krijgen we het feest van de seksist Sint Maarten, van wie alle meisjes rokjes moeten dragen. Niemand weet waarom deze stomme lampionnenparade plaatsvindt. Weg ermee. Verbieden.

Dan krijgen we de poppenkast van Sinterklaas met zijn slaafje/assistent/vriend Zwarte Piet. U mag zelf bedenken hoe u deze schertsfiguur wil duiden. Opzouten met die hele kermis. Laten ze in Spanje blijven waar ze zogenaamd vandaan komen. Terwijl Sint Nicolaas eigenlijk een katholieke bisschop was in Turkije, toen dit land nog in handen van de moederkerk was.

Vervolgens volgt voor de hardcore feestneuzen het Scandinavische Santa Lucia, waarin iedereen straalbezopen van de aquavit met brandende kaarsen op het hoofd rond gaat lopen, vals zingend scabreuze liederen ten gehore brengende. Laten ze in het noorden blijven met die ongein.
Dan dan komt daar overheen nog kerstmis met de kerstman, die mafkees uit Lapland met zijn rendieren. In praktijk betekent dat: je twee dagen ergeren aan je familie, proberen ruzie te vermijden en onmatig veel eten en drinken.

En als je dan net herstelt bent van voedselvergiftiging en delirium krijgen Oud en Nieuw, met nog meer drank en drugs, vette oliebollen, appelflappen. En afgerukte ledematen en met blindheid geslagen pechvogels.
Waar iedereen goede voornemens maakt die die nooit uitgevoerd zullen worden.
En na nieuwjaar starten de campagnes voor het Driekoningenfeest, het uit de VS geimporteerde Valentijnsdag en carnaval

Ik heb een bloedhekel aan al die stomme festiviteiten. Ik doe er niet aan mee. Ik sluit mezelf op in volstrekte afzondering op een dieet van water en vitaminepillen.
En protesteer af en toe. Tegen beter weten in. Want het aantal feesten neemt alleen maar toe. De feesten van de hindoes en de moslims en winti aanhangers en de taoisten en de scientologen bijvoorbeeld.
Tot er zoveel feesten zijn dat er iedere dag wel een reden is om het op zuipen en schransen te zetten.

Waar ik woon, in het oostelijke deel van centrum van Amsterdam is het al zover.
Daar is het dag in dag uit feest met bezopen, vechtende, kotsende en andere onbeschaafd gedrag vertonende toeristen.
En gezien de groei van het aantal hotels, cafes en restaurants is Oostelijk Amsterdam de volgende plek die door een tsunami van normloosheid, de zedenverwildering en het hedonisme zal worden overspoeld.
Ik wens de inwoners van dit gebied veel sterkte met het overleven in deze jungle.


dertien reacties op "Weg met de feesten"

Bram
-1-  Bram:
En voor de rest is alles goed met u?
Ronald M.Offerman
Helemaal mee eens weg, met al die kutfeesten, gisteren begon er eentje over thanks Giving dat dat ook zo leuk was. Rot toch op. Gelijk uit mijn vriendenkring geklikt.
Arnoud Hugo
@Bram: Welke rest?
Bram
-4-  Bram:
@Arnoud Hugo: Dat is een goede vraag, maar net als u, ik weet het niet. Rob zal gelijk hebben dat er een overdaad aan feesten is in de stad, maar aan die overdaad heb ik wel een goed belegde boterham verdiend. Niet als organisator, wel als medewerker van een toeleverancier.
Milena Tsareva
-5-  Milena Tsareva:
@ -1- Bram
Dat vragen meerdere mensen (waaronder mijn persoon) zich hier al een tijdje af. Maar we mogen van Arnoud niet zo lelijk doen tegen meneer Zwetsloot, terwijl meneer Zwetsloot in zijn "artikelen" en video's wel continu vrij ongenuanceerd overal tegenaan loopt te schoppen. Hier reageren op meneer Zwetsloot is echter sowieso zinloos, want hij schijnt digibeet te zijn. Het is maar dat u het weet...
Suffie
-6-  Suffie:
Even los van mijn mening over de obsessief anarchistische dystopieën van de heer Zwetssloot erger ik mij ook aan het toenemende aantal feestdagen dat ineens hip en trendy begint te worden. Met Sinterklaas, Kerstmis en Pasen valt prima te leven, maar plotsklaps moeten we ineens ook allemaal Halloween vieren, Valentijnsdag, Black Friday en noem maar op. Allemaal omdat de commercie er een slaatje uit kan slaan...

Vreemd genoeg lees je nergens oproepen om massaal de straten op te gaan met het Suikerfeest, Krisjna Djanma Asjtmi, Raksja Bandhan, Armed Forces Day of de Dankdag voor de verwoesting van de Tempel. Maar ja, onze bereidheid tot culturele expansie is dan ook beperkt tot wat ons in de winkels brengt...
Milena Tsareva
-7-  Milena Tsareva:
@ -6- Suffie
Met je opmerkingen over de nieuwe generatie "feestdagen" die ons door de strot gedouwd worden, ben ik het inderdaad ook eens... en daarmee ook met de kale stelling van de heer Z. over dit onderwerp. Maar de heer Z. predikt doorgaans louter hel en verdoemenis over mens, maatschappij en overheid. Het maakt niet uit waar het over gaat, maar de giertank gaat vrijwel elke keer helemaal leeg. De permanent zure, negatieve en zelfs depressieve toon wekt langzamerhand wrevel.
Bram
-8-  Bram:
@Milena: Normaal reageer ik ook niet op dit soort berichten, maar het viel even verkeerd. En natuurlijk kan het allemaal minder, want los van dat er goed aan word verdiend brengt het ook vaak een hoop overlast met zich mee. Is het niet door het feest of event, dan is/was het wel omdat ik of een ander weer eens de boel blokkeer met onze vrachtwagen.
Arnoud
-9-  Arnoud:
Ik vind dat jullie het allemaal veel te serieus nemen. Ik zie het toch eerder als ironie, satire, lekker Amsterdams klagen. En het maakt veel reacties en ergernis los, dus ik vind het prima zo. Bovendien: klagen tegen het establisment is weer helemaal in. :-)
JohnN
-10-  JohnN:
Iedereen wordt op z'n wenken bediend: naar ik heb vernomen gaat de Stopera de stofkam door het feestenbestand halen. En ook de Kermis op de Dam schijnt naar een ruimere locatie verbannen te worden... maar pas na 2017... maar goed, een mammoettanker heeft een lange remweg, de intenties klinken goed.
Suffie
-11-  Suffie:
In het Suffiaans multiversum is satire een vorm van humoristische maatschappijkritiek. Kritiek op alles wat buiten je eigen tunnel valt kan ik nauwelijks maatschappijgericht noemen en humor kom ik in deze stukjes al helemaal niet tegen. Ik wilde het er eigenlijk niet over hebben, maar goed het komt zo ter sprake...

Overigens, ik reageer op de reacties, niet op het stuk....
JohnN
-12-  JohnN:
Je grijpt iets bij de kladden, je knijpt er even in - tot het piept.
In de wijde ruimte met alle remmen los schreeuwen is iets anders.
Dat maakt niet vrolijk, zo blijkt, was dat de bedoeling, of juist niet?
Het maakt wel tongen/vingers los.
''Overigens, ik reageer op de reacties, niet op het stuk.... ''
Milena Tsareva
-13-  Milena Tsareva:
Volledig eens met Suffie en JohnN.
Leeg gefoeter op niets af.
"Overigens...etc."

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.